Februari 2021: De balans

Een maand met veel gezichten. Het weer begon een beetje op mij te lijken. Goede dagen vol met lente en zon (hoge cijfers qua stemming), afgewisseld met koud en sneeuw (episch hoge cijfers) of regen (lage cijfers qua stemming). Er viel voor iedereen wel iets te genieten, maar het bleef ook wel moeilijk. Vandaag blik ik er nog eens op terug.

Een hele maand waarop we werden opgesloten in het eigen huis gedurende de avond. Een maand dat prachtig symmetrisch was met 28 dagen verdeeld over 4 weken. Ik droomde over mijn marathon in maart en daarom waren er maar liefst 169km hardlopen. Een absoluut record, met ook een record in mijn langste duurloop ooit 36,2km vanuit Nijmegen naar mijn ouders rennen in Ede. Kortom, sportief bleef ik ook zeker.

Stemming

Mijn stemming was gemiddeld een 5.7. Dat een tiende hoger dan in januari. De verlenging van de avondklok en lockdown bleef zwaar vallen. Het zorgde opnieuw voor een dal en het werd steeds zwaarder om dat op te vangen. Hiervoor begon ik wel met iedere avond mediteren. Tevens maakte ik een afspraak met haptotherapie en ben ik daar begin maart mee gestart. Zo is het hard werken en mag ik trots zijn dat ik toch op een voldoende uitkwam.

Hulp en Bevestiging vragen

Voor hulp vragen gaf ik mijzelf een 5.7 en voor de mate dat ik om bevestiging vroeg een 5.4. Hulp was een stuk moeilijker voor mij dan in januari. Alle avonden alleen viel mij echt heel zwaar. Ik bleef wel een hele maand zonder twitter, zodat ik daar niet alleen maar negatieve dingen op zou zetten. Het gaat nog steeds alle kanten op. Gelukkig waren er wel meer sociale afspraken met collega’s en vrienden. Vooral middels wandelingen, 165km in totaal met alleen de lange wandelingen meegerekend.

Overige coping in cijfers

Voor omgaan met teleurstelling gaf ik mijzelf een 5.9, net als de mate dat ik blij kon zijn voor anderen. De mate dat ik dingen niet op mijzelf betrok kreeg ook dit cijfer. Allemaal net voldoende en dat mag in een maand dat we volledig thuis werkte best knap genoemd worden. De sneeuw en strenge winter droegen hier wel aan bij, omdat dat voor erg veel genot zorgde. Ik mag dan ook best trots zijn op deze cijfers.

Telefoongedrag

Ik ben wat bewuster bezig met mijn telefoon. Ik zeg dat al tijden en de bioscoop bleef natuurlijk dicht, waardoor de verleiding thuis soms groot was. Ook keek ik bijvoorbeeld een nacht de Superbowl, waardoor dat ook zorgde voor een acht met veel minuten en ontgrendelingen. Het gemiddelde daalde wel onder de 200 minuten, naar 3 uur en 15 minuten. Qua ontgrendelingen kwam ik iets boven de 50 ontgrendelingen per dag uit.

Overige coping

Ik deed niet aan sexting. Op het merendeel van de dagen deed ik niet aan een negatieve uiting of calimero-gedrag: op 15 dagen. Daarnaast bleef ik 19 dagen van een uiting weg over suicide. Het blijft allemaal moeilijk, maar ik zie mijzelf wel goede stapjes zetten. Dat bleef ik ook zeker doen met 10.000 stappen per dag en dus een dagelijkse meditatie oefening. Ik heb dan wel geen nieuwe hobby gevonden in deze lockdown, maar ik vorm toch nieuwe routines die wat positiefs moeten bijdragen. Samen met nog een knuffel met mijn nichtje en nieuw vrijwilligerswerk bij de Eurogames en bij Frisse Gedachtes doe ik het eigenlijk zo slecht nog niet…

tommie345

1 Reply to “Februari 2021: De balans”

  1. Wauw..! Wat ben jij episch druk met jezelf joh, uit al je verhalen haal ik vooral de behoefte aan contact met anderen maar jij bent zo druk met het kwantificeren van jezelf dat je mensen nog niet zou zien staan al zouden ze voor je staan en je een “hand” willen geven….misschien moet je wat minder met jezelf bezig zijn en wat meer met de wereld om je heen….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.