Coronahartjes: Stelletjes

Ik had verwacht dat er eerder een vaccin zou zijn dan dat deze groep aan bod zou komen voor de coronahartjes. Ik had verwacht dat ik eerder de vierdaagse zou lopen op 1 voet en achteruit dan dat ik daadwerkelijk hartjes zou geven aan de groep waartoe ik zelf zo graag zou willen behoren. Echter laat de huidige crisis mij ook zien dat er vanuit alle verschillende groepen wordt gevraagd om sympathie. En dat iedereen claimt daarin het hardste te worden getroffen. Ik zou willen dat we elkaar niet meer zo de maat nemen en het op een schaal leggen. We hebben het allemaal zwaar en ieder verdriet mag er nu zijn. Daarom deze week de corona hartjes voor de stelletjes.

Want waar ik mij eenzaam voel heb ik wel veel vrijheid. Ik kan mijn zooi laten liggen. Ik kan de deur uitgaan voor een wandeling van uren en een paar uur later eten. Ik kan uren achtereen een boek lezen, netflix kijken en voor mij uit staren zonder dat iemand aandacht van mij vraagt. Ik kan vergaderen wanneer ik wil, zonder met anderen rekening te hoeven houden. Ik kan mijn sokken overal laten slingeren, ik kan snurken en bovenal kan ik altijd de ruimte voor mijzelf nemen die ik nodig heb. Dat ligt veel moeilijker voor stelletjes die nu verplicht 24/7 op elkaars lip zitten.

En ja ik ben jaloers op hen, want wat zou ik nu veel over hebben voor fysiek contact, voor een knuffel, voor een daadwerkelijk goed gesprek. Maar wat hebben zij behoefte aan een moment en ruimte alleen, aan je eigen plan trekken en aan op ieder moment de beschikking hebben over de beste plek voor een online vergadering. Waar ik deze week 100 groepen zag vragen om meer aandacht en begrip, zag ik in dat we niet meer dat met elkaar moeten vergelijken. Luisteren naar elkaar. Begrip tonen voor elkaar. Dat is wat ik vooral probeer in deze crisis.

Ik zag gisteren op facebook van een ZZP-er een oproep om toch meer te mogen. Dat ze het geklaag van de netflix kijkende mensen met een loonstrook niet kon begrijpen. Daar was het weer, ik heb het zwaarder dan jou frame. Ik ben zelf denk ik bijna eindbaas van dat frame, dus ergens ben ik nu heel hypocriet. Ik probeer alleen te leren en verbeteren. Ik zie mijn eigen eenzaamheid en verdriet en was nu graag wel samen geweest. Echter zitten daaraan ook nadelen. Ik snap het verhaal van de ZZP-er. Ik snap het verhaal van dat verveling toeslaat. Ik snap het verhaal van de eenzame single. En ik snap het verhaal van het benauwende stelletje op te weinig vierkante meter. Ik snap het verdriet en de rouw van iemand verliezen aan corona. Het mag er allemaal zijn. Naast elkaar. Met oog voor eigen verdriet, maar ook voor het verdriet en de positie van een ander.

En daarom de coronahartjes voor het stelletje dat het zwaar heeft. Dat te klein woont. Die nog liefde voelt, maar die nu te veel op elkaars lip zit en daarom soms twijfelt. Die meer ruimte voor zichzelf nodig hebben, maar dat moeilijk kunnen vinden. Die door alle spanning meer ruzie maakt dat de bedoeling was. Dat ook weer goedmaakt, maar een paar dagen later opnieuw. Lieve stelletjes, ook voor jullie is het zwaar. Jullie verdienen de aandacht en coronahartjes absoluut. Dikke digitale knuffel en hopelijk ook begrip en steun bij elkaar! Wees niet te streng voor jezelf en jullie beiden. Het is een uitdaging en ook jullie moeilijke moment mag er zijn. Pak de ruimte die je nodig hebt, eventueel buiten. En weet dat ik als single ook jullie zie en jullie veel liefde voor elkaar, maar ook veel begrip en steun voor jezelf, gun!

Hou je haaks allemaal!

Hartjes tegen de Corona van Thomas

Gedurende de Coronacrisis doe ik iedere week een oproep aan een vergeten groep die wel wat extra steun kan gebruiken. In de achtste week is dat voor de stelletjes. Mochten jullie andere coronahartjes willen sturen, laat het dan vooral weten! Wie weet neem ik dit de komende week mee. Ik wil absoluut andere groepen of de corona geïnfecteerde en hun naasten niet tekort doen, maar wil hierbij alleen ook nog een extra groep in de spotlight zetten omdat deze ook liefde en hartjes verdienen en die tot nu toe dat in de mainstream media nog niet veel hebben gehoord!

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.