Coronahartjes: Dak-/ Thuislozen

Het is de vijfde week van de quarantaine alweer. Ik moet zeggen dat het een heftige week voor mij was, zoals jullie al konden lezen op mijn blog. Gelukkig had ik echter wel de veiligheid om thuis bij te komen en heb ik een dak boven mijn hoofd. Dit is hard nodig in deze tijden als je je vooral moet zien te isoleren en af moet sluiten van de rest van de wereld. Dat is voor een groep wel extra moeilijk en heftig, en daarom verdienen die deze week de coronahartjes: de dak- en thuislozen.

Vorig jaar had ik de bijzondere ervaring om een dag mee te lopen met een aantal dak- en thuislozen. Het zal mij altijd bij blijven in wat voor heftige omgeving zij opgroeien en wat zij allemaal meemaken. Nu de wereld is ontwricht zullen zij het meest een veilige plek missen. Zij hebben geen plek om ergens veilig in quarantaine of isolement te gaan. En meer dan wie dan ook komen ze op straat nog steeds in contact met veel mensen en lopen daarom het risico om ziek te worden. Vaak gaat het ook nog om erg kwetsbare medemensen.

Mijn hart breekt daarom als ik denk aan de dak-/thuislozen in deze tijd. In grote steden lijkt hier wel mondjesmaat aandacht voor te zijn. Ik zag echter ook een heftig filmpje deze week op social media waarin een agent in Amsterdam een groepje dak-/thuislozen aanhield en wekstuurde op een plek waar zij wel op 1.5m van elkaar leken te zitten. Ik kan erg kwaad worden om zulke dingen. En in heel veel steden is er ook nog helemaal geen aandacht voor deze groep.

Het is verdrietig hoeveel dak-/thuislozen er wel niet zijn in ons rijke land. Door simpelweg pech of slechte keuzes in het verleden is iemand op straat terecht gekomen. We moeten echter met zijn allen naar deze mooie bijzondere mensen blijven omkijken. Zij mogen niet de dupe worden in de crisis. Ik blijf nog te weinig structurele oplossingen hiervoor zien. De politiek blijft hier wel aandacht voor vragen, maar dit gaat niet snel genoeg. Er zijn er nog te veel zonder een veilige plek om te slapen en binnen te blijven.

En daarom de coronahartjes voor de dak-/thuislozen. Ze kunnen hun krant ook al nergens meer kwijt. Ik hoop dat jullie deze toch nog van hen kunnen kopen dit weekend. Ik hoop dat jullie bij jullie eigen gemeentes aandringen om deze groep een veilige plek voor isolement te bieden. Niet alleen voor als ze ziek worden, maar structurele oplossingen die moeten voorkomen dat er nog mensen op straat moeten leven in dit land. Dit kan niet wegbezuinigd worden. Al is dit ontstaan door verkeerde keuzes in het verleden, dan nog hoeft dat niet deze erbarmelijke consequenties te hebben. Laten we allemaal opstaan en dit niet langer accepteren. Tijd om de dak-/thuislozen coronahartjes te geven en daadwerkelijk een warme plek te bieden in deze crisistijd! Doen jullie mee?

Hou je haaks allemaal!

Hartjes tegen de Corona van Thomas

Gedurende de Coronacrisis doe ik iedere week een oproep aan een vergeten groep die wel wat extra steun kan gebruiken. In de vijfde week is dat voor dak-/ en thuislozen. Mochten jullie andere coronahartjes willen sturen, laat het dan vooral weten! Wie weet neem ik dit de komende week mee. Ik wil absoluut andere groepen of de corona geïnfecteerden en hun naasten absoluut niet tekort doen, maar wil hierbij alleen ook nog een extra groep in de spotlight zetten omdat deze ook liefde en hartjes verdienen en die tot nu toe dat in de mainstream media nog niet veel hebben gehoord!

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.