Juli 2021: De balans

We zitten inmiddels in een avondlockdown in bijna december. Toch haal ik een oude hobby, maar weer even onder het stof vandaan: bloggen. Veel maanden liggen alweer achter mij waarop nog teruggeblikt kan worden. Allereerst de eerste maand van de zomer. De maand waarin de Olympische Spelen begon, ik opnieuw op tv te zien was en langzaam mijn werk werd overgedragen, omdat er een einde kwam aan de organisatie alwaar ik werkte.

Het besluit viel al eerder, maar daadwerkelijk je werk loslaten en overdragen aan andere organisaties had toch wel iets dystopisch. Ja, dystopisch, dat wat deze tijd toch al veel is. Daarbij werd Peter R de Vries vermoord. Het raakte mij, iemand die zich zo inzette tegen onrecht en de goede zaak. Wat een verlies en verdriet. Tranen vol ongeloof terwijl de wereld nog wat verder draaide. Druk met opdrachten afronden die nog eigenlijk verder zouden lopen. Het was soms moeilijk, maar het was wat wel moest.

Stemming

Mijn stemming kwam tot een hoogtepunt van dit jaar. Een keurige 6.5. Dit kwam veelal door heerlijke sport dat op tv was. Ook al was Nederland er al uit er was nog EK voetbal, een prachtige tour de France en natuurlijk begonnen de Olympische Spelen. Hart van Nederland kwam zelfs filmen hoe ik er niets van wilde missen en het was echt de heerlijke afleiding die ik nodig had. Haptotherapie zorgde er voor dat ik de moeilijke momenten ook beter aankwam. Met hardlopen en nog de alternatieve vierdaagse met heerlijke zomeravonden was het een prima maandje. En vooral het wegblijven van diepe dalen in stemming was daarin erg prettig!

Bevestiging vragen en Omgaan met teleurstelling

Bevestiging vragen was nog wel lastig en gaf ik een 5.9, het laagste van mijn coping in cijfers. Voor omgaan met teleurstelling gaf ik mijzelf een 6.3. Er gebeurde veel dingen qua werk, maar er was dus voldoende afleiding, dus ik kan goed leven met deze cijfers.

Overige coping in cijfers

Voor normale hulp vragen gaf ik mijzelf zelf een 6.7. Ik kon met vrienden gezellig op een terrasje zitten of naar de film en had daarbij goede gesprekken. Doordat de maatregelen ook langzaam weer meer toelieten kon ik ook met wat vrienden van vroeger afspreken. Ja, de Dansen met Janssen piek kwam daarna (zeker niet door mij), maar gelukkig had ik al wat mee gepakt. De mate dat ik dingen niet op mijzelf betrok gaf ik een 6.3 en de mate dat ik blij was voor een ander een 6.4. Prima voldoendes voor mij doen.

Telefoongedrag

Inmiddels weet ik wel dat veel patronen nogal hardnekkig blijven. De mate dat ik op mijn telefoon zat behoort daar zeker toe. Meer dan 6 uur gemiddeld. En ook het aantal ontgrendelingen steeg weer, naar ongeveer 63 keer. Ook te verklaren doordat ik ook het telefoonscherm nodig had om sport te kijken of dat het leuk was om dingen te delen met vrienden over de mooie sport. Maar ook als coping kon het op veel momenten beter.

Overige coping

Na de maand van een miljoen stappen wandelde ik 141km in wandelingen en begon mijn marathontraining met een maand van 89 kilometer. Ik las iets meer dan 200 pagina’s en 1 boek uit. Daarbij had ik 9 dagen met een negatieve uiting. Dit resulteerde in een langste streak van 6 dagen. Op 8 dagen acteerde ik als Calimero, op 2 dagen verwees ik naar het einde aan het leven maken en op 1 dag deed ik aan sexting. Allemaal dingen waar ik nog in mag groeien, maar al met al zeker geen slechte maand! Mijn 2e vaccinatie zorgde voor meer vertrouwen in de toekomst en er werd voor het eerst contact gelegd voor vervolgstappen met een baan. Al met al een best erg hoopvolle maand!

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.