Augustus 2021: De balans

Een erg bewogen maand was augustus. Bizar om weer even terug te denken wat allemaal weer kon en mocht van de zomer. Het was een behoorlijk goede maand met veel epische sport op televisie, een reisje naar Kopenhagen voor EuroGames met daarin een romantische twist en daarbij nog lekker blijven hardlopen richting de Socialrun en marathon later in dit jaar. Kortom een maand om van te dromen als ik kijk hoe de wereld er nu weer uit ziet. Maar ging mijn coping daarin ook goed?

Stemming

Mijn stemming kwam opnieuw tot een 6.5, net als in juli. Kortom een topzomer mag het wel genoemd worden. Dat ik twee weken vrij nam om de Olympische Spelen te bingen was een heel wijs en goed besluit. Heerlijk genieten van de epische medailles. Vooral die in het atletiek en het baanwielrennen kwamen heel erg mooi binnen in Augustus. Daarbij had ik een reisje naar Kopenhagen, betaald nog wel, omdat ik mediamanager ben van de editie in Nijmegen in 2022. Hiervoor gingen we alvast promoten bij de editie van 2021. Wat gaaf dat je daar ook kon uitgaan en feesten. Ik ontmoette er zowaar ook een erg leuke Zweedse jongen: Daniel. We hadden een paar leuke dagen die in september nog vervolg kregen. Helaas werd ik wel wat ziekjes terug in Nederland, wat zorgde voor wat mindere laatste dagen. Maar een 6.5 is met recht gewoon een goede maand.

Bevestiging vragen en omgaan teleurstelling

Dat daten was ook wel erg spannend en eng. Daarbij zorgde zowel de Olympische Spelen als mijn reisje Kopenhagen voor minder slaap. Dingen die meestal ervoor zorgen dat ik meer bevestiging vraag en slechter omga met teleurstelling. Echter, er waren voor een heleboel leuke dingen en minder om teleurgesteld over te zijn. Beiden piekte daarom deze maand met het hoogste van dit jaar: 6.1 voor bevestiging vragen en 6.5 voor omgaan met teleurstelling.

Overige coping in cijfers

Doordat ik ook een goede maand had kon ik ook blijer zijn voor de ander: een 6.9 maar liefst. Dat is echt een record. Ook voor de mate dat ik normaal hulp kon vragen gaf ik mijzelf een ruime voldoende: een 6.8. En de mate dat ik dingen niet op mijzelf betrok, dat waar ik nog het meest vaak de fout ingaan scoorde ook zelfs een 6.6. Hele mooie rapportcijfers in deze Augustus.

Telefoongedrag

Ik vergroeide weer aan mijn telefoon. Welja, opnieuw wel verzachte omstandigheden: de Olympische Spelen op telefoon als extra scherm en als media manager Social media moeten bijhouden voor de EuroGames in Kopenhagen. Toch was het ook op andere momenten veel te veel. In plaats van een boek of andere afleiding te veel op de telefoon. Ook dit piekte in Augustus, maar liefst gemiddeld 7 uur 10 minuten en 77 keer dat ik hem per dag er gemiddeld bij pakte.

Andere coping

 In zo’n positieve maand doorbrak ik natuurlijk ook record van de streak: 15 dagen. Er waren maar 3 dagen met negatieve uiting online, 2 dagen calimero, 1 dag met een verwijzing naar suicide willen plegen en 3 dagen met sexting, maar ach dat was soms ook wel leuk. Kortom getallen waar ik trots op mag zijn. Met vertrouwen besloot ik daarom ook om mij verkiespaar te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Maart 2022 voor D66. Tussendoor rende ik 79km hard, met daarin meerdere duurlopen. Ik wandelde slechts 15km en las maar 1 boek uit en in totaal 153 bladzijdes. Maar al met al een prachtige maand. Al was het helaas veelzeggend voor de toekomst hoe mijn terugweg ging vanuit Kopenhagen. Ik kwam rechtstreeks van meelopen in de Pride daar naar de Kuip in Rotterdam voor Feyenoord – Go Ahead Eagles. Ik had nog regenboog vlaggetjes op mijn wangen van de pride en wilde daarmee naar de kuip. Maar op die dag was net de sportschool van de Roze kameraden beklad en werd ik al online gewaarschuwd of ik mijn vlaggetjes er niet vanaf moest halen. Pijnlijk, en veelzeggend over hoe de avonturen van deze maand verder zouden gaan…      

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.