De 5 pijlers van 2018

Mijn jaar is best naar tevredenheid begonnen. Ik had een fijn en leuk oud en nieuw. Ik heb een goede balans tussen dingen die moeten en leuke dingen. Ik solliciteer en zoek daarnaast afleiding. Ik heb contact gemaakt met wat oude bekenden en heb wat leuke sociale afspraken staan. Ik probeer lief voor mijzelf te zijn als ook lief voor de ander. Dit baseer ik op de volgende 5 pijlers die ik voor 2018 voor mijzelf herhaal en waarop ik al mijn gedrag dit jaar probeer te baseren.

  1. Its not about you

Ik haal veel inspiratie uit lezen en muziek. In een nummer van “Scouting for girls” zingen ze “It’s not about you. It’s me.”. Dit is een regel wat ik veelvuldig herhaal. Het is multi inzetbaar. Iemand die een afspraak afzegt? Dit hoeft niet te betekenen dat die persoon mij niet mag of geen zin heeft om met mij af te spreken. Het is gewoon dat die persoon dan niet kan. Die persoon kan dan zeggen: “It’s not about you. It’s me”.

Meer nog is deze afspraak te gebruiken als iemand goed nieuws heeft. Ik zit best in een bubbel met veel goed nieuws van mensen over liefde, werk, wonen. Levensgebieden waar voor mij wel wat op aan te merken is. Dat doet er vaak helemaal niet toe als iemand vertelt dat die een huis heeft gekocht, een baan heeft gevonden of gaat trouwen. Ik moet dat niet op mijzelf betrekken en mijn eigen gemis. Dat mag ik later en benoemen. Maar eerst blijheid voor de ander. Mijn eigen gevoel moet ik later wel weer mee zien om te gaan. Immers: It’s not about you.

  1. We klooien allemaal maar wat aan

Een belangrijke les is voor mij dat we allemaal echt maar wat aanklooien. Ik vergelijk nog veel te veel. Ik zie mensen die een aantal jaar jonger zijn veel meer geld verdienen. Ik zie mensen van gelijke leeftijd huizen kopen. Ik zie mensen die jonger zijn promoveren met vaste aanstellingen. Ik zie mensen van gelijke leeftijd trouwen. Ik zie mensen die veel jonger zijn met een rijbewijs en eigen auto? Maakt dat die mensen meer waard? Nee, we klooien allemaal maar wat aan. Het gaat om mijn eigen geluk en tevredenheid. Social media is al helemaal geen goede weergave. We klooien allemaal maar wat aan.

  1. The society owes you nothing / De maatschappij is je niets verschuldigd

Te vaak val ik nog terug in patronen waarbij ik klaag. Waarom na 20 sollicitaties nog geen baan? Waarom na 80 rijlessen nog geen rijbewijs? Waarom na 30 jaar nog geen relatie? De maatschappij is mij niets verschuldigd. Er zijn geen garanties. We klooien allemaal maar wat aan. En het is soms verdrietig dat dingen wat meer tegen zitten. Alleen daar in zwelgen kom je niets mee verder. Ik geloof niet in dat iedereen krijgt wat die verdient. Wel weet ik dat de maatschappij mij niets verschuldigd is. Dat betekent dat de “waarom nou ik?” vraag wat meer verdwijnt. Waarom nou ik? Omdat de maatschappij mij niets verschuldigd is. Daarom moet je verder. Ik mag verdrietig zijn, ik mag het een plek geven. Maar dan moet ik verder. De maatschappij is mij niets verschuldigd.

  1. Believe you can and you’re halfway there

Deze uitspraak kreeg ik op een klein canvas bij afscheid op mijn werk. Het heeft een mooi plekje gekregen in mijn huiskamer. Ik mag er zijn. Ik mag mijzelf moed inspreken en heb kwaliteiten. Ik mag gaan voor mijn dromen. Te vaak ben ik te onzeker. Te vaak vind ik mijzelf niets waard. Ik kijk dan naar dit canvas en weet dat ik er voor mag gaan. Het past bij mijn eigen levensmotto “Waarom geloven in de angst om iets niet te doen als je ook kan geloven in de mogelijkheden om het wel te doen”. Vandaar ook mijn openheid. Ik ben wie ik ben en daar sta ik voor. Ik geloof daarin.

  1. It’s not what we have in life, but who we have in our life that matters

Nu ik 2018 inga zonder baan en relatie word ik soms een beetje down. Maar dan denk ik aan alle lieve vrienden die er voor mij zijn. Ik ben dankbaar. Ik stuurde daarom ook 50 kerstkaartjes. Ik maakte een kaartspel voor 2 vrienden. En ik stuurde gisteren onwijs veel persoonlijke appjes en berichtjes naar mensen om ze een heel erg liefdevol en mooi 2018 te wensen. Ik ben dankbaar voor deze en nog zoveel meer andere mensen in mijn leven. Ik word blij en gelukkig van het uitspreken van mijn dankbaarheid. Ik wil dat blijven doen en vaker. Ik hoop dat ik die dankbaarheid dan ook kan ontwikkelen voor mijzelf.

Met deze 5 mooie pijlers hoop ik er het beste van te maken in 2018. Hier zullen mijn voornemens, doelen, plannen en dromen ook op gestoeld zijn. Ik zal deze zinnen tegen mijzelf blijven herhalen om het beste uit mijzelf te halen. Naast de regels: “Hoe helpt dit jou?” (om mijn gedrag minder te veroordelen), “Als het vandaag niet is gelukt morgen weer een nieuwe dag” (ook tegen het veroordelen van mijzelf en om juist te blijven geloven in kansen voor mijzelf). Ik ben blij met mijzelf de eerste 3 dagen van het nieuwe jaar. Ik wil dit volhouden. It’s not about you. We klooien allemaal maar wat aan. De maatschappij is mij niets verschuldigd. Believe you can and you’re halfway there. It’s not what we have in life, but who we have in our life that matters. <3.

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.