Oktober: De balans

Sinterklaas is al het land uit. Het weer is buiten echter herfstachtig. Daarom wil ik toch nog graag terugblikken op de maand oktober. Toen had ik nog niet zo’n prettig nieuwe laptop die veel sneller is. Wel ging ik op vakantie naar Winterberg en Brussel, bezocht ik een D66 congres en leerde ik veel meer over de energietransitie. Maar bovenal was het een moeilijke maand waarin ik mijzelf opnieuw onder ogen moest komen. Hoog tijd om met jullie nog oktober door te nemen…

Voor mijn werk was ik druk en was ik dus wel toe aan een vakantie. Ik ging samen met mijn beste bro naar Winterberg. Ik wandelde, ik mountainbikete en liep hard. Daarnaast zwom ik, zat ik lekker in het bubbelbad en genoot ik van de vrijheid om even niets te hoeven. Helaas was mijn dysthyme negatieve stemming ook mee, en dit zorgde wel voor wat moeilijke gesprekken en confrontaties. Natuurlijk is het ook niet leuk als je reisgezelschap de hele tijd heel negatief doet. Dit maakte mijn reis dan ook wel lastig. Het zetten of ik wel geschikt ben om mee op vakantie te gaan onder druk.

Vanuit Winterberg ging ik door naar Brussel. Een bezoek aan de NAVO, Europese Commissie, lobbykantoren, Europese Parlement en veel gezellige cafeetjes. Het was heel interessant en ik heb veel geleerd en kwam langzaam uit mijn negativiteit. Toch speelde het wel ook op de achtergrond en merkte ik dat het mijn streak en coping nog niet bepaald naar behoren liepen. Ik moest het er mee doen. Toch stelde ik mij verkiesbaar voor het talentenprogramma van D66 en ben ik de secretaris in 2019!

Ik volgde voor werk een training beleid maken en schrijven en maakte daarnaast weken van 36 uur werken en met 20 uur reistijd erboven op. Het was pittig. De weekenden zaten dus vol voor D66 of voor wedstrijden van Feyenoord of met de prachtige bruiloft van een hele lieve vriendin. Wat is het mooi om te zien als een hele goede vriendin gaat trouwen en wat kan ik daar op de dag zelf oprecht van genieten! Ergens raakt het altijd wel een beetje aan de pijn van mijn eigen mislukte liefdesleven, maar een dierbare zo gelukkig zien blijft ongelofelijk mooi. En op die bruiloft ook een eigen liedje zingen op de melodie van “LEEF” en om 30 seconds kaartjes na te spelen die gingen over het persoonlijke leven van die vriendin was erg leuk! Daarnaast had ik ook nog een bruiloftsfeest van een andere vriendin. Super mooi om beiden mee te mogen maken.

Daarnaast genoot ik van het WK volleybal van de dames. Tevens wees een jongen mij af en hoorde ik na zoen op een feestje van iemand nooit meer iets. Ach, het was leuk voor een avond zullen we maar zeggen. Ik ging daarnaast nog naar een echte whisky proeverij en genoot van Formule1. Ja, de maand had veel mooie momenten als ik er op terugkijk. Toch komt mijn stemming niet hoger dan een 5.6. 10 dagen was mijn stemming (te) negatief. En op 14 dagen was mijn coping niet op orde. Ik zat ook weer 3 uur 48 minuten op mijn telefoon en ontgrendelde deze gemiddeld 63 keer op een dag. Ik las ook weinig, namelijk maar ongeveer 100 bladzijdes uit 1 boek. Het doel van 50 boeken dit jaar raakte ver weg.

En dus kwam mijn streak ook niet verder dan maximaal 4 dagen. Het was opeenvolgend 3, 2, 1, 3, 3, 4 dagen met dus mislukkingen tussendoor. De triggers waren pijnlijke opmerkingen over mijn negativiteit, een diepvries die openstond, afwijzingen van leuke jongens, verlangens die niet werden beantwoord en lichamelijke struggles. Het zijn veel dezelfde dingen waarvan ik helaas nog steeds niet in staat ben om er beter mee om te gaan. Het is een lange weg. Maar ook van deze oktober kunnen we weer leren..

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.