• Home
  • Gayting
  • Gayting #1: Een homo offline willen leren kennen

Gayting #1: Een homo offline willen leren kennen

Ik ben 29 jaar, homoseksueel en nog single. Nu steek ik niet echt onder stoelen of banken dat ik mijn single bestaan soms moeilijk vind. Met kerst, in vakantietijd, met alleen wonen, kortom eigenlijk gedurende het gehele jaar door. Zeker nu ik op een leeftijd ben gekomen dat wel erg veel vrienden in mijn omgeving zijn begonnen met settelen. En gezien ik met klagen niet veel verder ben gekomen, neem ik jullie vandaag graag mee in mijn liefdesleven: hoe staat het ermee? En hoe gaat dat daten nou? Welkom in de wereld van Gayting – ofwel homoseksueel daten. Vandaag in deel 1: Een homo offline willen leren kennen..

Ik denk dat daten voor hetero’s niet per se heel veel hoeft te verschillen met daten voor de LHBT+-community. Al zijn er natuurlijk wel wat verschillen en vooroordelen die waar zijn. De grap “Wat doet een lesbienne op de tweede date? à Haar inboedel meenemen, en wat doet een homoseksueel op de tweede date? à Huh, hoezo tweede date?” verwijst naar dat lesbische symbiose en de homoseksuele drang naar gewoon seks en geen serieuze relaties. Dit idee is best wel achterhaald en er bestaan legio uitzonderingen, echter zit er natuurlijk wel een kern van waarheid in. Er zijn nou eenmaal meer homoseksuelen zonder de behoefte aan een relatie en bij lesbiennes is dit eerder zichtbaar.

Hoewel dit feit mij soms terneergeslagen maakt, laat ik mij hierdoor natuurlijk niet uit het veld slaan. Ik begeef mij natuurlijk wel nog op de markt. Ik ben best ouderwets en heb altijd nog wel de wens dat ik mijn ware in het echt kan ontmoeten. Ik ga dan ook regelmatig naar een gay bar of een gay feestje. Echter kom je hier in Nijmegen steeds weer dezelfde mensen tegen en ben ik hier nog niet de ware tegengekomen. Ik val vaak ook meer op de hetero types, zonder hierbij vrouwelijke homoseksuelen te willen veroordelen. Alleen mijn 3 grootste droomjongens die ik ben tegengekomen in mijn leven zijn allen hetero gebleken. En zo gebeurt het ook vaak dat ik op het gayfeestje of in de gay kroeg net val voor die jongen die mee is met zijn homoseksuele vrienden. Maar goed, we houden hoop, en de feestjes zijn eigenlijk ook wel leuk zonder dat ik daar per se iemand moet tegenkomen. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik op mijn laatste feestje eens een nummer heb gescoord (Helaas is het contact al dood gebloed). Op één van de feestjes daarvoor scoorde ik eens een jongen en ging ik daarmee naar huis. Geheel tegen mijn principes in, en gezien mijn lichamelijke klachten niet per se makkelijk, maar op zich was het voor mij best wel fun. Overigens daarna ook geen contact meer gehad met deze jongen. Kortom, ook dit contact is dood gebloed.

Ik ben niet wekelijks op een gay feestje te vinden en ik ben ook niet zo ster in het versieren in de kroeg. Ik ben wel eens een jongen tegengekomen in een niet-LHBT-gerelateerde kroeg, maar ik kan mij niet herinneren dat er dan geen opmerking werd gemaakt over het feit dat twee jongens zoende. Ook ben ik in een “hetero” kroeg wel eens op een jongen afgestapt en heb ik de reactie gekregen: “WTF, denk je dat ik homo ben?”. Om nog maar te zwijgen om de super grappige actie van een hetero vriendengroep om te zeggen dat iemand homo was, ik daarop afstappen, en vervolgens allemaal keihard te lachen. Kortom, op een jongen afstappen in een niet LHBT+-gerelateerde uitgaansgelegenheid is vaak moeilijk, en durf ik vaak niet. Ik ben zelf best onzeker en durf het al niet in een LHBT+-kroeg of feestje, laat staan in een normale uitgaansgelegenheid.

Kortom, het valt niet mee in de offline wereld; In de kroeg of op een feestje. Ik heb op mijn telefoon daarom meerdere “dating” apps staan om toch maar de ware tegen te komen. Ik heb hierbij de apps Gay.nl, Gayparship, Happen, Tinder, Grindr en Gayromeo. En zeker zijn ze niet (allemaal) echt geschikt om de ware tegen te komen. Kortom, een legio aan apps, wat misschien wel erg mijn wanhoop weerspiegeld. Ik zal jullie in de volgende Gayting-blog meenemen in de wereld van deze apps en wat dat bij mij heeft opgeleverd. Tot de volgende Gayting!

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.