Juni 2021: De balans…

De maand die alweer ruim 2 maanden achter mij ligt. De maand van de 1 miljoen stappen en daardoor weinig andere bezigheden. Het was de maand over steeds meer duidelijkheid over einde werk, over de mentale en fysieke uitdaging van maar moeten bewegen en van behoorlijk wat dingen regelen voor EuroGames, werk bij Samen Sterk zonder Stigma, Frisse Gedachtes walks en de John Blankenstein Foundation.  Maar dat heb ik toch maar mooi gedaan!

Stemming

De maand zorgde voor een record qua stemming voor 2021. Een 6.0 maar liefst. Het wandelen en bewegen doet mij altijd erg goed. Ik deed de uitdaging van 1 miljoen stappen nu met een groepje van de socialrun, zodat we elkaar konden motiveren. Dat zorgde voor veel motivatie, maar was soms ook best confronterend als ik zag dat mensen met hun partner konden lopen. Ook gebeurde er weer een ongelukje met darmen en zo waren er ook voldoende moeilijke momenten met deze sportieve uitdaging. Al met al valt een 6.0 dan niet tegen.

Omgaan met teleurstelling en bevestiging vragen

Het blijven lastige dingen, de dalen echt opvangen en niet door mijn ondergrens zakken. De ongelukjes, de jaloezie, het zijn dingen waarmee ik met de haptotherapeut aan de slag ben, maar die nog niet per se tot verbetering hebben geleid. Toch sta ik ook altijd weer op en moet ik dat ook vooral blijven onthouden. Voor omgaan met teleurstelling gaf ik mijzelf 5.7 en voor bevestiging vragen een 5.6. Allemaal een beetje zoals in voorgaande maanden. Hier is nog werk aan de winkel.

Overige coping in cijfers

Hulp vragen op zulke momenten blijft moeilijk: een 5.9. Doordat ik veel wel natuurlijk een rondje ging lopen op moeilijke momenten natuurlijk nog wel een voldoende. De mate dat ik dingen niet op mijzelf betrok kreeg een 5.5. Dit is iets wat ik zelf wel steeds meer inzie, maar nog in de fase van bewust onbekwaam zit. Te pijnlijk soms al die intimiteit bij mensen om mij heen en om oprecht blijheid voor de ander te voelen. En als ik zie hoe goed anderen daar wel in zijn wordt het een extra vicieuze cirkel dat ik dat ook op mijzelf betrek. Voor blij zijn voor een ander gaf ik mijzelf gemiddeld daarom een 5.7.

Telefoongedrag

Mijn telefoongedrag, het blijft een issue. Maar deze maand was het ook voor de vele mooie foto’s en podcasts tijdens de wandeling. En natuurlijk als ik terug was blijven scrollen, omdat ik vaak te moe was voor andere dingen. Ik heb gemerkt dat het ook een beetje ontprikkeling is, even scrollen door mijn twitterfeed of het nieuws. Gezondere afleiding is dan nog vaak lastig. 4 uur 20 minuten gemiddeld en met gemiddeld 60 ontgrendelingen per dag.

Overige coping

Doordat ik vaak stuk zat en het even niet meer ging en ook het vertrouwen verdween, dat ik de uitdaging kon halen en ik de rest van de groep waarmee ik dit deed veel harder zag gaan, werd ik vrij vaak negatief. 14 dagen met negatieve uiting, 12 dagen als calimero en ook maar liefst 10 dagen met verwijzing naar suicide/beter dood kunnen zijn. Het meeste van in 2021 en ook zit ik na juni al op 75% van de dagen met zo’n verwijzing in 2020 (nu 51, vorig jaar 73). Hoewel ik wel progressie zie in mijn gevoel toelaten dit jaar, zijn er ook nog vaak diepe dalen waarom ik hele erge dingen zeg. Ik schrik hier zelf ook van en gelukkig heb ik dit wel kunnen bespreken met haptotherapie. Ik probeer nu wat meer een plan toe te passen om dit op te vangen en ik kan verklappen dat dit in juli en augustus vrij goed gaat! Qua sexting was het 4 dagen dat ik dit deed, misschien wel door het zomerse weer en ik wil hier ook niet meer te hard over zijn eigenlijk.

Geld uitgeven aan gezonde uitgaven om mijzelf wat te gunnen gaat steeds beter. 2 paar nieuwe wandelschoenen voor de uitdaging, baco bij de film of boeken in de boekenweerk. Daarbij namen 2 collega’s al afscheid en kwam ik alleen in het team te zitten. Mijn eerste vaccinatie werd gezet en zorgde voor enige opluchting en ik ging nog een weekend weg in Limburg met een goede vriend. Daarbij veel wandelingen en meer sociale afspraken. Van lezen kwam het niet, slechts 40 pagina’s, want wandelen ging even voor.

Sociaal kon er gelukkig wel weer wat meer en ook voor mijzelf. Het EK voetbal was daarbij fijne afleiding, net als het begin van de tour en de zomer (ja er waren mooie dagen in juni). Een mooie sportzomer die volgde nog, waarvoor ik zelf in deze maand vol trots al 1 miljoen stappen zette (in 30 dagen, een verbetering van de 1 miljoen in augustus van vorig jaar)  op weg naar een meer trotse en betere versie van mijzelf…

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.