Socialrun

Ik vertelde gisteren, terwijl ik rood werd, over mijn verleden van mijn psychische aandoening. Ik kreeg gisteren te horen dat ik zo weinig mogelijk moest vertellen over mijn psychische aandoening bij mijn sollicitatie volgende week. Hoewel ik er makkelijk over blog en schrijf is een openbaring in het echt altijd nog eng. Een lichamelijke aandoening is veel makkelijker bespreekbaar. Veel mensen durven er niet over te beginnen bij mij of gaan het onderwerp uit de weg. Het stigma rondom psychische aandoeningen is in de maatschappij daarom nog dagelijks voelbaar. Ik wil mijn steentje bijdragen aan de de-stigmatisering hiervan. Hierom loop ik eind september mee met de Socialrun!

Mijn grootste sportieve uitdaging ligt in april 2018 met de marathon van Rotterdam, maar de Socialrun gaat hier niet veel voor onder doen. Ik ga namelijk voor “Samen Sterk zonder stigma” de Socialrun lopen. Dit is een estafetteloop van 555km (rondje rechtsom om het Ijsselmeer) in 48 uur. Met een team van 8-10 lopers dien je deze afstand af te leggen. De loop begint in Soesterberg (terrein Defensie) op vrijdag en eindigt hier op zondag met een festival. Het is een loop, puur met het doel om het stigma van psychische aandoeningen af te halen en het meer bespreekbaar te maken in de maatschappij. Hetgeen mij erg aan het hart gaat en ik erg van hardlopen houd, moest ik hier wel aan deelnemen!

In het filmpje hieronder kan je zien hoe het precies in zijn werk gaat.

https://www.youtube.com/watch?v=yCeS4FWAgSU

En ook wat voor gevoel deze loop oplevert:

https://www.youtube.com/watch?v=CuxFP9o5wkI

Ik zal dus iedere 4,5 uur steeds 10km verdeeld over 5 etappes moeten lopen. Ik zal in totaal in 48 uur ongeveer 50-65km afleggen. Mijn dag-nacht ritme zullen compleet naar de klote gaan. Ik zal moeten eten op de raarste momenten. Ik zal compleet naar de klote moeten opstaan om weer te gaan rennen. Ik zal voor mijzelf nieuwe grenzen moeten verleggen. Maar ik doe dit met alle liefde voor het doel om meer openheid te genereren voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. 1 op de 4 Nederlanders heeft hiermee te maken. Aandacht voor dit thema is mijn inziens daarom van groot belang!

Om projecten te kunnen ondersteunen die aan dit doel bijdragen is geld nodig! Ik wil jullie daarom vragen of jullie ons team kunnen sponseren. We hebben al campers, tenten, masseurs, lopers, koks en teamleiders in ons team. Maar wat we nog nodig hebben is support in het weekend van 22-24 september. Het team van “Samen sterk zonder stigma” vertrekt als eerste team op vrijdag om 11.00. Het zou leuk zijn als jullie mij daarbij komen uitzwaaien. We komen weer binnen op zondag 24 september. Het doel is voor 11.00, maar waarschijnlijk wordt het iets later. Maar tegen die tijd communiceer ik een code waarmee je kan volgen waar we ons bevinden en kunnen jullie supporten langs de kant en ons uiteraard feestelijk binnenhalen op zondag 24 september. Het wordt een grote prestatie van iedereen van het team, ik kijk er erg naar uit! Gisteravond ontmoette ik mijn team en het was erg leuk om een groot divers, enthousiast team te ontmoeten. Ik kijk er dan ook erg naar uit om met dit team grenzen te verleggen! De start en finishlocatie is in ieder geval op het terrein van defensie bij Soesterberg!

Je kan ons al sponseren per 5 euro/ km (minder of meer kan ook) en per 5 euro rennen wij weer een km verder! Wil je daarom ook een klein steentje bijdragen aan meer openheid voor psychische kwetsbaarheden? Wil je ook dat ik mijn sportieve grenzen weer verleg? Wil je ook dat het aantal zelfmoorden omlaag gaat en dat schaamte uit de maatschappij verdwijnt rondom een psychische aandoening?

Kom ons team dan supporten en sponsor ons! Mijn dank is erg groot! Over 42 nachtjes is het al zover, jullie hulp en steun kunnen we erg goed gebruiken!!

Hopelijk tot dan!

Sponseren kan via onze teampagina op https://www.samensterkzonderstigma.nl/socialrun/teams/samen-sterk-zonder-stigma/ en meer informatie over de estafetteloop vinden jullie op www.socialrun.nl . Hierin staan ook alle projecten benoemd waar het geld in andere jaren naar toe is gegaan! Kan ik op jullie rekenen?

 

 

tommie345

1 Reply to “Socialrun”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.