Coronahartjes: Sekswerkers

Deze week kom ik op voor een groep die nogal vaak erg negatief in het nieuws komt. Niemand zou bewust voor dit beroep willen kiezen en de groep die zogenaamd voor hen opkomt wil nog wel eens roepen dat ze allemaal omgeschoold moeten worden naar een andere baan. Ik ben het zelf daar absoluut niet mee eens. Ja, we moeten alles omtrent mensenhandel zien uit te wassen en aan te pakken, maar ik geloof ook daadwerkelijk dat dit een beroepsgroep in Nederland is die meer bescherming en respect verdient.

Wat voor de mensen voor wie seks moeilijker te verkrijgen is kan het voorzien in een behoefte. Om heel eerlijk te zijn heb ik er zelf ook wel eens over nagedacht, maar dat nog niet gedurfd. Misschien wel door een eigen stigma of het maatschappelijke stigma erop. Het voorziet niet alleen voor dronken mannen die al getrouwd zijn, en wat dan nog. Ik heb inmiddels wel geleerd dat indien het in behoeftes voorziet, niemand schaadt dat niets het in een liberaal land in de weg zou moeten staan. En dat het getrouwde mensen schaadt ligt dan echt veel meer in de relatie van hen dan aan het bestaan van sekswerkers.

Echter zie ik dat deze groep onnodig lang in de kou staat gedurende deze coronacrisis. Vaak is het niet makkelijk om tot deze beroepsgroep te treden en bestaan er daarom veel onzuivere constructies waarin de sekswerkers werkzaam zijn. Hierdoor kunnen ze erg moeilijk een beroep doen op de steunpakketten van het kabinet. Daarnaast mogen ze nog lang niet aan het werk, omdat het een contactberoep is. Waarom de kappers en masseurs wel aan het werk mogen en de sekswerkers niet lijkt erg willekeurig. Het is wel vaker dat via schimmig beleid de sekswerker toch weer buitenspel wordt gezet.

En daarom de coronahartjes deze week voor de sekswerkers. Voor de groep waar een grote groep zijn ogen voor sluit. Voor een groep die zelf ook vaak in anonimiteit (moet) blijven en daardoor nu in armoede leeft. Voor een groep die erg wordt gestigmatiseerd. Voor een groep die veel over zich heen krijgt. Ze verdienen aandacht, een steunpakket en meer acceptatie en respect voor hun eigen beroep.

Gelukkig is er wel steeds meer aandacht voor in de media. Gelukkig bedenken ze creatieve oplossingen om eerder open te mogen. Gelukkig vinden ze langzaam kanalen waarin ze voor zichzelf kunnen opkomen. Maar over het algemeen wordt hierover nog vaak erg lacherig gedaan. Te weinig serieus genomen, terwijl het toch om ongeveer 30.000 mensen in Nederland gaat. En daarom hoop ik dat mensen in de politiek ook vragen om steun aan hen. Niet alleen maar via grappen, maar ook via daadwerkelijk serieuze steun.

En daarnaast hoop ik dat de schaamte en het taboe ook verdwijnt. Wellicht durf ik ooit te gaan, vanwege mijn seksuele problemen en om dingen te proberen hoef ik mij daar niet voor te schamen. Of om gewoon in een behoefte van mijzelf te voorzien die ik elders moeilijk kan bevredigen. Wellicht wordt het allemaal wat normaler. En ik weet zeker dat veel van mijn volgers dit weglachen. Ik noem dat sneu en weet wel beter. Alle sterkte sekswerkers, ik hoop dat jullie toch steun ervaren en snel weer jullie beroep mogen uitoefenen en mentaal hierdoor heenkomen!

Gedurende de Coronacrisis doe ik iedere week een oproep aan een vergeten groep die wel wat extra steun kan gebruiken. In de negende week is dat voor sekswerkers. Mochten jullie andere coronahartjes willen sturen, laat het dan vooral weten! Wie weet neem ik dit de komende week mee. Ik wil absoluut andere groepen of de corona geïnfecteerden en hun naasten absoluut niet tekort doen, maar wil hierbij alleen ook nog een extra groep in de spotlight zetten omdat deze ook liefde en hartjes verdienen en die tot nu toe dat in de mainstream media nog niet veel hebben gehoord!

* afbeelding van artikel van Vice over een homobordeel in Amsterdam

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.