Mei 2021: De balans

Ja, de maand die alweer 2 maanden achter ons ligt verdient nog een blog. Door de maand juni, met 1 miljoen stappen en veel onrust rondom werk, was ik helemaal niet zo aan mijn geliefde schrijven toegekomen. Daar neem ik nu begin juli daarom maar eens goed de tijd voor. Hierbij daarom nog een terugblik en reflectie op de maand mei.

Het begon best stabiel en goed. We kwamen eindelijk eens in een dalende lijn van coronacijfers, dus ik kon weer wat socialer worden. Een fijne wandeling samen in Den Bosch met een vriendin, en daarnaast sommige afspraken nog via skype met vrienden. Ik was daarnaast nog steeds druk met EuroGames 2022 in Nijmegen alwaar ik in de projectorganisatie zit. Leuk, afwisselend werk, nu steeds meer onzekerheid bestaat rondom mijn huidige baan en de kans steeds groter wordt dat ik per 1 oktober werkloos wordt. Na 10 dagen in de maand kreeg ik griepklachten..

Stemming

De griepklachten waren van grote invloed op mijn stemming. De eerste testafspraken, mijn hobby’s niet kunnen uitvoeren, weer in isolatie en een berg werk dat ik met rust moest laten. Daarbij was het vlak voor Eurovision, waar ik met wat vrienden heen zou gaan, en wat nu in gevaar kwam. Een nieuwe psychische uitdaging. Gelukkig werd ik beter, kon ik gewoon naar Rotterdam alwaar ik in een huisje met vrienden en veel zelftesten zat en heb ik erg genoten van weer een vol stadion en de generale repetitie uitvoering in Ahoy. Mijn stemming werd er helaas net geen voldoende van: het kwam tot een 5.4.

Bevestiging vragen en hulp durven/kunnen inschakelen

De kunst en mijn grootste uitdaging blijft zodra ik spanning/onrust voel dan niet onmiddellijk mijn telefoon erbij pakken en het online delen, maar er bewust bij stilstaan. Wanneer ik het dan niet alleen kan dragen hulp durven en kunnen inschakelen door middel van bellen, zelf afleiding zoeken of naar iemand toegaan. Dat laatste mag gelukkig ook weer met de versoepelingen. Het blijft echter heel moeilijk voor mij. Wel vond ik een discord server, een online server, met lotgenoten alwaar ik dingen kan delen, spelletjes kan spelen en dat ook wel helpt tegen eenzaamheid. Hopelijk is dat een veiligere en fijne plek voor mij. Voor bevestiging vragen gaf ik mijzelf een 5.4 en voor normale hulp een 5.7 (zie grafiek hieronder).

Overige coping in cijfers

De mate dat ik goed omging met teleurstelling scoorde het hoogste: een 6.0 (zie grafiek hierboven). Ex aequo met blij zijn voor een ander. Het blijft echter moeilijk nu ik nog steeds vaak het gevoel heb dat mijn leven stilstaat en dat geluk voor anderen bestaat. Toch weet ik dat ik mij ook gelukkig mag prijzen. Ik heb een lichaam dat fantastisch werkt en kon wederom 131km wandelen en 71km hardlopen, ondanks een griepje van bijna 10 dagen. Toch een rijbewijs halen, liefde, genegenheid, intimiteit iets dat vaak nog mijn verlangens raakt. De mate dat ik dingen niet op mijzelf betrek kwam daardoor niet hoger dan een 5.7.

Telefoongedrag

Ik blijf vergroeid aan mijn telefoon. Ik kocht 20 boeken tweedehands en haalde deze op met een hele lange wandeling, maar toch zat ik het meest op mijn telefoon. Oke, ik las wel 3 boeken uit en 639 pagina’s, maar mijn telefoon won het nog te vaak. Het is dat patroon van bevestiging vragen, van niet loslaten en overal van op de hoogte moeten zijn. Het was gemiddeld wel wat beter dan in april, maar met opnieuw meer dan 5 uur gemiddeld per dag is het echt taak om er in de tweede helft van 2021 meer mee aan de slag te gaan. 58 ontgrendelingen was daarbij ook een nieuw dieptepunt in 2021.

Andere coping

Toch zijn er ook wel lichtpuntjes. De dagen met negatieve uitingen bleef onder de 10. 22 dagen zonder calimero-gedrag, zonder negatieve uitingen, 25 dagen zonder enige verwijzing naar suicide en 30 dagen zonder sexting. De sportzomer begon al een beetje met voorbereidingen EK, promotie NEC, veel formule 1 en de Giro. De opening van de bioscoop werd aangekondigd. Ik bezocht een online promotie met borrel en nam er een filmpje voor op. Ik liep 25km met zonsopkomst voor meer bewustwording van mensen met suïcidale gedachtes. Vasthouden aan die dingen en het beste ervan proberen te maken. Misschien heb ik wel een betere lijn ingezet dan ik zelf besef..

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.