Mijn 5 beste aankopen van deze zomer

De regen tikt lekker tegen de ramen en de zomer lijkt absoluut voorbij. Natuurlijk komen er nog een aantal mooie nazomerdagen, maar de herfst heeft ook al duidelijk zijn intrede gedaan. Tijd dus om eens goed terug te blikken op afgelopen zomer van 2015, allereerst met een blog over mijn beste aankopen van deze zomer.


5. Een laptop

20150905_132303

Ik heb altijd gewerkt vanaf mijn desktop, maar omdat die sinds een aantal maanden erg achteruit is gegaan ben ik erg gaan verlangen naar een laptop. Sinds ik nu best veel blog, leek me dat ook heerlijk om te kunnen doen vanuit mijn bed, op de bank of tijdens mooi weer zelfs in het park / buiten. Ik deed het de afgelopen maanden al eens vanaf mijn mobiel, omdat mijn desktop echt onwerkbaar werd, maar bloggen vanaf je smartphone is toch een stuk minder gemakkijk dan vanaf een computer. Ik moet zeggen dat ik mijn laptop pas een week heb en dat het nog wat kinderziektes heeft (updates all over, opstarten en afsluiten kan eeuwig duren en het installeren van alles lukt ook nog niet altijd, plus super wennen aan de besturing), maar dat neemt niet weg dat ik al heerlijk heb kunnen bloggen uit mijn bed en dat ik nog heerlijk kan aanklooien erop.


4. Nieuwe Stofzuiger

20150905_132743

Nee, geen aankoop waar je direct heel blij van wordt, maar natuurlijk wel een broodnodige. Mijn huigenootje was verhuisd met die van het huis (was dus ook van haar), dus we hadden er geen meer. Ik ben eigenlijk ook al wel een beetje op zoek naar een nieuwe woning, dus dit was een aankoop ook gericht op de toekomst. En zo’n nieuwe aankoop heeft mijzelf al gestimuleerd om te gaan schoonmaken, dus dit was echt een goede aankoop. Als het goed is gaat die ook nog heel lang mee, dus deze aankoop mocht echt niet in mijn lijstje ontbreken!


3. Nieuwe Kleren

20150905_132805

Ik houd eigenlijk helemaal niet van shoppen. Ja, ik ben echt homoseksueel, maar nee ik houd niet van shoppen. Ja, die combinatie bestaat. Overal alles passen, veel te veel geld uitgeven, mijzelf in de spiegel moeten zien, nee, het is gewoon niet erg mijn ding. Mijn onzekerheden komen dan ook veel te veel naar voren. Mijn kromme rug, dat ik geen kont heb, enfin, too much information. Ik houd er gewoon niet heel erg van, maar soms kan het wel gezellig zijn. Echter ging ik een paar weken terug alleen de stad in en kocht ik nieuwe kleding en broeken. Ik moet zeggen dat ik er al redelijk wat complimenten over heb gekregen en dat ik het mijzelf eigenlijk ook wel goed vind staan. Het geeft me ergens misschien zelfs een beetje zelfvertrouwen. Kortom, ook echt weer een goede aankoop, of eigenlijk: goede aankopen!


2. Chromecast

20150905_132528

Ik heb al een smart TV, dus zou eigenlijk geen Chromecast nodig moeten hebben. Netflix doet het al prima zonder een Chromecast. Toch heb ik er één aangeschaft, omdat ik zo de apps die niet op Sony TV staan ook lekker kan casten. Dit geldt voor de sports1 app, Fox Sports app en Uitzending gemist, als de eurosport player. Jups, ik volg alle sporten en kan via abbonementen van mijn ouders zoveel sport streamen! Voor de duidelijkheid, een chromecast is dus een soort usb stick, die je in je tv stopt en waardoor je vanaf je laptop, telefoon of tablet naar je TV kan streamen. Het werkt prima moet ik zeggen, alleen soms even wat pauze door de WIFI, maar ik heb al hele mooie sport op deze manier mogen aanschouwen. Omdat de TV-verbinding hier niet digitaal kan en analoog op mijn zoldertje alleen maar sneeuw geeft is dit een mooi alternatief. En voor maar €35 echt een goede aankoop.


1. Bluetooth Jukebox: Rockbox

20150905_132333

Eind juni organiseerde ik met een vriend een strandfeestje voor Homojongerenorganisatie Dito!. Ik was onder andere verantwoordelijk voor het regelen van de boxen voor de muziek. Ik ging toen alleen door een aantal moeilijke weken en kon het moeilijk opbrengen om dit te regelen. Ik had allang marktplaats moeten afstruinen, maar was hier laks in. Ik nam ook veel te laat de moeite om oproepjes te plaatsen op facebook of bij organisaties die deze spullen te huur aanbieden. Ik besloot op de dag zelf daarom maar zelf een bluetooth box te kopen. Helaas was het geluid die het produceerde voor het strandfeestje ergens te zacht, maar voor mezelf ideaal. Via Spotify stream ik constant muziek vanaf mijn telefoon en moet ik nog even vinden hoe me dat gaat lukken vanaf mijn laptop. Maar de afwas, de was ophangen, douchen of zelfs opstaan en wakker worden zijn al een stuk aangenamer geworden. Muziek is echt van ongekende waarde voor mij en ik had niet verwacht dat ik deze aankoop zo vaak zo gebruiken!

Een aantal fijne boeken zijn helaas net buiten de top 5 gevallen, als ook een nieuwe pan, opbergbox, een airco die ik kon overnemen en een mooie zonnebril. Kortom, mijn portemonnee is ergens best leeg, al heb ik ook nog wel een beetje kunnen sparen door mijn goedkope huisvesting van nu. Kortom, mijn zomer leek vrij negatief, maar ik verijkte mijzelf materialistisch nog wel van wat gemakken. Benieuwd wat de herfst mij zal brengen, en of er nog meer nieuwe aankopen zullen volgen…

tommie345

3 Replies to “Mijn 5 beste aankopen van deze zomer”

    1. Ja, gelukkig heb ik elke maand nog wel iets weg kunnen zetten hoor, maar inderdaad ik denk nu ook wel bij dit lijstje: fuck, had ik dit wel allemaal moeten doen? Maar ja, ergens is de luxe inderdaad heel fijn. Ik ga morgen echter ook kijken bij een nieuwe woning wellicht en dat zou ook weer meer uitgaven betekenen. Help! ;).

  1. Een laptop! Ik zou niet meer weten wat ik zonder zou moeten zeg. Heerlijk zo’n ding. Op de bank, aan tafel, op bed, in de tuin. Zalig. Dat stofzuigertje ziet er ook relaxt uit, maar ja, het is en blijft een stofzuiger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.