September: De balans

Het is begin november en ik lig onder een dekentje op de bank. Weer eens ziek. Vroeger was ik altijd zo trots dat ik nooit ziek werd. Nu is dat wel het geval. Enfin, daar gaat deze blog niet over. Nee, het is een blog om de balans op te maken over de maand september. Jups, al heel lang gelden, maar ik wil graag een balansblog over iedere maand houden. Omdat iedere maand zo zijn hoogte-/dieptepunten kent en momenten om van te leren. Daarom blik ik bij deze nog terug op de maand september.

Het was een drukke maand. Qua liefde de naweeën van de bruiloft van mijn zus en een bruiloft van een vriend. Zelf ook gedate in deze maand, maar leverde het niet die klik op waarop je hoopt. Sportief gezien ging ik mountainbiken in Limburg, maar belandde ik met gekneusde ribben en hechtingen op de huisartsenpost. Op werk was ik druk met meerdere avonden, trainingen en de afscheid van een van mijn favoriete collega’s op opdracht. Ik ging een paar keer uit eten en op de laatste dag van de maand naar de sauna. Ik bezocht drie wedstrijden van Feyenoord. En ik liep natuurlijk de Socialrun, al waar ik een hele blog over schreef.

Stemming

Kortom, er viel genoeg te beleven. Dit zorgde voor een stemming van gemiddeld een 6.2! Het hoogste van het gehele jaar. Mijn grafiek van stemming zag er als volgt uit.

Coping in cijfers

Het resulteerde ook in de meeste dagen zonder negatieve uitingen en waarop mijn coping het beste was. Op maar liefst 24 dagen liet ik mij van mijn beste kant zien. De reeks die hierin het langst was was een reeks van 16 dagen. En dat met ook een aantal tegenvallers. Qua bevestiging vragen was het ook de beste maand van het jaar. Ik gaf mijzelf hiervoor gemiddeld een 6.5. Zie hieronder hoe dat door de maand heen liep.

Al mijn gedrag kwam uit boven de 6. Geen records van het jaar verder, maar ik kan tevreden terugkijken op hoe ik blij was voor de ander, dingen niet op mijzelf betrok, en op een gezonde manier om hulp vroeg door bijvoorbeeld op moeilijke momenten vrienden te bellen.

Telefoongedrag

Mijn telefoongedrag blijft een aandachtspunt. Ik kan ook niet aan alles tegelijk werken, maar het blijft maar stijgen. Ik zat 250 minuten op mijn telefoon en gemiddeld ontgrendelde ik ruim 80 keer. Ik moet daar echt iets mee, maar kan verklappen dat dat in oktober ook niet helemaal lukt! Tijd voor meer aandacht daarvoor.

Aanwezigheid van vermijdbaar gedrag

En dan het gedrag dat ik wel of niet vertoonde. Vergeleken met het begin van het jaar ben ik meer met suïcide bezig de laatste maanden. Ik word weer meer heftig getriggerd. Hoewel dit een goede maand was, moet ik toch op blijven letten dat ik triggers herken en er meer gezond mee omga. En geen zorgen, ik weet dat ik gedachtes daaraan houd, maar echt niet dicht zit tegen het uitvoeren ervan. Ook de hoeveelheid Calimero opmerkingen en de mate waarin ik aan sexting deed steeg weer. Het is echt nodig dat ik dit meer aanpak.

Concluderend

Wat overblijft van september is trots op de Socialrun en pijn van de liefde. Dat weer dates mislukte en dat ik dat maar ingewikkeld blijf vinden. Er lijkt zo nooit iets in te veranderen. Het heeft echter geen zin om daar in te blijven hangen. Ik moet kijken naar wat er wel is. Er blijft echter ook een reading block. Ik luister meer podcasts en heb even niet de energie om te lezen. Zonde, misschien ligt het ook aan het boek dat ik nog bezig was: “Sapiens: een kleine geschiedenis van de mensheid”. Ik wil misschien te veel dingen met wat ik aankan. Het is verder accepteren. Accepteren van wat goed ging, en dat was in deze september stiekem best wel veel…

tommie345

1 Reply to “September: De balans”

  1. Hoi ,
    Ontdekte vandaag je blog en vond het boeiend om te lezen hoewel ik boeiend ook weer niet ladingdekkend vind. Maar veel herkenning en dat is wat ok nodig hen nu….
    Ik ga je volgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.