Januari voorbij – welke voornemens zijn nog over?

Aan het begin van dit jaar meldde ik, in de Themaweek rond de jaarwisseling, mijn vette plannen voor in 2016 en mijn voornemens voor dit jaar. We zijn nu een maand verder en er is al heel wat gebeurd. Het is dus interessant welke voornemens ik maakte, wat daarvan in de eerste maand is gekomen, welke nog haalbaar zijn en welke vette plannen, nu een maand later met meer informatie, ook daadwerkelijk haalbaar zijn. En wat moet dus bijgesteld worden of waar moet extra focus op komen te liggen?

Voornemens

Meer eigen grenzen bewaken / beter naar mijzelf luisteren

Dat dit voornemen een beetje botst met de laatste in dit rijtje (minder vermijden) is duidelijk. Het evenwicht hiertussen vinden blijft een uitdaging voor 2016. Ik heb wel wat dingen in mijn hoofd waarbij ik hierbij goed op moet laten. Na een druk weekend vol met afspraken moet het weekend daarna wat rustiger zijn. Ik moet leren minder vrijwilligerstaken op mij te nemen en meer te focussen op leuke afspraken. Hoewel het vanavond ook weer prima samenging door een voorlichting in het NEC stadion voor sportclubs over een veilig sportklimaat en hoe dit ook te borgen voor LHBT-ers, etnische minderheden en andere mensen die zich anders voelen binnen een club. Kortom, dit evenwicht blijft lastig, maar ik heb al wel een aantal keer NEE durven te zeggen dit jaar, dus het begin is er.

Meer lezen

Als ik soms hoor hoeveel mensen lezen, denk ik vaak: hoe doen mensen dat toch? Maar ja dat is misschien ook hoe mensen zich afvragen hoe ik zo vaak kan bloggen. In ieder geval heb ik afgelopen maand al wel een boek uitgelezen dat heel halverwege was en nu alweer over de helft van een nieuw boek. Dit is al gemiddeld meer dan vorig jaar en er zijn een aantal hele vette titels uitgekomen die ik graag wil lezen, plus er staan ook nog veel ongelezen boeken in mijn kast. Kortom, er is hier ook een beginnetje, maar een versnelling hoger en meer lezen zou hierin ook zeker wel mogen.

Minder telefoon / social media

Dit is misschien wel de moeilijkste, maar hij is niet eens helemaal mislukt. Natuurlijk stap ik nog in dezelfde valkuilen en ben ik nog te vaak online op alle social media, maar hij ligt nu tijdens alle dagen in ieder geval niet naast mijn bed Het aanmelden op een nieuw kanaal: Instragram, helpt natuurlijk niet, al is het wel een leuk en mooi kanaal. Ik zal in ieder geval nog een beter evenwicht moeten vinden, maar op sommige momenten heb ik wel het idee al dat dit beter lukt, al zullen sommige vrienden dit totaal niet herkennen en juist vinden dat dit in Lunteren ook eens aangepakt moet worden.

.Sporten

Dit voornemen ging de eerste weken heel goed, tot het ongelukje met PDS, en ik sindsdien (2 weken terug alweer) niet meer ben gaan rennen. De verwerking is geweest, darmklachten zijn iets minder geworden, dus laat het vanaf morgen maar weer losbarsten. Ik ga morgen mijn hardloopschoenen gewoon weer aantrekken! De 1000km rennen is nog steeds niet uit het hoofd. Ook al loop ik flink achter met 40km in januari, ik geloof er ergens nog steeds in. Al moet ik natuurlijk bezien in hoeverre dit zal gaan in / gedurende mijn tijd in Lunteren. Kortom, pin mij er niet op vast, maar deze week moet ik mijzelf in ieder geval eraan houden. Woensdag ook maar tafeltennis trainen, want vrijdag wacht gewoon een competitie wedstrijd op mij! (Ja, daarmee ga ik dus toch door!)

Minder vermijden

Dit is dus best moeilijk te rijmen met mijn grenzen aangeven, maar dat ik vanavond een workshop heb gegeven aan bestuurders en daar toch maar stond is wel een teken. Daarnaast praat ik veel opener en vrijer op het werk over hoe het met mij gaat en ben ik alle confrontaties en moeilijke dingen met mijn ouders en therapie ook niet uit de weg te gaan. Ik kan dus zeker zeggen dat ik ergens op weg ben met dit voornemen voor dit jaar. Dat was ook te zien aan alle afspraken met vrienden die ik vorige week had, waaronder dus met een vreemde via twitter op eigen initiatief. Kortom, in dit voornemen heb ik mijzelf al redelijk verbaasd in de eerste maand.


Plannen

Weekendje Boedapest

Door de eerste indicatie van vijf dagen kunnen veel van de plannen voor 2016 wel eens niet doorgaan, waaronder weekendjes weg. Ik kan waarschijnlijk alleen van vrijdagavond t/m zondagavond vrij hebben en dit is wellicht te kort voor een weekendje Boedapest. Het definitieve aantal dagen in Lunteren is nog niet zeker, maar mocht dit 5 dagen blijken dan zal ik dit weekend naar 2017 moeten verplaatsen. On hold dus.

Concerten / festivals bezoeken

Wat voor het weekendje Boedapest geldt, geldt hier ook deels voor, al heb ik nog wel weekend en avondvrij, waardoor er dus nog wel wat vette festivals en concerten kunnen worden meegepakt. Festivals worden iets lastiger, omdat ik waarschijnlijk op vrijdag dus ook verplichte therapie moet volgen, waardoor bijvoorbeeld de vrijdag van Pitch en Dekmantel wegvallen. Gelukkig heb ik daar al wel wat concerten tegenover kunnen zetten: In maart ga ik in ieder geval naar Maria Mena, Kodaline en totaal anders Moderat. Erg veel zin in, ik weet in ieder geval zeker dat er in de loop van het jaar, ter compensatie van de festivals, nog wel meer concerten zullen worden bezocht.

Weekendjes naar Manchester

Ik heb afgelopen weekend een ticket geboekt voor eind februari. Meerdere weekendjes gaat waarschijnlijk dus niet lukken wegens de vrijdag therapie, maar in ieder geval is 1 weekend gepland om een hele goede bro te gaan bezoeken. Dit plan kan dus gelukkig doorgaan en staat van 26-28 februari in ieder geval in mijn agenda.

Feest geven als ik Lunteren heb afgerond

Het is nog een beetje onzeker of dit plan in 2016 gaat plaatsvinden, maar ik hoop er wel op. Mijn traject in Lunteren zal 36 weken zijn en wanneer het zal beginnen is nog uiterst onzeker. Ik hoop heel erg al ergens in maart, zodat er eind van het jaar een einde aan is gekomen en ik met heel veel mooie, lieve mensen een reden heb voor een feestje. Want als het daadwerkelijk 5 dagen blijkt te worden, dan zal dat feest zeker nodig blijven!

Rio 2016

Aan dit plan wil ik niet te veel woorden meer vuil maken. Het is misschien de grootste teleurstelling van Lunteren dat dit niet door kan gaan. Omdat ik zo van sport houd en zo intens heb genoten in Londen, zou ik dolgraag naar RIO willen. Maar omdat mijn prioriteiten echt liggen bij mijzelf dit jaar en ik daarvoor vol voor Lunteren ga, gaat dit plan helaas niet door. Dan maar in de avonden genieten van het Nederlandse succes en in 2020 er maar weer, zonder al te veel psychische problemen, dit bijwonen. Benieuwd hoe ik dan terug zal kijken op alles wat mij nog in 2016 te wachten staat en welke plannen en voornemens ik voor dat jaar zal hebben ;).

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.