December: de balans

Het is alweer 5 januari en mijn eerste werkdagen zitten er alweer op. Ik wil echter nog even terugkijken op de maand december. Ik heb immers over iedere maand de balans opgemaakt afgelopen jaar en de laatste maand van het jaar mag daarin natuurlijk niet ontbreken! Daarom hierbij de blog over de balans van de laatste maand van het jaar.


Het was een jaar dat ik afsloot zoals ik begon. Moeizaam. Ik hoopte daadwerkelijk dat ik kon zeggen dat ik voor het eerst had genoten van de feestdagen, maar dat was helaas niet zo. Kerst en oud & nieuw waren beide moeilijk. Ik was absoluut met de mensen die erg van mij houden, veel om mij geven en die rekening met mij proberen te houden voor zover dat kan. Maar, helaas. De pijn, triggers en druk op gezelligheid zijn te groot. Ik zei vorig jaar al dat ik de wens had om het anders te doen. Ik deed dat niet. Het blijkt echter gewoon een noodzaak te zijn voor volgend jaar.

De maand december begon leuk met de laatste Route66 zaterdag en het vieren van Sinterklaas. De volgende dag had ik erg veel plezier bij de geweldige wedstrijd Feyenoord – PSV en nog een dag later bezocht ik het concert van MGMT. Kortom, december had veel mooie uitjes. Ik ging nog zwemmen in Centerparcs Heijderbos en speelde escape rooms met Route66-bestuursgenootjes en met collega’s in Houten en omstreken.

Er was ook behoorlijk goed nieuws over werk. Naast alle positieve evaluaties heb ik een vast contract aangeboden gekregen door BMC. Per 1 januari is mijn contract omgezet en heb ik zekerheid in werk. Al mijn opdrachten werden ook verlengd en zo ben ik nu verzekerd dat ik voorlopig nog veel werkzaamheden mag verrichten. Ik ben trots dat ik dit heb bereikt en kan steeds meer zien dat ik dit zelf ook daadwerkelijk verdiend heb. Ik hoop dat ik nog lang met veel bevlogenheid dit werk kan doen. En wellicht eind 2019 wel met een lease-auto als ik in 2019 weer voor mijn rijbewijs wil gaan.

December was dus redelijk exemplarisch voor dit jaar. Goed nieuws wat betreft werk, moeilijkheden en teleurstelling in de liefde, maar nog wel veel leuke uitjes, alleen of met vrienden. Ik ontmoette ook veel nieuwe mensen op de oliebollenparty van twitter. Op dit feestje in Amsterdam ontmoette ik allemaal mensen die ook zo van dit medium houden en dronk ik daar een biertje mee. Toch een ander hoogtepuntje van 2018: dat ik veel nieuwe mensen heb ontmoet via dat medium en dat ik hoop dat ik dat in 2019 nog weer vaker ga doen.

Mijn stemming was gemiddeld een 6.2. Mijn langste streak was 15 dagen. Daarnaast waren er streaks van 2 en 5 dagen en had ik nog twee eenzame dagen met gezonde coping. Op 7 dagen vertoonde ik gedrag dat ik liever niet meer wil volgen. Het is nog niet die streak geworden die ik wilde, maar al met al kan ik wel zien dat er veel positieve dagen waren. De coping met mijn telefoon was minder met gemiddeld 3 uur en 36 minuten op mijn telefoon per dag. Dit ging gemiddeld in 67 ontgrendelingen. Qua lezen kwam ik tot 2 boeken en ongeveer 400 bladzijdes. Ik ga door met het opmaken van de balans en kies iedere maand in 2019 specifiek gedrag wat ik aan wil pakken.

Voor de eerste maand van 2019 is dit sexting/nudes geworden. Ja, je leest dit goed. In mijn snak naar bevestiging ben ik deze soms gaan sturen en ik heb gemerkt dat ik hier best vaak spijt van heb, of dat ik hier helemaal niet gelukkiger van word. Ik probeer daarom in januari hier bewuster mee om te gaan om mijn bevestiging veel meer uit mijzelf te halen. Ik zal hier uiteraard binnenkort uitgebreider over bloggen, ook om het taboe en de schaamte hierover nog wat meer te doorbreken. Maar dit is nog de balans van december. De maand dat ik ook werkte op zaterdag, dat ik een nieuwe laptop kreeg en daar heerlijk op kan schrijven. Ik kijk uit om dat in januari van 2019 opnieuw weer vaak te mogen doen.

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.