Toch weer Socialrun!

Het afgelopen jaar heeft voor mij qua hardlopen veel in het teken gestaan van blessures. Mijn schenen gaven veel reactie, en daardoor heb ik de zevenheuvelenloop, de halve van Egmond, 30 van Schoorl, Stevensloop, Zandvoort circuit run en hele van Rotterdam af moeten zeggen. Een podotherapeut, sportfysio en veel oefeningen zorgde voor onvoldoende herstel. Ik koos voor een alternatief doel en liep de vierdaagse uit. Hierna begon ik weer met rennen en dit ging goed! En zo heb ik alweer 200km gerend na de vierdaagse. Daarom volgende week tijd voor de Socialrun!

Echter was ik erg toe aan nieuwe hardloopschoenen. Ik ging vrijdag daarom naar een gespecialiseerde winkel. Nam daarbij mijn inlegzooltjes mee van de podotherapeut. Ik probeerde meer dan een uur lang verschillende schoenen. Mijn voeten blijken toch erg moeilijk te zijn. Uiteindelijk koos ik maar voor dezelfde schoenen als mijn huidige model van het merk Asics. Hier liep ik uiteindelijk nu ook pijnvrij op.

Ik trok ze bij thuiskomst aan en begon gelijk een intervaltraining. Shit, mijn achillespees liep ik opnieuw volledig open. En nu in de afgelopen 36 uur heb ik toch weer steken in mijn schenen en vlak onder mijn knie. Ik wilde vandaag mijn laatste duurloop lopen voor de 50-60km hardlopen van volgende week. Gaan deze klachten nieuw roet in het eten gooien? Ik heb tot mijn eigen frustratie besloten om mijn laatste trainingen over te slaan. Mooi weer en veel zin om te rennen zijn even niet belangrijk. Herstellen is nu hoogste prioriteit. Ik ga volgende week de Socialrun gewoon opnieuw lopen. In een wat rustiger tempo dan vorig jaar. Ik neem zowel mijn oude als nieuwe schoenen mee en we gaan het dan wel zien!

De run is mij natuurlijk geen erge blessure waard. Echter is het een droom om opnieuw deel te nemen. In het team van Astare samen strijden voor een belangrijk doel: tegen stigma en voor openheid van psychische aandoeningen. Zodat een overlijdensrisicoverzekering niet opeens 6 keer zoveel kost of helemaal niet afgesloten kan worden. Zodat we allemaal eerlijke kansen krijgen op werk. Zodat er meer begrip is in de omgeving en daar binnen werk en maatschappij beter rekening gehouden kan worden. En zodat we minder oordelen, maar beter luisteren naar elkaar.

Om daar opnieuw geld voor op te halen loop ik volgende week dus opnieuw 555km met een team in 48 uur. Ik zelf zal dus ongeveer 50-60km in steeds etappes van 1.5-2km voor mijn conto nemen. Weinig slaap, vermoeidheid, pijntjes, psychisch kwetsbaar zijn; ik zal het opnieuw tegenkomen. Maar ook elkaar er doorheen slepen, genieten, knuffelen, feesten, adrenaline-kick krijgen en voelen. Het zal er opnieuw allemaal zijn. Lees hier terug hoe ik dat vorig jaar beleefde.

En voor dit alles wil ik jullie toch om een kleine gunst vragen! Wie kan ons sponsoren, een klein beetje geld missen, zodat verwarde mensen weer de hulp krijgen die ze verdienen? Zodat we niet meer spreken over verwarde mensen, maar we iedereen gaan zien als mens. Zodat we burn-out en depressie nog meer gaan terugdringen. Zodat de kinderen met ADHD/ADD gewoon mee kunnen in normale klassen en de aandacht krijgen die ze verdienen? Dit kan al voor een klein bedrag achter te laten op deze site. Helpen jullie mij mee aan dit doel?

En daarnaast loop ik dus in 48 uur door het hele land?! Zie de route. Ik begin vrijdag om 13.15 in Soesterberg en eindig zondag ergens overdag door ook weer. Wie komt mij onderweg aanmoedigen? En wie komt mij vrijdag eventueel uitzwaaien en of zondag binnenhalen? Ik hoop echt dat ik een aantal van jullie daar mag komen begroeten. Ik zal het met mijn pijntjes, de moeilijke aanloop dit jaar en mijn struggles gedurende dit weekend ongetwijfeld nodig hebben. Jullie kunnen mij uiteraard weer volgen via de tracker op de Socialrun site, als dat ik updates op twitter en in een Liveblog wil geven. Sponsor je ons en zie ik je volgende week bij de Socialrun?

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.