• Home
  • Gayting
  • Gayting #2: Als het offline niet zo wil lukken: de gayapps

Gayting #2: Als het offline niet zo wil lukken: de gayapps

In de eerste Gayting vertelde ik over mijn drang om mijn ware in het echt te ontmoeten. Helaas is dit alleen nog niet gelukt. En aangezien niet op ieders voorhoofd de geaardheid staat van iemand, is dit als homoseksueel soms lastig. Nu is er ook niet iedere week een LHBTQ+-feestje in de provincie (Nijmegen) en is de Gaykroeg niet altijd even druk. Ik vertelde in mijn vorige Gayting blog daarom al dat ik ook wat apps op mijn telefoon heb geïnstalleerd, om de kans te vergroten dat ik mijn ware toch tegenkom. Vandaag neem ik jullie mee in de wereld van Gayapps..

Gay.nl

Toen ik nog een jonge god was en in de kast zat had ik al een profiel op Gay.nl. Hoewel ik op het forum van Expreszo beter leeftijdsgenootjes leerde kennen, was een gay.nl profiel wel handig om te zien welke andere homo’s er in mijn stad woonde. Uiteindelijk kwamen mensen op mijn middelbare school achter dit profiel en leverde gay.nl meer ellende op dan dat het wat heeft opgeleverd. Eén date heeft het volgens mij opgeleverd. Een aantal jaar terug was dat op mijn dakterras. Hij had zelfs zijn eigen zak chips meegenomen. Misschien zegt het iets over de romantiek verbonden aan deze app. Voor hookups, liefde en andere dingen bestaan er inmiddels betere sites en apps. Ik snap eigenlijk ook niet waarom ik deze app nog op mijn telefoon heb staan.

Oordeel: ** (hookups ***, serieus *)

GayParship

Op mijn meest wanhopige momenten denk ik na om mij aan te melden voor datingsites. Lexa, Parship, Pepper; ik heb de sites allemaal bezocht. Alleen voor Parship kwam het zelfs zover dat ik ooit een profiel aanmaakte. Met een uitgebreide vragenlijst wordt je dan gematched met andere mannen. Best leuke matches, en ik kon ze dan een sticker compliment geven of andere dingen. Alleen als je berichten wilt sturen moet je daarvoor meer gaan betalen, en zo wanhopig heb ik mij daarvoor niet gevoeld. Ik krijg soms wel van interessante mannen een bericht, maar kan dan niet reageren, of ik moet minstens €24,95 betalen per maand, en als ik dat niet in 1x voor 12 maanden doe nog meer. Aan het begin krijg je hier wel aanbiedingen voor, maar daar ben ik dus niet op in gegaan. Nu de wanhoop groter is krijg ik die aanbiedingen niet meer. Ach, we wachten nog even af. Voor serieuze dating lijkt het er wel heel goed uit te zien. Wellicht dat als ik 30 word, dat ik mij er dan aan over geef.

Oordeel: *** (hookups *, serieus ****)

Tinder

De app die iedere single bijna wel op zijn telefoon heeft en zo ik dus ook. Mijn voorkeur staat alleen op mannen, maar volgens Tinder zijn alle homoseksuelen een beetje biseksueel, want ik heb er nog regelmatig een vrouw tussen zitten. In ieder geval werkt het dus met foto’s die je liked (naar rechts swipen) of niet liked (naar links swipen). Als je elkaar allebei hebt geliked kan je met elkaar praten. Veel gesprekken eindigen echter snel. Waar het bij hetero’s vooral een app is voor hookups, wordt bij homo’s hier meer Grindr of GayRomeo voor gebruikt. Het levert soms dus wel serieuze gesprekken op en ik heb laatst een erg leuke Tinder date gehad, helaas kwam er echter geen tweede date. Zo heb ik wel meer ervaringen. Op zich is het wel een leuke app voor op momenten dat ik mij verveel, en laat ik het nog wel even op mijn telefoon. Maar of hier de ware uit moet komen?

Oordeel: *** (hookups **, serieus ***)

 

Happn

Een app die ik pas recentelijk op mijn telefoon heb gezet. Het werkt op basis van de mensen die je bent gepasseerd op een dag. Deze mensen krijg je dan te zien in beeld en als je elkaar dan liked, kan je met elkaar praten. Er zitten nog een beetje weinig homoseksuele mannen op heb ik het idee en ook leveren de matches niet vaak een gesprek op. Of dat kan natuurlijk aan mij liggen. In ieder geval is het net als Tinder wel een leuke app op saaie momenten, maar heb ik niet het idee dat het veel gaat opleveren. Tot nu toe is er ook nog niets uit voortgekomen.

Oordeel: *** (Hookups: ***, serieus: **)

GayRomeo / PlanetRomeo

Een app die ik ook pas vrij recentelijk heb geïnstalleerd. Ik kende Planet Romeo al wel als website, en wist dat het daar wel erg veel om seks zou draaien. Desalniettemin vernam ik dat het veel mogelijkheden bood voor ook serieuzere dingen en wilde ik het toch proberen. De app ziet er mooi uit en biedt veel mogelijkheden. Je kan stickers uitdelen, je kan aangeven waar je naar op zoek bent en op afstand zien welke leuke mannen beschikbaar zijn. Daarnaast zie je wie jouw profiel heeft bezocht, hier moet je bij Gay.nl voor betalen, maar bij Planet Romeo niet. Daarnaast kan je wat meer ondeugende/foute foto’s opslaan in geheime map, waar mannen dan naar kunnen vragen of die je kan delen voor 24 uur. Kortom, het biedt heel erg veel mogelijkheden en ik zelf weet nog niet zo goed of het iets voor mij is. Ik ben ook niet altijd het braafste jongetje van de klas, maar tot concrete dates heeft het nog niet geleid.

Oordeel: *** (Hookups: ****, serieus: **)

Grindr

En dan de beroemdste Gayapp: Grindr. Het staat bij menig homo op zijn telefoon. Meestal wordt de app ook wel eens verwijderd, bijvoorbeeld na de zoveelste dickpic van een oudere man. Hierna kiest de gemiddelde homo er toch weer voor om de app te installeren, omdat er soms toch wel cute leuke nieuwe jongens op zitten. Het werkt op locatie, je ziet de mensen die ook online zijn op volgorde van hoe dichtbij ze wonen. In de stad zijn dit er 30 binnen 2km, in de provincie 30 binnen 20km. Als je meer dan 30 jongens wilt zien moet je hier voor betalen. Je hoeft niet eerst een match te hebben om met iemand te kunnen praten. Vandaar soms opeens de dickpics. Ik heb wel eens gedate via Grindr. Een keer was dit echt, tegen al mijn principes in, voor de seks. Een keer was het op vakantie om lokale Gay community te zien. En een keer was dit met een jongen en leidde dit tot weinig. Ach, de app blijft wel redelijk fun, al is het ook vaak kansloos, nietszeggend en frustrerend. Maar toch is deze app wel een blijvertje.

Oordeel: ** (Hookups: ****, Serieus: *)

Er worden vast hele fouten grappen gemaakt over de ** hierboven. Toch wilde ik de apps ook een beetje raten, mocht een (jonge) homo op deze blog terecht komen en wat meer informatie over de gayapps willen weten. Ik ben moe en ga vanavond vast weer lui grinder’en en tinder’en. Wellicht in de volgende Gayting wat meer over de dates die hieruit voortkomen..

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.