Alleen naar Gran Canaria!

Het is nog steeds best onwerkelijk dat mijn eerste week zonder de groep er alweer ruimschoots op zit. Ik sprak af met vrienden, ging nog voor 1 dagje terug, kocht nieuwe kleren, liep veel hard, las een boek uit, keek uren naar Netflix en sport en werkte mijn huishouden bij. Al met al een best leuke vrije eerste week die ook weer zo voorbij vloog. Ergens kwamen er wel weer wat negatieve gedachtes terug en was het best moeilijk soms zo op mijzelf. Daarom is het extra lekker dat ik er vanaf morgen echt even tussen uit kan: Het is nog maar 15 uur before take off naar Gran Canaria…

Aan de ene kant ben ik best gespannen. Het is niet voor de eerste keer dat ik alleen op reis ga, maar wel voor de eerste keer dat ik een complete vakantie helemaal op mijzelf ga doorbrengen. Hoe zou dat zijn; iedere dag alleen uit eten, alleen bij het zwembad, alleen een stadje bezoeken? Aan de ene kant wellicht wat eenzaam, anderzijds misschien ook wel heerlijk, met niemand rekening te hoeven houden en volledig mijn eigen plan kunnen trekken. Na 36 weken iedere keuze moeten verantwoorden is dat ook wel heel erg fijn natuurlijk.

Allereerst komende nacht/dag de reis. Ik moet om 4.00 komende nacht in een taxibusje stappen hier in Nijmegen en dan ga ik als het goed is rond 7.00 de lucht in vanaf Weeze Airport. Na een vlucht van ruim 4 uur land ik dan op Gran Canaria alwaar ik zelf een bus moet pakken en mijn weg naar mijn hotel moet vinden. Ik verwacht hier dan uiterlijk rond 3 uur in de middag aan te komen. De voorspelling is dat het ongeveer 24 graden zal zijn met zon, dus ik denk dat ik verder niet veel meer doe behalve bij het zwembad liggen en lekker bijkomen van de reis. Om eerlijk te zijn levert de reis mij best veel stress op. Is mijn handbagage niet te groot en zwaar? Haal ik alle aansluitingen op tijd? Heb ik niet per ongeluk te veel vloeistoffen als toiletspullen bij mij? Gedraag ik mij niet te zenuwachtig bij de marechaussee? Spreek ik wel de taal? Doet mijn creditcard het wel voor de betaling bij mijn hotel? Deze vragen verpesten een beetje mijn voorpret voor de vakantie, dus ik kan niet wachten dat ik morgen daadwerkelijk zoals gepland ben aangekomen.

Dan begint mijn weekje in Maspalomas dus. Ik heb best wel wat plannen, waarvan ik van sommige nog twijfel of ik ze tot uitvoering ga brengen. In ieder geval wil ik lekker blijven hardlopen en zo de omgeving een beetje verkennen. Tevens wil ik op mijn nieuwe wandelschoenen een mooie lange wandeling maken in het middengebergte in het binnenland. Ik moet dus goed uitzoeken hoe ik hier kan komen met het openbaar vervoer en of ik ook weer terug kan komen. Daarnaast staat Gran Canaria, en zeker de omgeving van Maspalomas bekend als een Gay uitgaansgebied. Ikzelf ben homo, maar voel mij niet altijd evenveel thuis in de gayscene. Toch wil ik misschien in mijn eentje misschien een avond gaan stappen. Ook dit vind ik best spannend, maar aan de andere kant ook wel stoer en heb ik daarin niet te veel te verliezen. Andere mogelijke plannen zijn een racefiets huren en een lange rit maken op het eiland, lekker strandhangen en zwemmen in de zee, boeken lezen, netflixen op mijn laptop en vooral mijn hoofd uitzetten en zo min mogelijk moeten en maar zien.

En dat laatste ga ik vooral onthouden en dan ga ik nu weer even verder stressen en mijn tas inpakken en mijn huisje netjes achterlaten omdat iemand op dat huisje zal passen als ik weg ben. In ieder geval zijn de weervoorspellingen 24 graden en zonnig en ben ik ingecheckt en zijn er 7 wekkers gezet voor vannacht 3 uur dus moet het, ondanks mijn kater vandaag van een leuk feestje, wel goedkomen. Adieu lieve mensen, tot volgende week maandag, dan ben ik alweer terug.

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.