• Home
  • Corona
  • Coronahartjes: Mensen met een binnenwoning

Coronahartjes: Mensen met een binnenwoning

De verschillen in  de samenleving worden door de coronacrisis groter. Mensen met nog een baan versus mensen zonder een baan. Mensen met een gezamenlijk huishouden versus alleenstaanden. Mensen met kinderen versus mensen zonder kinderen. Stelletjes versus singles. Mensen met een rijbewijs versus mensen zonder rijbewijs. Mensen die hun vrijheid langzaam weer terugkrijgen versus chronisch zieken. En de mensen met een binnenwoning versus mensen met een tuin / dakterras of balkon.

Natuurlijk mogen we nu weer langzaam naar buiten. Toch zagen we afgelopen week al dat het op een erg warme dag veel te druk wordt op sommige plekken en dat er daarom misschien wel nieuwe maatregelen worden getroffen op mooie zomerdagen om drukte op stranden en in parken te voorkomen. Hoewel er her en der ook geluiden zijn dat het virus zich buiten niet zo snel verspreid zijn dit toch heftige geluiden voor een grote groep: De mensen met alleen een binnenwoning.

Er zijn best veel Nederlanders zonder tuin, balkon of dakterras. Ik zelf ben erg gezegend met een dakterras en houd erg van wandelen en hardlopen en ben zo bijna meer buiten dan binnen. Er zijn echter ook veel mensen die niet die luxe hebben om dat te kunnen of die niet de mogelijkheid hebben om meer naar buiten te gaan op eigen terrein. Zeker in de eerste weken van de quarantaine was dat erg lastig. Maar ook onder de huidige maatregelen kan het moeilijk zijn.

Je zit alleen maar binnen en dat is niet goed. Mentaal niet goed, als dat je veel vitamines zal missen. Sommigen hebben expres voor een dergelijke plek gekozen, want een park om de hoek en anders lekker vaak weg van huis op werk, terras of op het strand. Helaas loopt dat nu anders en is het verplicht uitkijken op je muren. Zeker niet altijd, maar vaak gaat het hierbij ook echt om kleinere woningen in steden.

En veelal is de keuze voor zo’n binnenwoning niet vrijwillig. De meesten verlangen naar buiten, maar met de huidige woningcrisis ligt dat niet altijd binnen de mogelijkheden. Een dak boven het hoofd was het maximaal haalbare. En dan zit je nu constant binnen, veel meer dan je lief is. En hoewel er al wordt versoepeld kan dat nu ook nog lastig zijn. Een extra worsteling waar wel de vrijheid gevonden kan worden en waar niet en waar je goed aan doet en niet.

En daarom de coronahartjes voor de mensen met alleen een binnen. Ik hoop dat ze deze zomer worden uitgenodigd in tuinen voor een barbecue, een gesprek op afstand of gewoon een nieuwe ontmoeting. Ik hoop dat zij voorkeur krijgen in parken en buitenplekken. Het is in de huidige tijden erg belangrijk dat ze voldoende van het mooie weer genieten. Ik hoop dat iedereen daar een beetje op kan letten en dat de mensen met een (grote) tuin ruimte voor hen laten in de parken en stranden! Dat zou ons allen erg helpen en het virus wel eens echt kunnen buitensluiten, hetgeen we natuurlijk graag willen!

Hou je haaks allemaal!

Hartjes tegen de Corona van Thomas!

Gedurende de Coronacrisis doe ik iedere week een oproep aan een vergeten groep die wel wat extra steun kan gebruiken. In de tiende is dat voor mensen met alleen een binnenwoning. Mochten jullie andere coronahartjes willen sturen, laat het dan vooral weten! Wie weet neem ik dit de komende week mee. Ik wil absoluut andere groepen of de corona geïnfecteerden en hun naasten niet tekort doen, maar wil hierbij alleen ook nog een extra groep in de spotlight zetten omdat deze ook liefde en hartjes verdienen en die tot nu toe dat in de mainstream media nog niet veel hebben gehoord!

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.