• Home
  • Hoop
  • 2018: Mijn voornemens, plannen, dromen en doelen

2018: Mijn voornemens, plannen, dromen en doelen

Ik had deze blog al wat eerder willen schrijven. Ik presenteerde namelijk al hoe het was afgelopen met mijn voornemens van 2017 en wat ik daarbij wilde behouden. Daarnaast gaf ik al mijn belangrijke pijlers aan voor 2018. Dit gaf al een behoorlijke richting voor mijn voornemens voor 2018. Ik belandde echter in een crisis en ik had de nodige afleiding daarna. Het past wel bij mijn voornemens voor 2018: de basis op orde krijgen, minder verplichtingen en dus ook alleen bloggen wanneer ik tijd heb..

Ik schreef vorige week ook al over de verschillen tussen voornemens, plannen, dromen en doelen. Deze begrippen worden nogal eens door elkaar gehaald. Ik droom in ieder geval van een nieuwe baan, een relatie en een mooie nieuwe woning. Ik zal alles eraan doen om dat te bewerkstelligen, maar heb dat natuurlijk niet geheel zelf in de hand. Allereerst een nieuwe baan, en de locatie daarvan en het loon kan zorgen voor een mooie nieuwe woning. Ondertussen wil ik meer gaan daten en hoop ik zo een leuke man te ontmoeten die mag blijven. Ik ga het meemaken. Spannend!

Als belangrijkste voornemen heb ik daarbij om een fijne balans te creëren tussen het nuttige, nodige en aangename. Ik wil daarbij mild zijn naar mijzelf. De pijlers die ik daarbij voor mijzelf heb opgesteld zal ik daarbij als leidraad nemen. Het zorgt in ieder geval voor de volgende concrete voornemens met doelstelling daaraan:

  • Meer lezen: 50 boeken in 2018. Dit was ook het doel voor 2017, en dat werden er maar 27. Ik heb echter vertrouwen in dat 50 boeken dit jaar wel moet lukken.
  • Sporten: 1000km racefietsen, hardlopen als het weer kan en daarbij 3x in de week met daarbij een snelle, interval en lage hartslag loop. Zolang hardlopen niet gaat wandelen.
  • Daten&solliciteren: Durven! Believe you can and you’re halfway there. Ik wil meer durven daten, solliciteren en mij minder laten leiden door angst.
  • Therapie: Aan de slag blijven met mijn eigen coping (dagelijks schema invullen), mijzelf belonen voor goed gedrag en terugvallen evalueren hoe dit fout kon gaan en hoe dit beter kon. Tevens bij mislukte coping het goed maken met die persoon waar tegen het was en/of een euro in een boetepot. Met dit geld kan ik een investering doen die ten goede moet komen van mijn coping. Tevens rondom therapie: EMDR sessies doorzetten en daarnaast 3 maanden zonder therapie proberen. Kijken of ik mijzelf kan redden.
  • Nieuwe mensen ontmoeten: Via twitter wil ik mensen in het echt ontmoeten. Daarnaast ook leuke nieuwe plannen bedenken om met vrienden te gaan doen.
  • Beter alleen kunnen zijn: Netflix, sport, lezen en ook andere afleiding. Zolang ik nog geen partner heb en veel vrienden nog meer settelen zal ik beter alleen moeten kunnen zijn. Hier ga ik nog meer mijn best voor doen, als dat ik ook gewoon leuke dingen met nieuwe mensen ga doen.
  • Huishouden: Mij houden aan de 3 uur per week dat ik schoonmaak. Deze standaard inplannen. Ook mijn dakterras/buiten van voor de woning goed blijven bijhouden. Meer discipline hiervoor hebben.
  • Minder telefoon: Telefoon vaker paar uur uitzetten, telefoon wegleggen, er naar streven om echt niet langer dan 2 uur op een dag op dat ding te zitten. Liever en vaker nog veel minder.

Kortom, er zijn voldoende voornemens. Ik kijk al terug op een succesvolle eerste week. Ondanks de crisis heb ik mij daarna redelijk snel herpakt. Mijn coping was daarbij ook een stuk gezonder. De keer dat het mis ging heb ik dit hersteld en heb geëvalueerd wat ik in vervolg anders wil doen. Daarnaast heb ik op social media ook al een stuk minder negatieve dingen gezet. Kortom ik ben goed bezig en wil op een milde, helpende manier naar mijzelf dit volhouden.

Tevens heb ik nog een aantal mooie plannen voor 2018:

  • Minstens 3 concerten bezoeken
  • Een week alleen op vakantie en daarbij veel wandelen
  • Met vrienden op vakantie gaan
  • Zonder veel geld uit te geven leuke dingen met vrienden doen
  • Minder denken, meer doen –> Weekendjes weg?

Kortom. 2018 beloofd een mooi jaar te worden. Er zijn ook nog olympische spelen, wk voetbal, ryder cup en nog zoveel ander moois. Ik ga wederom veel sport kijken, mij inzetten voor D66, er vaak op uit, maar soms ook lekker relaxed thuis zitten. Het jaar in het teken van de balans van mijzelf en de basis op orde. Ik ben benieuwd wat het jaar zal brengen! Spannend, maar vol goede moed ga ik het aan!

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.