• Home
  • Hoop
  • Update 2017: Hoe gaan de voornemens en plannen?

Update 2017: Hoe gaan de voornemens en plannen?

Het jaar is alweer 60 dagen oud! De maanden januari en februari liggen alweer achter ons en we gaan langzaam naar het voorjaar. Ik verstuikte mijn enkel, was lichamelijk aan het kwakkelen, onderging een UWV-keuring en deed de steden Zwolle, Rotterdam en Amsterdam aan. Ik ging naar het depressiegala, naar Feyenoord – PSV en sprak met vrienden af die ik al meer dan een jaar niet had gezien. En daarnaast werkte ik alweer 141 uur. Kortom, er gebeurde al genoeg, maar hoe strookte dit met mijn plannen en voornemens?

Ik heb inmiddels 8 boeken uitgelezen en zit daarmee precies op schema om mijn doel van 50 boeken dit jaar te halen. Lezen direct uit werk is soms lastig met steeds langere werkdagen en met het doel dat ik ook wil sporten en maar liefst 1000km wil hardlopen en 2000km wil racefietsen in 2017. Het hardlopen gaat echt erg goed, ik loop ongeveer 3 keer per week, waarvan 1 x een duurloop, 1x een tempoloop en 1x een interval loop. Op 19 maart heb ik mijn eerste wedstrijd staan: De stevensloop. Ik wil hier mijn PR verbeteren op de 10km, die staat best scherp op 42:56, gelopen in het najaar van 2014. Mijn conditie is bijna op dit niveau, maar het zal er om hangen, het kan ook heel goed net niet lukken, maar we gaan het zien! Ik liep in 2017 in ieder geval al 174km, waarvan februari een record maand was met maar liefst 112km. Ik liep nog nooit zoveel km in één maand eerder in mijn leven. Verder stapte ik nog nooit in deze tijd van het jaar al op mijn racefiets, maar toch deed ik het vorige week. Ik kan loslaten dat ik daarop redelijk snel helemaal stuk zit en qua gemiddelde snelheid nauwelijks vooruit kom. Kortom, ik ben tevreden over lezen en sporten dit jaar.

Daarnaast gaat het afspreken met mensen ook best redelijk. Iedere week eet ik wel een keer samen en ik heb ook met wat mensen afgesproken die ik in heel 2016 helemaal niet had gezien. Ik mag hier soms echter nog wel meer moeite voor doen, maar er staan in maart ook wel wat leuke dingen op de planning. Ook qua kleinere voornemens gaat het lekker, ik heb het ontbijt thuis nog maar 3 keer overgeslagen, ben iedere keer voor half 10 op het werk (ik wil komende tijd nog meer energie steken dat dit lukt voor 9 uur), eet regelmatig fruit als ik thuiskom, ik stapte al op een leuke jongen af! (leverde helaas niets op) en mijn huishouden is piekfijn in orde als dat ik regelmatig een alcoholversnapering al heb overgeslagen.

Lukt dan alles? Nee, zeker niet. Ik ga nog steeds te laat naar bed, val soms terug op te veel piekeren of zoek online nog belachelijk veel aandacht en bevestiging. De telefoonverslaving is helaas ook hardnekkiger dan gedacht. Ik heb inmiddels wel apps op mijn telefoon waarmee ik inzichtelijk maak hoeveel ik mijn telefoon erbij pak en hoeveel uur ik er op spendeer. Met de app breakfree krijg ik aan het einde van de dag steeds een groen, oranje of rode kleur van een stoplicht te zien op mijn telefoonscherm. Ik heb nu 11x een groene ontvangen, 8x een oranje en 24x een rode. Dat betekent inderdaad nog erg veel werk aan de winkel. Ik ben soms dwangmatig bezig met voldoende stappen halen op mijn telefoon, of verdoe tijd op social media. Gelukkig lukt het doel om minder streng voor mijzelf te zijn nog wel, dus ik zie het gewoon als een uitdaging om hier de komende tijd meer mee te bereiken en dat in de volgende update de rode dagen in ieder geval zijn gelijk getrokken met de oranje en groene dagen.

Ik hoop dan ook meer te kunnen vertellen over awesome uitjes en mooie nieuwe mensen die ik heb ontmoet. Ik vind in ieder geval dat ik aardig op weg ben dit jaar. Het is inmiddels droog en nog even licht, dus ik ga nog even hardlopen. Yes! Ik ga dit jaar echt best lekker…

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.