Augustus: De balans

Augustus is alweer ruim een week voorbij, maar de terugblik is er nu pas. September is nogal druk begonnen, maar dat is vast te lezen in mijn volgende balansblog van september. Augustus was de maand dat ik weer de hele maand werkte. Dat ik het hardlopen oppakte (meer dan 100km) en dat veel in het teken stond van de bruiloft van mijn zus. Ik had de vrijgezellenparty van mijn zwager en daarnaast vergde het cadeau nogal wat voorbereiding waar veel tijd in ging zitten..

Maar ik ben erg trots en blij met het resultaat. Een prachtige mozaïek van alle foto’s van mij en mijn zus tezamen. Meer dan 500 unieke foto’s die samen een foto vormde van mij en mijn zus met mijn nichtje Saar. Een foto van vorig jaar toen mijn nichtje net geboren was. Bij het geven van het cadeau gaf ik een presentatie met de leukste foto’s door de jaren heen en dichtte ik wat regels over de tijd en liefde voor mijn zus. Stiekem toch wel trots op dat ik dit voorbereidde en goed kon overbrengen.

Het resultaat en cadeau voor mijn zus op de bruiloft.

Verder was het fijn om redelijk wat ontspanning/selfcare tijd in te plannen. Ik ging naar de sauna met mijn beste bro. Ik ging zwemmen met een goede vriendin bij een meertje. Ik bezocht maar liefst vier wedstrijden van Feyenoord. Ik kocht een barbecue, en die is alleen nog maar gebruikt voor vegetarische gerechten. En ik liet het bloggen wat meer liggen, er was meer tijd voor ontspanning met het kijken naar sport, hardlopen en dus het maken van het cadeau.

Op werk stemde ik veel af en merkte ik wel groei in verantwoordelijkheden. In een functioneringsgesprek kwam dit ook naar voren en durfde ik ook meer kwetsbaarheid eerlijk te benoemen. Ik had een eerste evaluatie als ambassadeur bij Samen sterk zonder stigma en ook daaruit kwam wederzijdse tevredenheid. Ook bij Route66 was het wat rustiger, maar had ik wel goede en mooie inbreng in vergaderingen.

Stemming

Mijn stemming was gemiddeld een 5.6. Boven staan veel mooie gebeurtenissen, maar het bleef vaak ook moeilijk. Bekkenbodemtherapie kost veel geld (wordt volledig niet vergoed), is gênant (collega’s kwamen erachter en voelde naar) en zorgde dus voor frustratie. En er waren wat dates, maar dat mislukte veelal. Mijn eigen gebrek aan liefde was soms ook pijnlijk merkbaar. We zijn weer een maand verder. Daarnaast zat ik een paar uur vast in OV en meer frustratie met het CBR. Ik sloot wel iedere dag op twitter af met een compliment. Kortom, mijn stemming ging weer alle kanten op, al waren de laatste weken van augustus redelijk stabiel.

Bevestiging zoeken en gezond hulp vragen

Ik hield het iedere dag een compliment geven vol. De lijst verschijnt hier ook binnenkort. Daarnaast waren er best wat momenten dat ik open en eerlijk durfde te zeggen dat ik het moeilijk had, waardoor ik er beter mee om kon gaan. Tegelijkertijd waren er ook momenten dat ik volledig doorsloeg in suïcidaliteit op twitter. Ja, zo dichtbij ligt dat altijd nog op de loer. Moeilijk voorstelbaar voor mensen die niet op twitter zitten of niet heel dichtbij mij staan. Toch was het zo. Daardoor gaf ik mijzelf voor bevestiging zoeken gemiddeld een 5.9 en voor gezond om hulp vragen een 6.2. Verbetering ten opzichte van juli!

Overige coping

In de lijn van hierboven was er meer progressie. Zowel omgaan met teleurstelling (6.1), blij zijn voor de ander (6.5) en dingen niet op mijzelf betrekken (6.1) kregen van mij allemaal hoger dan een 6. Dat hoop ik verder vast te houden..


Telefoongedrag

Ik was vaak te moe om te lezen in de trein en zo zat ik vaak op mijn mobiel. Dit was best extreem, maar dit kwam ook doordat ik mijn telefoon veel gebruikte voor voorbereiding van het cadeau voor de trouwerij. Ik ben daarom maar niet te hard voor mijzelf over gemiddeld 280 minuten en 90 ontgrendelingen per dag.

Negatieve uitingen, Calimero, Sexting en dreigen met zelfmoord; Deed ik dat?

Ik eindigde de maand met 14 dagen op rij zonder dat ik dat gedrag vertoonde. Op 7 dagen uitte ik mij wel te negatief. Eindelijk weer minder dan 10 dagen. September is lastig begonnen, maar ik mag trots zijn op deze streak in augustus. Al met al doe ik het ook zo slecht nog niet. Bouwen op de laatste weken van augustus en daar terug naar grijpen is weer nodig!

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.