Let’s talk about seks

Een onderwerp waar nooit echt makkelijk gepraat over kan worden, behalve als we willen opscheppen. Een onderwerp waar iedereen aan denkt en wat iedereen beleefd, maar waar je niet over kan praten, want ja seks doe je maar achter de voordeur en willen we verder niets over weten. En hoewel homoseksuelen prima worden gedoogd in de maatschappij, moeten deze al helemaal hun mond houden over wat deze in bed doen, wat dat is natuurlijk al helemaal te walgelijk om het over te hebben. En toch heb ik erg de behoefte om het volgende te delen.

Ik werd getriggerd om hierover te schrijven door deze blog van Sofie. Hierbij had ik zoveel respect wat ze hiervoor aankaart. Ik dacht gelijk, wat goed, want eigenlijk durft helemaal niemand hier over te praten. En helemaal super dat ze hiervoor ook nog gewoon tegen de psychiater heeft uitgesproken dat het slecht is dat deze bijwerkingen niet worden benoemd, want uiteindelijk speelt seks in ieders leven eigenlijk wel een rol. Waarom kan het taboe daarover dan ook niet gebroken worden?

Moet je je schamen als je seksuele problemen hebt? Is het werkelijk zo grappig en verschrikkelijk als je op een Soa moet laten testen? Kan je echt alleen maar opscheppen over je penislengte en is er normaal over praten voor jou uit den boze? Klik dan maar even op het kruisje rechtsboven, want deze blog is redelijk onthullend en dan niet voor jou bedoeld.

Ja, ik heb seksuele problemen. Dat wil zeggen, ik heb moeite met seks, ik kan mij er niet gemakkelijk aan over geven. Het heeft met verschillende dingen te maken. Allereerst heb ik jullie al wel eens verteld over mijn prikkelbare darmsyndroom en de klachten met mijn darmen en ontlasting die dit teweeg hebben gebracht. Deze klachten zijn van zo’n vervelende aard dat mijn bekken en met name mijn bekkenbodemspieren erg veel spanning hebben. Dit is eens gemeten en ik heb tot meer dan 20 keer meer spanning hierin dan een normaal mens heeft. Dit is vergelijkbaar met de klachten die zwangere vrouwen meestal krijgen of de spanning is bij mij nog hoger.

De bekkenbodemspier zorgt er bij de man voor dat de plasbuis opengezet kan worden en dat er controle verkregen kan worden over het plassen. Aangezien ik deze spier dus totaal niet onder controle heb en alleen maar spanning voel, kan het met name bij hoesten, lachen of gedurende hardlopen voorkomen dat ik urine verlies. De schaamte die dit met zich mee brengt kan voor mij erg pijnlijk zijn. Dat geldt ook voor de klachten die de bekkenbodemspier nog meer veroorzaakt. Namelijk zorgt deze spier ook voor controle over het klaarkomen bij de man. Doordat deze spanning zo hoog is, heb ik dit nauwelijks tot niet onder controle en komt mijn point of no return altijd vrijwel onmiddellijk. Als in dat een halve minuut al een wereldprestatie zou zijn. Ik probeer seks daarom maar beter te vermijden, de schaamte is te groot.

Dit allemaal wordt dus veroorzaakt door mijn prikkelbare darmsyndroom. Ik heb eens bekkenbodemtherapie gekregen, en zat ik dus in een wachtkamer met allemaal zwangere vrouwen, om het te hebben met een vreemde vrouw hierover. Ik kreeg oefeningen mee die ik dagelijks moest doen en dan zou het wellicht kunnen verbeteren van binnen 10 seconde naar binnen 30 seconde. Daarvoor moest ik oefeningen doen, 6 maal op een dag. Het was mij te vermoeiend en leidde mijn inziens tot te weinig resultaat.

Naast de gevolgen op de bekkenbodemspier heeft mijn prikkelbare darmsyndroom (pds) ook andere gevolgen. Namelijk veel last en pijn van mijn darmen, geregeld aambeien, geregeld slijm, geregeld krampen en ander leed, dat pds heet. Ook alweer zo’n onderwerp waar alleen maar lacherig over kan worden gedaan, je ontlasting. Door deze klachten is anale seks voor mij eigenlijk redelijk uit ten boze. Ook al gaat het in de gayscene zo vaak over of je top of bottom bent en moet iedereen dat maar weten van elkaar en heb ik die vraag al minstens 30 keer moeten beantwoorden dat ik dat privé vind, dat mijn homovrienden vaak alleen maar gingen gissen. Ik vind het zo een onbelangrijke vraag, want door het te vroeg klaarkomen en de darmklachten heb ik gewoon vrijwel nooit anale seks. Jammer alleen dat iedere hetero dat wel al voor je invult en iedere homo ook per se je rol in bed wil weten naar aanleiding van je gedrag, iets waardoor ik mij duidelijk niet thuis voel in de gayscene. En dat er bij mijn coming out op mijn 16e ook al gelijk iets werd geroepen over “aids”, dus dat ook mijn ouders dat ook al gelijk voor mij gingen invullen.

Zijn er dan geen oplossingen? Voor mijn darmklachten nauwelijks, hiermee worstel ik al meer dan 10 jaar en uit onderzoeken is er alleen maar naar voren gekomen dat ik er mee zal moeten leven. Voor te vroeg klaarkomen zijn er gelukkig wel meer oplossingen te vinden, waaronder: antidepressiva. Het wordt echt voorgeschreven bij mannen om hun orgasme te kunnen laten uitstellen. Ik was dan ook erg benieuwd of ik met mijn ellende misschien ook nog een voordeel had aan dit medicijn. Ik ga echter alleen zo moeilijk om met seks, en alle onzekerheden en intimiteit daaromheen dat ik dit nog niet vaak in de praktijk heb kunnen testen.

Maar dus wel sporadisch en ik kan je vertellen, het helpt een beetje. Maar een beetje is alsnog maar een beetje en het is te vergelijken met als ik die bekkenbodemoefeningen wel had afgemaakt. Een half minuutje soms. Ik ben er soms dan ook zo mee bezig in mijn hoofd, dat ik er eigenlijk ook nauwelijks tot nooit van kan genieten. Met mijn homovrienden kom ik er eigenlijk zo vaak mee in botsing, omdat het bij hen gaat om mannen te regelen, en sommigen van hen er erg makkelijk mee om kunnen gaan. Als dat ook mijn heterovrienden altijd wel onpasselijke opmerkingen moeten maken over van alles omtrent anale seks.

Ik ben al eens op een wc aangesproken voor een trio, als ik ook veel leuke mannen heb ontmoet die alleen maar op seks uit waren. Ik kan er maar slecht mee omgaan. Dit is een voornaamste reden waardoor ik het ook maar moeilijk vind om hierover te praten. Maar ik ben bereid om mij ook voor dit taboe in te zetten. Waarschijnlijk zijn er meer mensen die mij keihard uitlachen als mensen die mij moedig vinden, maar misschien hoef ik dan eens minder te moeten uitleggen aan mensen waarom ik seks zo lastig vind. Dat ik wel fantasieën heb, maar dat ik seks in het echt liever vermijd en dat dit soms tot moeilijke situaties leidt. Wel willen, denken, maar niet doen levert soms wel eens de verkeerde verwachtingen op. Nee, ik ga verder geen celibatair leven leiden, maar ik heb meestal wel eerst meer genegenheid nodig en veel vertrouwen, voordat ik iets durf.

Zo en nu ligt mijn seksleven zelfs op straat en ik schaam mij er eigenlijk niet eens voor. Jammer dat dat wel hoort en dat er zo vaak grapjes worden gemaakt over “te vroeg klaarkomen”, “erectieproblemen” of een voorkeur voor “anale seks” of “anale problemen”. Nee, we hoeven niet alles te weten van elkaar, maar we hoeven ook niet te doen alsof jij altijd seks hebt zoals in pornofilms en dat het werkelijk niet geweldiger kan. Er eens openlijk over spreken vind ik pas mannelijk, in plaats van dat je de grootste hebt en er zo goed mee presteert. Wees een vent en leer ook eens over seks te praten. Lets talk about seks, daar wordt het alleen maar gemakkelijker en beter van.

tommie345

4 Replies to “Let’s talk about seks”

  1. Seks is voor mij persoonlijk inderdaad privé, zul je op mijn blog ook nooit iets over te lezen krijgen, maar ik dacht na het lezen van dit artikel echt maar één ding: Hulde!!! Hulde voor jou. Hulde voor dit artikel. X

  2. Thomas, potjandikkie wat ben je dapper!
    Het zou zo fijn zijn als hier meer open over word gepraat, ook onder hetero’s trouwens. Ik ben zelf nog zo groen als gras, ondanks dat ik 28 ben, en ook dat is iets wat soms heel vreemd gevonden word. Tja, voor mij hoort er dus ook een stuk meer genegenheid bij voor er een keer iets kan, en als je dan weinig mensen ontmoet (want geen werk/studie door ziekte), dan duurt het wel eens wat langer. Zelf zit ik er niet zo mee (meestal) maar het is wel irritant dat er zo raar over word gedaan, ook in de media, alsof iedereen op zijn 17e al seks heeft.
    (en ik ben stiekem ook wel bang dat door dit te plaatsen ineens 30 mailtjes heb van hitsige mannen die ‘het mij wel willen leren’, want ja, als je er open over bent is dat helaas wel vaak de respons)

  3. Goed geschreven! De kleine details van mijn seksleven blijven privé, of die deel ik met mijn vrienden. Als het op mijn aandoening hidradenitis en seks aankomt, dan praat ik daar openlijk over. Vooral als ik in besloten FB groepen erover spreek, want veel mensen met HS durven niet eens aan een partner te beginnen en dat is zonde. Seks zou voor iedereen zonder schaamte moeten kunnen. Fijn dat jij ook taboes doorbreekt!

  4. Heel dapper om dit zo neer te schrijven Thomas.
    Als homo, begrijp ik helemaal waar je het over hebt. Helaas is in de scene seks meer als belangrijk onderwerp. De liefde schiet er nog al eens bij in. Dat gezegd hebbende, is het wel zo dat er heel veel meer homo’s niet in de scene komen, tenminste niet wekelijks of maandelijks. Veel van ons hebben wel de liefde gevonden en zijn gelukkig. Ik ben nu meer dan 20 jaar samen met mijn man, en sinds 1999 geregistreerd, dat we in 2001 hebben omgezet in huwelijk. en dat nadat ik 17 jaar getrouwd ben geweest met een vrouw, en op mijn 40ste pas uit de kast kwam. Dus ga niet wanhopen. je bent nog jong, en er is daarbuiten zeker een homo die ook jou de liefde wil en kan geven die je verdient.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.