Februari: De balans

Een beetje jammer is het wel dat de eerste maanden niet bepaald de stijgende lijn hebben doorgezet van de laatste maanden vorig jaar. Natuurlijk was het winter, maar dat ik mijn gedrag opnieuw niet onder controle had was jammer. Dat mijn stemming daarbij ook opnieuw niet boven de 6 uitkwam was een bevestiging van wat ik eigenlijk al wist en wat ik moet omarmen: ik heb te maken met een chronische lichte depressie: een dysthyme stoornis.Mijn stemming was gemiddeld een 5.7. Het lukt gelukkig al wel beter om de slechte dagen te omarmen. Daarom kon ik de maand toch afsluiten met 12 dagen op rij zonder moeilijk gedrag. Het was deels te verklaren door beginnen met verkoudheid/ziekte, daarna door mijn enkel gaan en daardoor heel februari niet kunnen sporten. Aan het begin wilde de streak dus helemaal niet lukken, maar gelukkig kon ik de maand dus wel goed afsluiten. Mijn stemming stabiliseerde gelukkig ook aan het einde van de maand.
Overzicht van mijn stemming in februari.
Slapen en in balans komen

Mijn doel van dit maand was te werken aan het vinden van meer rust en meer op tijd naar bed. Net als met sexting in januari bleek dit nog een vrij hoog doel, maar kon ik er wel enigszins bij stil staan. De deadlines en mijn drukke leven zorgen soms echter voor te veel drukte. Ik probeerde mijzelf aan de afspraak te houden dat 22.00 de laatste actie te doen en daarna af te sluiten en naar bed te gaan of nog even te ontspannen. Maar met late voetbalwedstrijden of grote deadlines die tegen zaten wilde die afspraak ook niet iedere keer. Het voornemen blijft in ieder geval. Qua sexting heb ik geen enkele keer een nude gestuurd en stond ik overal bewuster bij stil. Ik zie hierin toch winstpunten.

Wat deed ik allemaal?

IK stond op een boerderij met Route66. Ik ging lekker uit lunchen met goede vrienden. Ik ging een stuk wandelen in Rotterdam (zover dat kon) en won 50 euro in het casino met Roulette. Ik ging in mijn eentje naar concerten van The streets en Gavin James, waar ik beide erg van genoot. Ik dronk biertjes met vrienden. Ik moest voor de rechter verschijnen en werd veroordeeld. Ik datete en er gebeurde opeens best veel intieme dingen. Ik bezocht Feyenoord en beleefde mooie en mindere momenten. Ik flipte volledig of ik werk al aankon en kwam er overheen en wist dat het toch bij mij paste. Kortom een maand met ups en downs en wat erg bij mij past en hoort.

Hoe was de overige coping?

Ik las 722 bladzijdes in 3 verschillende boeken. Ik liep helaas geen kilometer hard. Mijn langste streak was 12 dagen. Ik ontgrendelde mijn telefoon gemiddeld 48 keer en zat er gemiddeld 180 minuten op. Het enige gedrag wat beter was dan in januari was in hoeverre ik aan sexting deed. Dit is misschien te verklaren doordat er in het echt weer eens meer gebeurde en ik daarin ook meer durfde en vrijer was dan voorheen! Voor de rest was het moeilijk en ging het minder dan in januari. Al is het tweede deel van de maand duidelijk wel winst te zien. Ik zet daarom stug door en zie toch meer progressie dan de cijfers laten zien.
Overzicht van hoe het ging met mijn coping in februari mbt Bevestiging vragen, blij zijn voor de ander, normaal om hulp vragen, omgaan met teleurstelling en dingen niet op mijzelf betrekken.Mate waarin ik mijn neiging om op mijn telefoon te zitten onder controle had. De onderste lijn is betrouwbaarder qua app. In bovenste heeft die soms nachten dat ik gewoon sliep bepaald gedrag meegenomen.
En nu?

Ik wil de goede en stabiele lijn van de laatste periode in februari doorzetten. De eerste dagen in maart is dat gelukt. Daarnaast wil ik graag focussen op de mate waarin ik om bevestiging vraag van dingen. Hiermee bedoel ik dat ik tegenslagen onmiddellijk app of tweet in plaats van ze zelf verdraag. Het hangt dus samen met op een normale manier hulp vragen. Maar bovenal dus gewoon in staat zijn om niet alle onzekerheden uit te spreken en om bevestiging te vragen, maar juist accepteren, verdragen en met mildheid en positieve kracht mijzelf aanspreken. Dat met sexting en de balans in drukte en het op tijd naar bed gaan moet zorgen voor een betere maand. Met alles waar ik nog mee bezig ben is dat soms nog best hard werken. In ieder geval wel trots op deze stappen. Ik overweeg om Netflix op te zeggen, omdat ik met sport kijken en alles wat ik doe er onvoldoende aan toe kom. Toch ga ik kijken hoe ik het in maart, met de nieuwe telefoon die ik in februari kocht, toch kan bolwerken om er misschien toch aan toe te komen. Ik moet het mijzelf gunnen. Minder zoeken naar bevestiging en meer balans en winst in maart!

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.