Januari: De balans

En de eerste maand van het jaar is alweer voorbij. Zo slecht was hij niet, maar met hoge verwachtingen was het stiekem toch moeilijk. De goede voornemens gingen oké, maar niet zo geweldig als ik wilde. Het is als stoppen met roken en dan toch nog tijdens uitgaan af en toe een sigaret hebben gepakt. Ik weet dat het door mijn patronen niet zo zwart-wit is, maar zo voelt het stiekem toch wel. Het is weer tijd om de balans op te maken.

Stemming

Mijn stemming was gemiddeld een 5.9. Dat is vrij teleurstellend. Er waren 8 dagen onvoldoende en 23 dagen een voldoende. Het was druk voor werk, route66 en ik werd ziekjes aan het einde. Ik begon lekker met een streak van 13 dagen gezonde coping achter elkaar en zakte daarna wat weg, maar kwam op het eind tot de laatste dag wel weer terug tot een streak van 12 dagen. Dit ziet er dus als volgt uit:

Verloop van mijn stemming in Januari

Sexting

Ik schreef er donderdag al een uitgebreide blog over. Ik wilde deze maand extra letten op mijn gedrag mbt sexting en het zenden van nudes. Dit lukte eigenlijk niet zoals ik wilde. Het was moeizaam. Door een groter eenzaam gevoel, door het missen van liefde en seks liet ik mij hiertoe toch nog verleiden. Op 1 dag stuurde ik dus een nude en op 5 dagen was het een gesprek in die richting. Te vaak, ik blijf daarom extra waakzaam op het in februari beter te doen.

Wat deed ik allemaal?

Oud en nieuw was moeilijk, maar ik kwam er wel beter uit. Op werk was het redelijk te doen en hield ik het goed vol. Ik organiseerde thuis een nieuwjaarsborrel voor vrienden en dit was gezellig. Daarna werd het druk voor Route66 en mocht ik nieuwsbrieven sturen en een smoelenboek maken. Daarna was er een bestuursweekend en een introweekend. Daarnaast was er nog een informele wijnproeverij. Verder woonde ik wedstrijden bij tegen Fortuna voor de beker en tegen Ajax in de competitie. Ik liep daarnaast 90km hard en las 585 bladzijdes in vier boeken. Ik ging lunchen met vrienden die ik allang niet meer had gesproken en ik nam afscheid van therapie. Kortom, ik deed weer voldoende.

Hoe was de overige coping?

Op mijn telefoon zat ik gemiddeld 168 minuten (2 uur 48 minuten). Ik ontgrendelde gemiddeld 51 keer op een dag. Vaak, maar al wel een beweging in de goede richting. Voor bevestiging vragen gaf ik mijzelf een 6. Voor omgaan met teleurstelling zelfs een 6.5, voor blij zijn voor een ander een 6.4 en voor niet op mijzelf betrekken ook een 6.4. Hoe dit verliep gedurende de maand is hieronder ook nog te zien in een grafiek.

In beeld hoe het ging met bevestiging vragen, blij zijn voor een ander, op een normale manier om hulp vragen, omgaan met teleurstelling en dingen niet op mijzelf betrekken.

En nu?

Februari begon even moeilijk. De eenzaamheid wordt groter en ik leid een druk bestaan. Het is dus zaak om echt meer balans aan te brengen. Mijn doel voor februari wordt daarom meer op tijd naar bed en letten op voldoende ontspanning. Dit is zowel lezen, Netflix (keek ik geen minuut in januari en overweeg zelfs opzeggen), sport kijken, niets inplannen op dagen en dan ook huishouden en alle andere dingen loslaten en weer fit en in balans raken. Het klinkt makkelijk, maar zal een erg grote uitdaging voor mij zijn. Ik merk het vandaag ook, wanneer de dag voorbij vliegt zonder veel te doen, maar ook moeilijk te kunnen ontspannen en genieten. Afwas, was, boodschappen, schoonmaken, alles staat er nog en toch ben ik met van alles druk. Kortom, focus op minder moeten, meer mogen en ontspannen. Ik werk daar hard voor. Dat betekent ook mijn opgebouwde verlof al eens ergens voor inzetten en de deadlines op werk niet te veel in de avond willen afronden. Tijd om in februari dit doel en het doel van sexting verder uit te breiden. Dan volgen ongetwijfeld meer momenten in balans en meer rust in mijn leven.

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.