Maart 2021: De balans

Wat een maand was maart weer. De lockdown werd natuurlijk verlengd tot het eeuwige, we mochten naar de stembus en ik begon een nieuw traject haptotherapie. Alle drie hadden best wel wat invloed op mij en verhoogde ook nog mijn telefoongebruik. Ik blijf de afleiding missen, ik wilde op de hoogte blijven van alles rondom de verkiezingen en door mijn knieblessure viel ook de coping van wandelen en hardlopen weg.

Maart was vorig jaar ook een slechte maand, toen de pandemie begon. Ik moest alles laten vallen en het omschakelen viel niet mee. Ook dit jaar was het zwaar. Ik bleek meer last te hebben van mijn knie door de laatste lange duurloop voor de marathon, een 36km op de laatste dag van februari. Ik kocht, met een afspraak in de hardloopwinkel, nog wel 2 paar nieuwe hardloopschoenen en had vertrouwen om persoonlijke records aan te vallen in het hardlopen. Echter bleef mijn knie zeuren, hierdoor dus maar een pas op de plaats en slechts 104km wandelen en 53km hardlopen.

Stemming

Mijn stemming kwam gemiddeld tot een 5.4. Voor het eerst dit jaar een onvoldoende. Het begon nog redelijk en eindigde ook goed, maar daartussen was ik vrij labiel. Een tegenvallende date, drukte en onzekerheid op werk met een aanbesteding en veel eenzaamheid en onrust. Het lukte mij niet meer om iedere dag te mediteren, terwijl dit wel een goede invloed op mij had. Ik begon wel met haptotherapie, om meer uit mijn hoofd te geraken en meer te leren voelen in mijn lichaam. Dit was bij vlagen vrij confronterend om weer wekelijks aan te gaan. Daarom zag de grafiek er als volgt uit.

Omgaan teleurstelling en Bevestiging vragen

Ik zei al dat ik heel veel op mijn telefoon zat. Vaak een teken dat ik mij moeilijk kan afleidien van mijn stemming en veel op social media moest delen. Dat was nu ook het geval. Hiervoor gaf ik voor omgaan met teleurstelling mijzelf een 5.6 en om bevestiging vragen een 5.6. Beide een negatief record voor dit jaar.

Hulp vragen, niet op mijzelf betrekken en blij zijn voor een ander

Naarmate mijn knie langzaam herstelde wandelde ik nog wel met wat vrienden. Hierbij vind ik jhet steeds vaker confronterend om te horen over nieuwe gekochte woningen, kinderen, trouwerijen en alles wat zo dichtbij mijn verlangen ligt. De date die niet slaagde kwam daarom hard aan. Blij zijn voor een ander daalde daardoor tot een 5.8. Hulp vragen kon ik mijzelf gemiddeld een 5.7 voor geven en voor de mate dat ik dingen niet op mijzelf betrok gemiddeld een 5.5.

Telefoongedrag

Meer dan 5 uur zat ik gemiddeld per dag op mijn telefoon. Dat is belachelijk veel en moet omlaag. Er zijn wel wat verzachtende omstandigheden, als dat mijn afstandsbediening kapot ging en ik bijvoorbeeld veel voetbal, wielrennen en formule 1 bekeek op mijn telefoon. Daarnaast kwam ik met een artikel in het Reformatorisch dagblad en bij de EO in de nachtzoen op televisie. Dit wilde ik natuurlijk delen en zorgde voor veel minuten op de telefoon. Tevens met mijn vrijwilligerswerk bij Eurogames en Frisse gedachtes walks nog dingen doen als ik op de bank zat of wanneer ik sporadisch naar kantoor ging. Desondanks moet de gemiddeld 57 ontgrendelingen en 5 uur 5 minuten op de telefoon per dag gemiddeld omlaag.

Overige coping

Slechts 1 boek uit met 252 bladzijdes. Er was te veel sport op televisie! Daarnaast 16 dagen zonder negatieve uiting en calimero, 29 dagen zonder sexting en 22 dagen geen verwijzing naar zelfmoord of beter dood kunnen zijn. Vergelijkbaar met de eerdere maanden. Gelukkig kon ik in de laatste dagen wel weer mediteren, rust nemen, met wat meer vrienden wandelen en hardlopen en wandelen. Zo zijn de vooruitzichten richting april weer wat beter, zeker met alle ontwikkelingen rond de formatie en start van de lente. Daardoor eindigde ik de maand ook met 8 dagen op rij met louter goede coping. Er is voldoende afleiding om te volgen, nu nog voldoende aandacht voor mijzelf om een balans te vinden met alle verplichtingen en de fijne afleiding.

tommie345

1 Reply to “Maart 2021: De balans”

 1. Hallo Thomas,

  Ik zag je laatste tweet en wilde reageren, maar toen bleek je account verwijderd. Dus zeg ik het nog even hier:

  Tijd voor de allerleukste film die je kunt verzinnen. Het mooiste boek dat je ooit las. De fijnste plek die je eens bezocht. Het lekkerste taartje. De meest inspirerende uitspraak die je kent.

  Het doet niets af aan het donker, maar het voegt iets toe in licht.

  Eenzaamheid is rot. Op je verjaardag eenzaam zijn, voelt veelal nog wat rotter. En oude coping is precies dat: je oude manier om ermee om te gaan.

  Hoe zou het zijn iets nieuws te proberen?
  Hoe zou het zijn om voor het leven te kiezen? Niet omdat het makkelijk is. Wel omdat het kan. Jij, net als ik, en velen met jou.

  Tot ziens op Twitter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.