• Home
  • Werk
  • YES! De knoop doorgehakt: Mijn arbeidsovereenkomst van…

YES! De knoop doorgehakt: Mijn arbeidsovereenkomst van…

Daar is hij dan: de arbeidsovereenkomst. Vers in mijn mailbox: de arbeidsovereenkomst. Met 10 bijlages en allerlei voorwaarden, regelingen, verplichtingen en bepalingen. Maar ik heb de knoop doorgehakt. Ik ga per 1 maart in dienst bij BMC voor een jaar. Het is een spannende keuze zoals ik al schetste in Het luxe dilemma. Toch weten de mensen die nabij mij staan dat deze keuze het beste bij mij past. Dat het uitdagend zal zijn, soms veel van mij zal vragen, maar daarnaast ook heel veel kansen biedt.

De overgrote meerderheid op Twitter vond dat ik voor GGZ centraal moest kiezen en dacht dat ik dat ook zou doen. Natuurlijk kom ik uit een moeilijke periode en ben ik nog niet altijd stabiel. Toch weet ik uit mijn eigen persoonlijke interesses, affiniteit en wensen dat BMC gewoon echt de voorkeur geniet. Het is meer solistisch werk en het zal misschien meer kracht kosten. Toch heb ik in mijn carrière tot nu toe gemerkt dat mijn hart meer ligt bij de uitwerking van inhoudelijke en beleidsmatige vraagstukken in plaats van bij sec de Communicatie en PR. Dat ik bij BMC mijzelf daarin kan ontwikkelen op meerdere terreinen van zowel Participatie, Werk, Armoedebestrijding, Sport, Onderwijs, Jeugd (en andere facetten) spreekt mij daarin onwijs aan. Misschien komt dit te vroeg en zal het te veel van mij vragen. Daar kom ik dan wel achter, maar ik zou er veel meer spijt van krijgen als ik dit nu niet probeer. Het is een gouden kans waar ik erg enthousiast van word en waar ik echt voor wil gaan.

Het gaat nog regelmatig door mijn hoofd of dit echt de goede keuze is. Of ik het wel kan. Maar mijn bevlogenheid, enthousiasme en persoonlijkheid zeggen dat ik het kan. Ik kan best makkelijk schakelen en leg makkelijk contact. Ik kan vrij goed netwerken. Ik heb een sterke mening en kan dingen best scherp verwoorden, maar beschik ook over politieke sensitiviteit om met bestuurders af te stemmen. Het is een gouden kans om mij ook politiek verder te ontwikkelen. Daarnaast zijn de arbeidsvoorwaarden beter (volledige reiskosten vergoed), het salaris hoger en kan ik in Nijmegen blijven wonen.  De inhoud van het werk gaf de doorslag, maar alles eromheen wijst ook in de richting van de keuze voor BMC.

Ik kan meer loskomen van mijn psychische aandoening. Er niet mijn werk van maken, maar juist er vandaan verder gaan. Dat voelt voor mij nu ook juist. En als er nog iets zal spelen zal ik daar echt wel openheid over kunnen geven. Ik heb overwogen om in de richting van ervaringsdeskundige te gaan. Maar uiteindelijk zie ik juist in dat ik nog veel meer kwaliteiten heb. Dat ik verder wil. En daarom maak ik zelf de keuze voor BMC in plaats van GGZ centraal. Ik hoef mij helemaal niet te verantwoorden, het is mijn leven en mijn baan. Echter, ik kan het wel goed onderbouwen, en daarom is deze keuze gemaakt.

Ik had al een arbeidsovereenkomst liggen van GGZ centraal. Ik vond het dan ook best moeilijk om deze dinsdag te moeten bellen en teleur te stellen. Toch was dit een goede oefening, omdat ik zulke gesprekken wel vaker zal moeten voeren bij BMC. Dit ging uiteindelijk goed en ik kon bovenstaand verhaal ook toelichten. Gelukkig was ik ook vanaf het begin al eerlijk geweest over dat er elders een aanbod lag en kwam het dus niet uit de lucht vallen. Ze gingen verder zoeken, ik bedankte ze voor het mooie aanbod en wenste ze veel succes.

En nu is het aan mij om mijzelf te gaan bewijzen. Eerst mag ik nog een paar weken de Olympische spelen binge watchen, EMDR sessies doen voordat ik aan een nieuwe uitdaging begin en wat nieuwe dingen uitzoeken rondom mijn darmklachten bij mijn nieuwe huisarts als wel helpen met de campagne van de gemeenteraad voor D66. Die dingen mogen een mooi nieuw begin in werk niet in de weg staan.

Dankzij managers van mijn oud werk hierbij terecht gekomen. In eerste instantie was het onhandig dat ik geen rijbewijs heb, maar anderzijds ben ik toch wel erg geschikt en daarom heb ik een arbeidsovereenkomst aangeboden gekregen. Ik hoorde al van twee mensen die bij deze organisatie zijn afgewezen. Ik heb dat toch ook zelf gedaan en daarom bedank ik mijn oud managers, maar ben ik ook trots op deze arbeidsovereenkomst voor mijzelf.

Ik zal de arbeidsovereenkomst tekenen. Ik weet dat ik moet scoren rondom Markt, Kwaliteit en Betrokkenheid. Er zijn bepaalde targets waaraan ik moet voldoen. Spannend, maar ook uitdagend. Ik kies bewust voor een contract van 32 uur en niet voor 40 uur. Dit past mij het beste en zo houd ik mijn leven voldoende in balans, maar durf ik ook een stoere uitdaging aan. Er zijn vragen waarom ik zonder gezin en alles niet gewoon voor 40 uur ga. Omdat ik met 32 uur meer kwaliteit van leven heb en er alles uit kan halen. Dat voelt voor mij optimaal en daarom maak ik die keuze. Het is mooi werk en ik kijk uit naar de uitdaging van consultancy / interim opdrachten. Steeds nieuwe collega’s en een nieuwe omgeving. Ik ben er klaar voor. Spannend, maar mijn handtekening onder deze arbeidsovereenkomst ga ik zetten. Eerst maar eens de proeftijd in maart afwachten. Er is geen weg meer terug. BMC, mijn nieuwe werkgever. Het eerste gevoel is in ieder geval heel erg goed.

 

tommie345

1 Reply to “YES! De knoop doorgehakt: Mijn arbeidsovereenkomst van…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.