Weekendje Parijs (achteraf)

Daar zit ik dan op de reis terug naar Nederland. Het zit er weer op, al moeten we nog een aantal uur terug naar Nederland. Ik zat met een gemixt gevoel in de bus op de heenreis, met hetzelfde gevoel zit ik weer in de bus terug.

Ik heb absoluut geen spijt dat ik ben mee geweest, nee het was leuk en ik heb me vermaakt. Bovendien lekker wat foto’s van mezelf en mijn vrienden die misschien wel een nieuw plekje krijgen in mijn nieuwe huisje. Zou je daarvan niet de sleutel nog vanavond krijgen Thomas? Haha, jah dat was wel de bedoeling, maar helaas gaat dat niet meer door. Ik schrijf daar morgenochtend nog wel even een blogje over, want de problemen daarmee hadden sowieso wel een beetje een baken over dit weekend. Ik wil daar hier niet te veel op ingaan, ik bedoel ik was immers in Parijs!

Vrijdagavond gingen we wat baco drinken en stelde ik misschien iets te directe vragen. Daarna gingen we nog naar een foute kelder met slechte geluidsinstallatie, met alleen ons groepje en de Fransen, waardoor het een beetje een teleurstellende stapavond was. Wel maakte we het nog laat zat en in zo’n immense stad duurt het natuurlijk ook weer even voordat je bij het hostel bent. Het was ook wel een redelijk simpel hostel. 2 stapelbedden op een kamer, 1 kast een wc, douche en wastafel, meer niet. En hoewel de bedden verre van ideaal waren, kon het voor deze prijs er best mee door.

Na een korte nacht gingen we zaterdag struinen door de stad. De sacre coeur, Mont Martre, de Champs Elisé, Arc de Triumph, de Eiffeltoren, Bruggen over de Seine en de Notre Dame; we bezochten/zagen ze allemaal op deze dag. Het was redelijk weer en zo struinde we in een groep van 25 snel langs alle mooie plekken. In de avond gingen we eten en naar twee feesten. Best bijzonder allemaal, in wederom een veel te warme kelder, waar het de bedoeling was dat we spelletjes gingen doen, kwam het daar niet van omdat de ruimte te klein was. Hier was ik ook even heel down door slecht nieuws over mijn verhuizing, maar gelukkig zette ik me daar overheen.

Hierna gingen we naar een Gay feestje ergens in de stad. Het was in een dancing, waar tot 1 uur hevig werd gestijl danst en daarna we dus waren partyen op een echte dansvloer. De prijzen van de drankjes was misschien wel het pijnlijkste dit weekend, want 25cl bier voor 6 euro is me wel een beetje te veel van het goede. Zeker ook met een entree van 9 euro en garderobe voor 2 euro. Maar laat ik niet te zuur doen, er waren hier best veel cute jongens en ik heb mij ergens nog wel vermaakt. Om er op af te stappen is momenteel echt te moeilijk en een baken van onzekerheid speelde hierin ook wel parten.

Het uurtje extra feesten hakte erin, waardoor we uiteindelijk 3 uur nieuwe tijd met pijnlijke voeten naar huis gingen. Geen eten, nergens meer te krijgen als ook we werden aangesproken door allemaal vreemden Fransen. Na een lange dag hadden onze voeten het best moeilijk met de paar km die we nog naar huis moesten lopen. Er werd in de tent waar we waren geweest ook streng deur beleid gevoerd, we moesten per se met een paar Fransen steeds naar binnen en we mochten dit echt niet laten zien dat we een grote groep waren.  Hiervoor werd nog een preek uitgesproken in het Frans, waar ik niets van begreep.

Zondag hebben we nog workshops gedaan, veel kennis en ervaring uitgewisseld tussen de Franse organisatie Mag en de Nederlandse Dito!. Als dat we nog even snel langs het Louvre gingen. Kortom, wederom een drukke dag en zo zitten we allemaal erg vermoeid weer terug in de bus. Het moeilijke verhuizen, werk, dokter, zoveel regelen en doen de komende week, het komt nu allemaal echt wel boven. En ergens waren er best wel wat moeilijke momenten dit weekend. Bijvoorbeeld de confrontatie met Quasimodo bij de Notre Dame (vroeger beetje mee gepest en nog steeds wel een confrontatie met mijn kromme rug), klachten met mijn darmen, grapjes over mijn leugens, sex, psychische klachten als meer confronterende vragen. Maar ik weet ook dat ik onwijs veel heb geknuffeld, dat ik onwijs veel heb gelachen, dat ik onwijs heb genoten van het weer en de uitzichten en met een hele leuke groep mensen ben weg geweest. Nee dit weekend mag ik koesteren, ook al kan het verregaande gevolgen hebben voor verhuizing en andere dingen in de toekomst. Maar laten we niet panikeren, en na wederom een korte nacht wederom aan de slag te gaan, deze keer gaat mijn depressie mij niet verslaan.

Ps. Deze blog schreef ik op de terugweg dus in de bus. Helaas was de dip vandaag nog groter dan verwacht. Ik was zo gesloopt vanmorgen dat ik keihard door alle wekkers heen sliep. Daarna zulke maagkrampen en steken en ultieme moeheid en een hoop angst en onrust. Het overleg om 8.00 heb ik dus geskipt en ja ik heb het meeste geluk van de wereld dat ik daarmee wegkom, ware het niet dat ik echt veel moest doen en alles in mijn lichaam en in mij nu protesteert. Ik heb geen idee hoe ik het allemaal moet bolwerken, lees er meer over in mijn volgende blog: De verhuizing!

 

tommie345

1 Reply to “Weekendje Parijs (achteraf)”

  1. Supermooie foto! Mixt feelings, altijd achteraf. Heel herkenbaar, maar ik ben ontzettend blij om te lezen dat je geen spijt hebt gehad dat je bent gegaan. Deze trip naar Parijs neemt niemand je meer af! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.