Deze week hoorde ik dat… #1

Deze zomer stond ik al op een boot te zwaaien naar 650000 mensen, was ik in Zweden, kocht ik een berg aan nieuwe kleding, hoorde ik nieuws uit 3 buitenlandse ziekenhuizen, werd ik bedreigd, waren er veel dokters en therapeutafspraken, verloor ik mijn oude  buurman en ook erg belangrijk: begon ik met bloggen.

Maar dat is lang niet alles, voor mijn gevoel gebeurd er elke week zoveel, in kleine en minder kleine dingetjes. Ik wil deze voortaan op zondag met jullie delen, een samenvatting van minder leuke en leuke dingen. Misschien heb ik ze al eens genoemd in een eerdere blog, maar er zitten altijd nieuwe nieuwtjes tussen! Hier is de eerste editie, benieuwd wat jullie vinden van dit concept!

Ik hoorde deze week over iemand die ik ken die is bedreigd door een schizofreen met een mes. Het was zijn huisgenoot. Er kwam veel politie bij en vervolgens slaapt hij nu ergens anders. Ik ken hem niet super goed, maar vond het wel een erg heftig verhaal. Veel sterkte in ieder geval aan deze jongen. Hij slaapt nu tijdelijk ergens anders, maar het moet vast een erg naar en onveilig gevoel geven. Het gaat hier om een psychiatrische aandoening, maar het betekend absoluut niet dat alle schizofrenen zo zijn. Een goede behandeling is ook nodig voor de dader. Ik hoop erg dat er iets aan gedaan kan worden.

Ik hoorde deze week over de vader van één van mijn beste vrienden en dat er een beste erge tumor werd gevonden in zijn hoofd. Ik was letterlijk bij het gesprek dat die het hoorde van zijn moeder. Zo pijnlijk om je beste vriend zo te zien. Een knuffel, een glaasje water, meer kon ik niet doen. Wat zouden jullie doen in zo’n situatie?! Ik wist het ook niet verder. We hebben er best lang over gepraat en zelfs een kut grap over gemaakt, omdat dat ook onze manier is om ermee om te gaan. Ik vond het vervelend om hem alleen naar huis te laten gaan daarna, maar er was geen ruimte bij mij om hem hier te laten slapen of ik had even geen ruimte in mijn hoofd om bij hem te slapen aan te bieden. Toch werd ik wel bedankt en vond die het fijn dat die niet alleen was terwijl die het hoorde. In hoeverre je blij kan zijn met iets terwijl je zo’n bericht hoort…

Ik hoorde deze week dat een favoriete barman van mij ook al gaat verhuizen naar Amsterdam. Ik dronk vrijdag nog mijn laatste baco’tje bij hem en twee biertjes. Niet helemaal fijn die alcohol voor me, maar op zich was het prima te doen. Het was gezellig met een goede vriendin van me, en zo ga ik langzaam weer wat sociale contacten aan. Ze vertelde over haar leven, haar nieuwe huisje, haar huidige werk. En we blikte terug naar 3 jaar terug toen we samen met een andere vriend nog 14 dagen door de USA hebben gereist. Het was een fijne avond! En de barman gaf me nog een fijne knuffel en hoopte dat we contact zouden houden. Dat voelde fijn, maar barmannen, blijven jullie nu gewoon verder in Nijmegen?!

Ik hoorde deze week van een collega dat ze een nieuwe keuken heeft, maar dat ze daar nauwelijks kookt, omdat ze dat helemaal niet kan of leuk vindt. Nu ga ik misschien daar binnenkort voor haar koken. Haar vriend is net weer terug vertrokken naar Australië, waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Veel gedoe met de IND, maar een verblijfsvergunning was helaas moeizaam, ook omdat die weer terug moest voor werk naar Australië. Lijkt me erg moeilijk hoor, zo’n lange afstandsrelatie. Ik zou dat helemaal niet kunnen, met de bevestiging en aandacht die ik opeis in een relatie.

Tenslotte hoor ik vandaag heel erg veel herrie! Mijn nieuwe huisgenootje is aangekomen en er wordt verhuisd! Ooh wat kan ik hier slecht tegen; kan niet bij mijn eigen keuken, hele tijd geboor en overal vreemde mensen. Pfft. Vorige week al hetzelfde verhaal met mijn huisgenootje die wegging, al was dat meer doordeweeks en had ik er minder last van doordat ik toen aan het werk was. Maar ja, altijd weer vervelend zo verhuizing bij je in je eigen huis. Wat een geregel ook nog met allerlei dingen die op mijn naam gezet moeten worden met stroom etc. Ik blijf dromen van een eigen huisje met alles voor mezelf, maar ja we doen het voorlopig maar even hier mee…

Verder had ik een gesprek met een collega die heel erg last had van straling van telefoons en magnetrons, hoorde ik gelukkig dat het wat beter ging met de voet van mijn moeder, ontdekte ik Modern Family, ging het sporten heel slecht door mn pds, werkte ik eens op vrijdag, sprak ik met mijn therapeut ook over haar mooie vakantie in Noorwegen, blogde ik voor het eerst iedere dag van de week en kan ik vandaag lekker veel sport kijken! ❤

tommie345

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.