Uitdaging!

Sinds gistermiddag ben ik best wel heel erg thrilled. Het is lange tijd geleden dat ik ergens zo enthousiast van ben geworden. Ik wist al toen ik het eerste bericht zag van Fonds Psychische Gezondheid dat ik me graag voor dit doel wilde inzetten. En nu kan dat door middel van het meelopen aan de loop die ik al 7 jaar loop, met de start op een paar honderd meter van mijn huis: de zevenheuvelenloop (15km)!

Ik twijfelde nog wel, zoals ik pas blogde gaat het door mijn antidepressiva, pds en dysthymie niet altijd zoals ik wil met sporten dit jaar. Daarnaast zou er dan wel druk op me komen te staan en zou ik ook nog genoeg sponsorgeld binnen moeten halen. Maar ergens was mijn drive te groot om nee te zeggen. Toen ik gisteren  mijn twijfel openbaar maakte via Twitter dook Fonds Psychische gezondheid gelijk op me om me over te halen. Van binnen was er al een grote JA en wilde ik dolgraag. Bovendien was bij mijn eerste zevenheuvelenloop mijn oma in de nacht vantevoren overleden, ik moest in haar eer het tenminste wel weer eerlijk proberen om de zevenheuvelenloop uit te lopen. Bovendien liep ik dinsdag alweer 11km in 49 minuten en zou die paar kilometer extra in november ook nog wel moeten lukken.

Ik kijk dan ook erg uit om dit jaar niet alleen voor mezelf te lopen, maar voor heel veel Nederlanders! Ik vind het eigenlijk ook een extra prestatie van mezelf dat ik, ondanks alle strubbelingen dit jaar, wederom ga proberen te lopen (en hem zeker uitloop!). Misschien moet ik de uitdaging van mijn tijd van vorig jaar loslaten (1 uur, 4 minuten en 35 seconden), maar heb ik nu wel een nieuwe uitdaging gevonden! Ik wil namelijk heel graag met een erg mooi bedrag over de finish komen van de zevenheuvelenloop. En daarvoor kunnen jullie mij helpen!

Zoals mijn volgers al vaak lezen, mijn naasten ook wel weten en iedereen in mijn omgeving wel een stukje kan zien: ik ga al best wel lange tijd gebukt onder psychische klachten. Al sinds mijn puberteit weet ik dat ik erg negatieve gedachtes heb en erg moeilijk van dingen kan genieten. Dit heeft in de afgelopen jaren er best wel voor gezorgd dat ik feestjes, leuke activiteiten en groepen mensen heb vermeden. Daarnaast loop ik nu voor de tweede keer in mijn leven al een traject in de ggz en slik ik ook voor het eerst medicijnen (antidepressiva). Ik weet dus voor een deel hoe zwaar het kan zijn om psychische klachten te hebben, al weet ik dat veel andere mensen het nog veel zwaarder hebben (gehad) dan mij.

En zo ben ik dus echt niet de enige. Mijn tante is recentelijk opgenomen op een psychiatrische afdeling en zo ken ik nog meerdere mensen die in lichte / zwaardere vormen last hebben van een psychische en/of psychiatrische stoornis. Daarnaast heb ik door middel van mijn blog inmiddels ook een (klein) netwerk opgebouwd op het Internet met daarin veel verschillende soorten mensen met psychische klachten. Ik kan alleen maar respect hebben voor deze mensen, hoe open ze zijn over hun klachten en hoe ze daarmee omgaan. Het doet me weer beseffen hoeveel moed er is vereist om met zoveel angst en strijd in het leven te staan. Maar veel groter nog is de groep mensen met psychische klachten die daar niet open over zijn. In elke familie, vriendengroep, werkplaats, sportvereniging en beroepsgroep zitten er veel mensen met psychische klachten. Ik heb al veel berichten gekregen in het anoniem van mensen dat ze veel herkennen in mijn blog en mij veel sterkte wensen. Veel mensen kunnen de energie of kracht niet vinden om een blog te lezen, een blog te vinden, laat staan een blog te schrijven. En voor veel mensen is er ook helemaal geen blog, boek of voorbeeld waarin ze zich kunnen herkennen. Ieder mens, met of zonder psychisch probleem, is immers uniek!

Voor al deze mensen is er gelukkig Fonds Psychische Gezondheid die steun kan bieden, voorlichting geeft en onderzoek doet naar de preventie van en het omgaan met een psychische stoornis. Voor de ondersteuning hiervan is geld nodig en wat mooi dat ik me daarvoor dus ook kan inzetten! Het geld zal nu specifiek gaan naar onderzoek naar het voorkomen van ernstig psychische klachten bij jongeren, om te zorgen dat deze niet zullen uitvallen in de maatschappij. Iets wat ik ook in mijn werk tegenkom.

Sinds gisteren dwalen er talloze gedachtes en ideeën in mijn hoofd hoe ik meer geld kan ophalen. Doodenge, moeilijke en minder moeilijke manieren. Er valt te denken aan het delen van de oproep hiervan tegen mijn collega’s met mijn eigen verhaal (durf ik dat?!), tegen mijn complete familie (durf ik dat?!), aan mijn therapeute en misschien een oproep laten ophangen in de wachtkamer (durf ik dat?!) of misschien wel door veel assertiever te zijn dan ik tot nu toe ooit ben geweest en het gewoon te vragen aan mensen. De komende weken zal moeten blijken wat ik wel en niet durf en hoe de zoektocht naar een mooie bijdrage voor Fonds Psychische Gezondheid gaat verlopen. Ik ga jullie ervan op de hoogte houden, ik zie het in ieder geval weer als een mooie uitdaging waar ik erg enthousiast over ben! Helpen jullie mee?!

Iedere bijdrage is heel erg welkom en ik vind een storting van iedere euro echt al geweldig! Kunnen jullie echter niets missen, deel dit bericht dan vooral, dat mag gewoon met naam en toenaam. Op die manier komt het bij nog meer mensen terecht dat geld heel hard nodig is. Mijn dank voor iedere poging is heel groot. Maar hoe dan, waar kan ik mijn hardverdienende euro’s dan naar overmaken Thomas? hoor ik jullie denken! Surf daarvoor naar
Donatie voor psychische gezondheid (www.justgiving.nl/tommie345) en jullie euro’s worden op een hele mooie manier besteed!! ❤

En onthoud vooral: Iedere euro die je overmaakt is er één die mij weer een stukje gelukkiger maakt!

tommie345

8 Replies to “Uitdaging!”

  1. Wauw Thomas, wat kan jij een en ander goed onder woorden brengen. Je schrijft prachtig!
    Ik vind het ontzettend leuk dat je ook meeloopt!
    Groetjes, Anthe (medeloper 7heuvelen met FPG)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.