• Home
  • Sport
  • LIVEBLOG: Socialrun 2017: Team Samen Sterk zonder Stigma

LIVEBLOG: Socialrun 2017: Team Samen Sterk zonder Stigma

Het is inmiddels al vrijdag. Ik had allang moeten slapen! Maar de avond was druk vol met huishoudelijke taken nu ik een heel weekend weg ben. Ik doe namelijk mee aan de Socialrun! Middels deze blog wil ik jullie een beetje op de hoogte houden van mijn grootste sportieve uitdaging ooit. Meer dan 50km rennen in 1 weekend, allemaal onbekende mensen en dat allemaal voor dat mooie doel van meer openheid over psychische aandoeningen.

Het doel wat heel erg bij mij past, wat ik bijvoorbeeld vandaag merkte na een gesprek met een ervaringsdeskundige en de gesprekken naar aanleiding van Nieuwsuur. Zeker in een week waarin ik merkte hoe psychisch kwetsbaar ik nog ben. Ik ga daarom voor de 100% voor dit doel.

Jullie kunnen mij tijdens dit weekend volgen via 360live (de locatie van mijn telefoon) en dus zien of ik ren (mij langzaam voortbeweeg), in het busje zit (mij sneller voortbeweeg) of rust op de camping. De app 360live is te vinden in de appstore of de Play store.

Daarnaast kan je het team volgen via http://socialrun2017.legendstracking.com  . En dus ook de tijd dat we dichtbij je in de buurt komen of dat we finishen zien!

Ik hoop nog steeds een aantal van jullie bij de finish te mogen begroeten en via bovenstaande link is dan ook te vinden hoe laat we ongeveer zullen finishen.

Ooh en mensen vergeet vooral niet nog te sponsoren! Dat kan via Sponsorpagina. 

Vrijdag 0.15

Shit, mijn tas nog pakken! Snel afsluiten, want ik moet in de trein van 7.42 zitten. Daar gaan we!! Adrenaline al door mijn lijf. Ik hoop dat ik snel slaap. Updates zullen volgen!

Vrijdag 8.00

Shit, een valse start! De trein reed voor mijn neus weg. Het was ook echt een hel om te fietsen met een slaapzak, 5 setjes hardloopspullen, 2 paar schoenen en een tas vol met energie om het allemaal vol te houden. Iedereen was blij dat we om 11.00 al mochten starten, zodat we in principe het langzaamste gemiddelde kunnen aanhouden van alle teams. Echter, ik ben totaal geen ochtendmens en dan ook nog veel te zware tassen en de trein missen. Pfoe, psyche wordt al gelijk getest!

10.15

Yes! Gratis koffie hier, dus kan even beter wakker worden op het terrein. Steeds meer teamleden komen aan hier op het startterrein. Handjes schudden, spullen overpakken en zo op de teamfoto. Het gaat langzaam echt beginnen…

11.00

En we zijn weg! Eerste loper gestart in de regen helaas. En nu met busje erachteraan. Spannend. Ik ben 5e loper in de rij. Dus nog even wachten..

12.15

En de eerste cyclus is voorbij. Iedereen heeft wel 2km erop zitten. Mijn etappe netjes 12km/h en loep prima. Hopelijk kan ik dat vasthouden!

14.45

En de eerste wissel is geweest! Mooi op schema. Nu ruim 40km afgelegd. Team A, inclusief mijzelf, mag nu gaan rusten. Iedereen heeft 4 etappes afgelegd en het is nu tijd voor een break. Zelf moest ik even inkomen, maar daarna echt lekker kunnen lopen. Kijk maar op mijn Strava voor de gemiddeldes.

18.00

Team B gaat als een speer en is al bijna bij het volgende wisselpunt op ruim 80km. Team A heeft hier net gegeten en maakt zich op voor de volgende wissel. Tot nu toe is het redelijk droog gebleven, maar Team A mag vrezen voor een natte avond helaas…

20.30

We liepen voor op schema dus konden bij de regen een beetje schuilen en stiekem was het ook wel lekker. Rond 20.30 zaten de eerste 100km erop als mijlpaal. Erg.fijn.

22.30

De eerste pijntjes beginnen te komen. Maar Team A zet stug door. Het is een tocht van liefst 60km voor Team A voordat ze het bed in mogen duiken. Gelukkig is daar de support van Thomas’ zus en zwager in Zwolle, waardoor Thomas in zijn 6e etappe maar liefst tot gemiddelde van 13.6km/h komt. Nu maar weer even herstellen en verder gaan. We mogen nog een heel weekend. Maar de sfeer is bijzonder lekker!

Zaterdag

1.00

De wissel die maar niet wilde komen. Maar liefst 64km achtereen door Team A. De pijntjes  namen toe en de individuele etappes werden korter gemaakt. Rond 1.00 kwamen de huisjes eindelijk in zicht en kon Team B zich opmaken voor een blok heel de nacht door. Team A mag de slaapplekken van Team B overnemen en welverdiende rust nemen.

ikzelf kijk erg enthousiast terug op de eerste dag socialrun. Heerlijk gelopen. Vooral in de avond kwam ik in een flow die ik zelden heb gehad. 2km pieken en uur rust bleek een ideale combi. Ik kon constant rond een gemiddelde van 13.5km/h blijven. Alleen in de laatste etappe ging het een paar keer fout, weg kwijt en zo was het even zwaar. Heel benieuwd als de wekker weer om 6.00 gaat, hoe mijn lichaam en dat van de rest van het team zal aanvoelen. Nu dus snel ruim 4 uurtjes slaap pakken, terwijl Team B doorloopt. Succes Team B! Maar niet te veel, want dat zou ten koste kunnen gaan van mijn nachtrust!

6.30

Team B heeft flink doorgelopen en is bij het wisselpunt. Helaas staat Team A daar nog niet klaar, want deze hebben een beetje slaap gevat. Team A is snel opgestaan inmiddels en als een malle met brood en koffie op weg naar het wisselpunt. Er wordt geklaagd over slaap en pijntjes, maar uiteraard wordt dat overstemd door de radio. Het 200km punt is vannacht immers ook bereikt.

12.00

Wat ging er een hoop mis bij de vroege wissel vanmorgen. Team A was er te laat. De fietsers van Team A waren kwijt en tot overmaat van ramp na 1.5 uur tijdverlies was er gelijk een blessure bij de eerste loper na 200m. Een tweede blessure volgde snel en zo moest er vervanging gezocht worden. De teamgeest van Team A bleek sterk en zo kon de chauffeur en een fietser ingepast worden. Zo werd er flink afgewisseld en bleef men stug doorzetten. Zelf zelfs een keer 3km en de laatste 4km gedaan waarna rond 12.15 eindelijk weer met tracker verder kon worden gegaan. De tracker was namelijk ook vergeten na de wissel vanmorgen. Deze ochtend was echt afzien. Een korte massage, broodjes knakworst en liggen in het zonnetje zijn dus meer dan welkom!

12.30

Team B passeert het 250km punt! Bijna op de helft…

15.15

En een prachtige etappe van Team B. Schitterend werk en aardig vooruit gekomen. Bij km 279 wordt het stokje weer overgegeven aan team A. Hierin wordt de samenstelling wat veranderd en door de vele blessures wordt verder steppen door dit team toegestaan. Zo wordt door 3 deelnemers 3/5km gestept, en door 1 1km gerend en door mij nog 2km. Verrassend genoeg zelf nog steeds in 13km/h.  Nu 41km op de individuele teller.

16.45

Het 300km punt wordt bereikt! Het terugtellen mag nu echt beginnen!

18.15

En daar was het wisselpunt! Met een ferme sprint naar het eten kon ik met 14km/h mijn 43e km binnenhalen. Team B heeft inmiddels al gegeten en gaat na wat gesteggel weg naar de Afsluitdijk. Wij eten ondertussen in Bolsward en gaan dan naar de camping op 10km aan de overkant van de Afsluitdijk in Noord-Holland. Hier zullen we Team B rond middernacht weer aflossen

21.30

Team B haalt het 350km punt en 355km punt met nog 200 km te gaan iets later. De afsluitdijk is extra pittig omdat het busje daar niet bij het fietspad niet en de lopers met extra fietsers elkaar steeds afwisselen. DIt doet Team B ook nog in het pikkedonker. Het is dus extra knap dat Team B dit toch mooi heeft gered!

0.00

Rond half 12 komt Team B bij het wisselpunt. Team A wordt wakker gemaakt en maakt zich klaar voor vertrek. Na wat discussie gaan ze met 2 steppers en 2 lopers verder. Zelf in een legertent geslapen op een veldbed. Was goed geregeld en warm, maar toch kwam ik maar tot 1,5 uur slaap. Met koffie en doorzettingsvermogen gaan we nog vol voor de resterende 170km. Nu eerst de hele nacht door 60km. Benieuwd hoe de beentjes het gaan doen! Inmiddels zijn we gestart en zitten de eerste 5km er om 0.30 op. Met step halen we andere teams in die ons raar aankijken. Maar dit was echt even de oplossing met blessures. En mensen zeg nou zelf, 555km is toch zelfs al ver met auto!..

3.00

Het gaat lekker snel steppen en dat levert soms commentaar op van andere teams. Ik zelf loop soms nog wel mee, en zo erg tegen valt het niet. Het 400km wordt rond 3.00 bereikt en er wordt voor gekozen om even een uitstapje te maken langs de locale mac voor koffie, toiletten en voedsel. Helaas bleek alleen voedsel nog te kunnen. Een teleurstelling voor velen, maar als pleister op de wonden mogen de flesjes water wel gevuld worden zodat we weer verder kunnen. Nog maar 150km! Opgeven is allang geen optie meer.

5.00

Daar ging even alles mis, wat mis kon gaan. Busje raakte loper en fietsers kwijt en die ook elkaar. Na ruim een uur een weerzien. Busje kon niet op die plek komen en al.dat soort ongein. De opgedane voorsprong wordt even ongedaan gedaan. Het is niet anders. Nu dus geen tijd meer om mee te rennen, maar alles moet per step. Zucht..

6.30

Mijn laatste 2km wanneer het stokje weer over gaat naar Team B. De tijd begint echt te dringen, nog 140km en er is nog maar 13,5 uur. Dit wordt hard aanpoten!! Gelukkig hebben wij straks nog de step en kan de directeur van Samen sterk zonder stigma als extra loper worden toegevoegd. Het wordt afzien en spannend, maar please, dit gaan we nog wel halen toch?!

11.00

Team B brengt ons in de laatste 100km!

11.15 

Opnieuw de weg een beetje kwijt, en beetje gebakkelij. Maar goed, we gaan stug door en met die step halen we echt veel in. De directeur komt de eerste 2km mee lopen van onze volgende etappe. Wij kunnen nabij Schiphol genieten van broodje ei en van heerlijk zitten. We worden alleen gestoord door vliegtuigspotters. Voor de rest niet meer slaap kunnen vatten. Team B komt afgepeigerd aan en wij gaan weer verder. We besluiten met de step etappe uit te breiden, zodat team B de laatste etappe niet meer heel veel hoef te doen. Tot beetje irritatie van mijzelf ben ik nog de enige loper over in Team A. Ik zal volharden en weiger op de step te gaan.

14.00

Als een speer halen we met de step groepjes in en komen wij op een schema van 18.00/19.00 binnen. Natuurlijk loop ik nog. In een loopje loop ik verkeerd en moet ik 3.3km afleggen. Vervelend! We gaan rond 14.00 de laatste 50km in!

15.00

Nog 1 keer mag ik 2km knallen. 1km voluit en dan 1km met iemand samen die het lopen wil proberen om het stokje over te geven aan Team B. Als dat allemaal lukt en we finishen rond 17.30/18.00 met 60 individuele km op de teller. Oooh!! Ooooh!! Ooooh!!!

15.45

Mijn bedoelde laatste 2km werden er 3.9, zoals wel vaker dit weekend ging het een beetje mis met afspraken over wissels, waar te stoppen met busje en met het inschatten van afstanden. De eerste km was nog versnellen, daarna de rustigste km van heel het weekend met teamgenootje mee te lopen om daarna nog even te sprinten. Op adrenaline lukte het allemaal aardig. Team B was nu aan zet voor het binnenhalen van de finish!

16.30

Met busjes zijn wij al naar finishterrein gegaan waar ik mijn zus, tante en ouders zie. Lieve, warme woorden volgen al en stiekem ben ik ook wel trots op mijn 62km die ik heb doorgezet. En op vele andere mooie competenties die ik toch bij mijzelf bemerk.

17.55

Daar is het busje het terrein op. Daar is de laatste loper. Daar is de finish! Wow! Awesome! Te gaaf!

WE HEBBEN HET GEHAALD! 555KM afgelegd in een weekend.

We lopen en groupe de finish over. We springen nog zover dat gaat. We knuffelen elkaars vieze bezwete lichamen. We vieren onze prestatie. Met champagne op het podium en een medaille, die ik normaal nooit hoef, maar die nu een heel erg mooi plekje krijgt. 3 biertjes zijn killing. Maar wat was dit een verschrikkelijk mooi weekend.

De finish is gehaald. Bloemen, drankje en cadeautje van familie. Lieve woorden van vrienden. Knuffels aan alle teamleden. Complimenten voor mijn humor, doorzettingsvermogen, conditie en mijn helden prestaties. Maar wat was het een mooie prestatie en wat heb ik afgezien, gelachen en genoten. Dit gaat met hoofdletters voor volgend jaar in mijn agenda en dit gaat ondanks alle pijntjes, vermoeidheid en mentale en fysieke ongemakken nooit vergeten worden. Liefde voor organisatie en de keuze om hier aan deel te nemen. Het was episch ❤❤

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.