Sexting & nudes

Twee weken terug ging het aantal dagen erg slecht. Ik wist de oorzaak wel, maar schaamde mij er ook erg voor. Het is eigenlijk al langer een probleem. Een probleem dat ik zijdelings wel eens heb benoemd in een blog, maar nog nooit echt een hele blog aan heb durven wijden. Nee, zelfs sommige dingen zijn voor mij moeilijk bespreekbaar. Ik wilde er deze maand alleen echt aan werken. Ik wilde er al over schrijven na alle discussies over Patricia Paay, shaming vanuit de politie of andere verhitte discussies. Ik heb het dan natuurlijk over: Sexting / sturen van nudes.

Ja, ik doe dit ook. En heb dit ook gedaan. En op maandag 14 januari toen ik hiertoe werd overgehaald was nadat ik een leuke tindermatch had gehad stuurde ik foto’s die ik nog op mijn mobiel had staan. Ik hoorde een positieve reactie. Hierna zou hij wat sturen, maar dat kwam nooit. Wel een block op whatsapp en match opheffen op Tinder. Shit! Ik had in januari nog wel het voornemen om niet meer aan sexting en nudes te doen. Het gebeurde enkele weken nadat ik een andere negatieve ervaring had gehad.

Het raakt aan mijn negatieve lichaamsbeeld als ik er om word afgewezen. Het raakt aan mijn onzekerheid en het gebrek aan complimenten. Het raakt aan de behoefte aan intimiteit en seks die niet word bevredigd. Het raakt aan verlangens. Maar bovenal raakt het aan eenzaamheid.

Als ik analyseer waarom ik soms zulke berichtjes en foto’s stuur dan heeft het het meeste te maken met een behoefte aan bevestiging. Met een behoefte aan aandacht. Tussen mannen onderling gaat het wat sneller en vaker over seks. Seks is fysiek en in het echt voor mij een beladen onderwerp. Mijn beperkingen, mijn klachten daarin zorgen voor heel veel onzekerheid. Te veel negatieve ervaringen en vervelende reacties zorgen voor vermijding. Het is nu ongeveer alweer een jaar geleden en eigenlijk heb ik meestal niet meer dan 1 keer seks per jaar gehad in mijn leven sinds mijn 18e.

Maar waarom dan wel sexting en nudes? En hoezo is het slecht? Ik denk niet dat het per definitie slecht is. Als je bewust stilstaat bij de keuze om het te delen en dit gewoon leuk is, is er echt niets mis mee. Echter, ik sta er onvoldoende bij stil. Daarom is het voor mij slecht. Ik doe het maar om de ander te pleasen. Om te hopen dat ik een lege vorm van bevestiging krijg, terwijl ik er zo vaak door word teleurgesteld. Ik zou het niet nodig hebben. Toch laat ik mij er soms door verleiden.

Ik herken het bij mijzelf. De neiging bij een gevoel van leegte, eenzaamheid, gemis aan warmte om naar seks te grijpen. Omdat dat fysiek een veel te grote barrière is door mijn klachten is dat voor mij vaak online seks. Soms wel alleen voor mijzelf. Soms door middel van sexting en nudes. Het is weg van mijn moeilijke gedachtes en emoties. Het is een ongezonde manier om ermee om te gaan. En daarom is het voor mij niet goed.

Ik vind wel dat er ook veel meer de campagne moet zijn: “Seks, sexting, nudes sturen kan leuk zijn.” Wees wel bewust van de risico’s en sta bewust stil met wie je het deelt. Victimblaming is achteraf niet nodig, niemand heeft het recht om het daarna door te sturen indien is afgesproken dat het exclusief is. Wat meer positieve aandacht hierop zou goed zijn, in plaats van babyboomers die zeggen dat het je eigen schuld is. Hoewel we het niet willen weten, sturen ook veel babyboomers deze berichtjes en foto’s gewoon naar elkaar.

Maar dan weer terug naar mijzelf. Ik wilde dit gedrag veranderen in januari en dat ging twee keer mis en toen was de reactie en gevolgen onwijs heftig en destructief voor mijzelf. Ik werd weer met de risico’s om mijn oren geslagen. Afwijzing. En hier bij niemand terecht kunnen. Het maakt mijn verlangen aan een partner waarmee ik dit op een gezonde manier kan delen groter. Toch is die er niet en moet ik zonder hier ook gezonder om mee kunnen gaan.

Bevestiging uit mijzelf halen. Nee zeggen tegen leuke jongens die erom vragen, tenzij het na langere tijd veilig voelt, maar misschien moet ik eerst gewoon echt zonder kunnen. Mobiel wegleggen op zulke momenten. Erover praten met vrienden. En deze blog erover schrijven. Ook sexting/nudes mag als taboe uit de wereld. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die dit doet of die dit mee maakt. Alleen we praten er bizar weinig over. Het doel in januari is nog niet volledig gelukt, maar er bewuster bij stilstaan en erover durven praten is stap 1. Benieuwd welke avonturen dit voornemen verder oplevert. En ik stond er heel bewust bij stil om deze blog wel te delen. Als ik nou ook eens bewust stilsta als ik neig naar sexting/sturen van nudes.

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.