December 2020: De balans

De maand begon nog met een kater. Opnieuw gefaald voor mijn rij-examen viel mij zwaar. Daarbij was ik 16 jaar uit de kast op de eerste van de maand en nog steeds single. En daarbij was het 4 jaar na mijn lange behandeling in Lunteren. Het blijft nog vaak fout gaan, ik ontving ook in december nog vaak een spiegel dat het zo niet kan. Het laatje van mijn rijbewijs is nog niet dicht, toch eerst weer in therapie? Ik vind moeilijk om de volgorde te bepalen in alle stappen die ik moet zetten naast werk. Verdriet, waarom het zo loopt en ik het leven gewoon zo moeilijk vind.

Stemming

Het bleef daarom een ingewikkelde maand. Met een nieuwe lockdown, alle eenzaamheid nieuwsberichten waar ik aan meewerkte zorgde voor overprikkeling en de feestdagen was genoeg reden om het moeilijk te hebben. Toch kwam ik nog net tot gemiddeld een 5.7. De knop kon ik vaker omzetten dan ik dacht. Ik gaf wederom een goede training en webinar op werk, contacten van vroeger namen weer contact op en ik bleef open en eerlijk tegen iedereen wat wel hielp. Ik mag daarom niet ontevreden zijn over deze maand.

Bevestiging vragen en hulp vragen op moeilijke momenten

Bij tegenslagen pakte ik vaak mijn twitter erbij voor de roep om aandacht. Ik gaf voor omgaan met teleurstelling gemiddeld een 6.1, maar voor bevestiging vragen daarbij gemiddeld een 5.4. Het alleen verdragen, of dan juist om hulp vragen lukt nog moeilijk. Ik gaf mijzelf voor hulp vragen gemiddeld een 6.2, maar dit is vooral te relateren aan dagen waarop ik de grootste crisissen kon voorkomen. Op een aantal dagen lukte dat niet en ging het daarin juist mis. Boos om mij heen slaan, cynisch reageren op alles. Het zijn de beschermers, omdat ik bang ben voor mijn eigen verdriet. Duidelijk iets waar ik in 2021 nogmaals echt aan moet werken. Moeilijk, maar hard nodig.

Overige coping in cijfers

De mate waarin ik blij kon zijn voor de ander gaf ik een 6.0. Ik stapte wel uit de appgroep van collega’s toen zij goed nieuws deelde, maar op veel andere momenten kon ik de ander wel echt oprecht iets gunnen, ook al raakte het aan mijn eigen verlangens. Ik gaf hierdoor dingen niet op mijzelf betrekken een 5.8. Ik wil hierin niet te streng voor mijzelf zijn en denk dat dit best nette voldoendes zijn.

Telefoongedrag

In het nieuws komen met eenzaamheid, dat moest ik natuurlijk uitgebreid delen. De top 2000 mee beleven op twitter. Heel veel kerstwensen sturen aan tweeps en mijzelf 140 complimenten geven, het kostte heel veel minuten op mijn telefoon (soms laptop). Maar dat was niet alleen maar voor slechte dingen. Gemiddeld 5 uur en 5 minuten. Qua ontgrendelingen heb ik in 2020 echt veel progressie gemaakt. 60 keer blijft te vaak, maar acceptabel vergeleken met de downs in onder meer 2018 hiervan.

Ongezonde sexting, dreigen met zelfmoord, calimero-gedrag en te negatieve uiting

De tweede maand op rij zonder sexting. 25 dagen zonder dreigen met zelfmoord, 20 dagen zonder calimero-gedrag en 19 dagen zonder te negatieve uitingen online. Niet meer negatief gekeken naar de dagen waarop dit mis ging, maar de dagen tellen waarop dit goed ging. Dat deed ik vaak niet dit jaar, maar is zeker het plan voor 2021. Ik heb hierin nog meer te groeien, maar allemaal verbetering ten opzichte van november. Voor een moeilijke december maand mag ik daar trots op zijn.

En verder…

Ik las 1 boek uit en slechts 120 pagina’s, vaak had ik de concentratie en rust niet. Gelukkig daarom wel vaak naar buiten met 184km wandelen en 122km hardlopen. Op werk lukte op sommige dagen dingen slecht, maar zie ik retrospectief wel dat ik veel mooie dingen heb neergezet en aantal moeilijke dingen ben aangegaan. Verder waren er wel een aantal fijne sociale afspraken, als een pre-kerstdiner, avondjes bij vrienden, bezoek van neefje en nichtje en ook oud&nieuw en tweede kerstdag bij een vriendin. De bioscoop werd nog een aantal keer bezocht toen het mocht, met ook een mooi avontuur met een wandeling door veel modder van Dieren naar Zutphen. Op twitter een aantal vervelende botsingen, maar ook heel veel nieuwe contacten door alle media-aandacht. Het was even wennen, maar ook wel fijn. Het gaat in 2021 weer verder een zoektocht worden naar meer acceptatie, groei, tevredenheid, betere hechting, verbinding, lichaam in balans en emotieregulatie. Zaken die in december vaak moeizaam gingen, maar soms gedurende sociale wandelingen, met het FODMAP-dieet of aan de telefoon was daar al wel progressie in te merken.

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.