Mijn vakantie voorbijgevlogen

Ik was 12 dagen terug erg toe aan vakantie. Ik had 5 projecten op werk waarin ik vast liep. Ik had sinds mijn terugkomst op werk halverwege januari nog geen extra vrije dag opgenomen. En zo stelde ik een afwezigheidsmail in en zette ik mijn voicemail op standje vakantie. Ik mocht eindelijk weer even gas terugnemen en op vakantie. Ik was er echt aan toe. Ik had een bruiloft, een halve marathon in Goteborg en een uitje in Antwerpen en tussendoor ook nog wat plannen met vrienden. De vakantie is voorbijgevlogen..

Het begon erg gezellig met een drankje op het terras met mijn leidinggevende en een andere collega. Het was erg gezellig en ik liet er mijn tafeltennistraining zelfs links voor liggen. De volgende dag deed ik een laatste rondje voor mijn halve marathon van die zaterdag daarna en ging ik naar een prachtige bruiloft van twee vriendinnetjes. Er was slecht weer voorspeld, maar het bleef droog en het was werkelijk waar prachtig. Super mooi om te zien hoe twee vriendinnetjes met elkaar trouwde. Te trots en mooi dat ik in een land leef waar dat kan. Natuurlijk stak een klein beetje jaloezie op de kop, om mijn gebrek aan een eigen liefdesleven. Desalniettemin bleef het genieten geblazen en vond ik het ook erg mooi om de betrokkenheid te merken van de familie van beide bruiden. Ze vroegen allemaal onafhankelijk van elkaar naar hoe het mij ging. Ik was een trotse vriend en vond het erg mooi dat ik  deze dag mocht bijwonen.

De volgende dag vloog ik naar Goteborg voor een halve marathon. Ik deelde hier al eerder over en dit gevoel hierover blijft wel een beetje bestaan. Morgen op het werk zal ik iedereen die ik verteld heb over mijn gedroomde tijd van 1 uur 40 minuten moeten vertellen dat ik 10 minuten langzamer was. Ik zie hier tegenop, al zullen de meeste mensen alsnog mijn prestatie wel knap vinden. De vermeende actie waarin mijn bankpas geskimt is, is echter een groter probleem. Ik heb nog steeds geen nieuwe bankpas en zo heb ik langzaam een probleem met het betalen van mijn rekeningen. Ik moet hier in een toch al drukke periode nog even achteraan.

Halverwege mijn vakantie heb ik met twee goede vrienden afgesproken in Amsterdam en Utrecht. Ik keek de finale van Ajax en genoot van het mooie weer in het park. Helaas ging het die dagen niet super met mij. Ik was nog een beetje labiel en had lichamelijk ook last van mijn darmen en duizeligheid. Het kon ook goed de warmte zijn waar ik wel vaker lichamelijke klachten door krijg. Ik zei er ook een feestje door af in Amsterdam en ik worstelde nog een beetje van mijzelf. Ik was dan ook bang dat dit door zou slaan in mijn weekendje weg in Antwerpen. Ik ging naar Antwerpen met mijn tafeltennisvereniging.

Het weekend in Antwerpen werd een Wie-is-de-mol weekend. Ik was bang dat ik met het verliezen van spelletjes niet zo goed zou kunnen omgaan. Ik was bang dat de warmte mijn lichamelijke klachten verder zou vergroten. Ik was bang dat het niet zo lekker zou gaan op het weekend. Verbazingwekkend vermaakte ik mij op het weekend echter prima en ging het allemaal vrij goed. Ik had veel lol, kon wie-is-de-mol redelijk loslaten en was eigenlijk heel het weekend redelijk stabiel. Ik stond nog gewoon karaoke te doen op een podium en kon als langste op de dansvloer blijven staan. Ik draaide eigenlijk redelijk makkelijk mee. En dat terwijl er op mijn laatste dag van mijn vakantie, met dat gevoel er nooit echt bij te horen, een EMDR sessie op het programma stond.

Het was maandag een heftige dag. Ik was nog ongelofelijk gaar van het weekend in Antwerpen. Ik had niet echt bijgeslapen door de hitte en de geluidsoverlast vanmorgen van mijn onderburen. We gingen in een vreselijk hete therapiekamer naar moeilijke beelden van vroeger. Ik ben er nog steeds een beetje van ontdaan. Daarnaast is het nu ook precies een jaar terug dat ik in therapie te maken had met een hartaanval van een stagiair therapeute en een suïcide van een therapiegenootje.

Ik moet vandaag weer aan het werk. Dit is mijn langste reeks van vrije dagen voor het gehele jaar. Het was behoorlijk labiel en turbulent. Episch mooie momenten (bruiloft, weekendje Antwerpen overwinning Dumoulin) werden afgewisseld met moeilijke momenten (teleurstellende halve marathon, lichamelijke klachten, oud-coping gedrag, heftige therapie en periode). De vakantie is letterlijk voorbij gevlogen. Ik weet niet of ik echt bijgekomen ben. Het wordt weer hard werken. Ik hoop toch dat ik ergens positief geladen ben om mijn werk weer aan te kunnen. We zullen zien of de werkdagen ook weer voorbij zullen vliegen..

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.