Oktober 2021: De balans

Ik werd deze maand wakker in een hotel in Barcelona met een zwembad op het dakterras. Wat was het daar heerlijk vertoeven met oud vrienden van mijn Route66 jaren (D66 talentontwikkelingsprogramma) en met een prachtige omgeving. Het was een geniaal idee om vanuit daar door te gaan naar het prachtige Zwitserland. Dat allemaal in de maand met start van nieuwe baan en mijn eerste hele marathon in Rotterdam. Heel veel moois op het programma dus.

Stemming

Weinig dingen brengen mij zo tot rust als bergen (het strand soms ook wel een beetje). De natuur doet zijn werk altijd gewoon en mijn eerste interrail van Nederland naar Barcelona, verder naar Interlaken, verder naar Sankt Moritz en terug naar Nederland was geniaal. Iedere dag of hardlopen of wandelen en in de eerste 5 dagen in Barcelona ook veel gezelligheid en een prachtige bruiloft van een goede vriend. Voor eerst wandelen naar hoger dan 3000m, steile afdalingen, prachtige sneeuwbergen, het had het allemaal. Natuurlijk soms struggles met alleen uit eten, soms alsnog te veel op telefoon, maar pfoe wat had deze vakantie alles. Dat ik daarbij deze maand ook nog mijn eerste marathon uitliep na een week met behoorlijk wat darmklachten en zelfs weer een ongelukje in een week vooraf was helemaal bizar. Wat ging die race super en wat ben ik trots op mijn doorzettingsvermogen. Mijn stemming kwam daardoor opnieuw tot een 6.5.

Omgaan teleurstelling en bevestiging vragen

Ik noemde al het ongelukje met hardlopen. Daarbij raakte ik sleutels kwijt op vakantie. Ik begon daarnaast mijn nieuwe baan en dat was ook weer even inkomen. Dingetjes die toch zorgde voor wat disbalans en daardoor kwam ik met omgaan met teleurstelling gemiddeld tot een 6.2 en met bevestiging vragen gemiddeld een 6.1.

Overige coping in cijfers

Een vriend ging trouwen. Een goede vriendin haalde haar phd met cum laude. Hoewel ik er nog meer in kan groeien zorgde het niet voor super jaloerse reacties en daardoor mag ik mijzelf voor blij zijn voor een ander gewoon een prima gemiddelde van 6.4 geven. De mate dat ik dingen niet op mijzelf betrok gaf ik mijzelf nog iets lager voor een 6.0. Ik had wel behoorlijk wat etentjes met vrienden en afspraken die gezellig waren. Ook weer aan het werk en met veel contacten mag ik zeker niet klagen over in de mate waarover ik normaal hulp zocht. Kortom, daarvoor mocht ik mijzelf ook een prima 6.5 geven.

Telefoongedrag

De prachtige bergen moest ik natuurlijk vastleggen. Zowel vanuit de trein, waar ik ook nog gezellig een twitteraar tegen kwam, als tijdens de epische hikes en hardloop-avonturen. En tijdens het alleen uit eten moest ik mijzelf eigenlijk weer even afleiden. En na de marathon natuurlijk veel delen, want wat was ik trots. Verder was ik heel veel onderweg. Niet alleen in het buitenland, maar was ik ook nog naar Dartstoernooi in Afas Live, met vrienden afgesproken in Utrecht of dus naar kantoor in Amersfoort. Kortom, veel tijd te overbruggen. En helaas te vaak op scherm in plaats van een boek. Dat zorgde voor 5 uur en 55 minuten gemiddeld per dag op telefoon en 86 ontgrendelingen per dag. Wel wat verbetering ten opzichte van September.

Overige coping

Ik las wel 1 boek uit en 178 bladzijdes in totaal. Maar met alle uren in de trein is dat niet echt voldoende. Ik liep in totaal 181km hard en ik wandelde 106km. Hierbij zaten 5200 hoogtemeters. Ondanks de vele hoogtepunten waren er kleine tegenvallertjes die mij weer op oude patronen wierpen. Maar liefst 12 dagen met negatieve uiting. Hiervan 11 dagen met calimero gedrag, 2 dagen met een verwijzing naar er beter niet meer kunnen zijn en 3 dagen sexting voor de fun. Maar na de marathon louter goede coping, en dus een streak van 11 dagen die vlak voor marathon begon. Ik mocht tussendoor ook nog naar Feyenoord, en eigenlijk bizar wat voor mooie dingen ik mocht meemaken en bijwonen. Achteraf zonde dat ik niet dit meer heb gekoesterd, maar ik weet helaas hoe moeilijk dat vaak nog voor mij is. Toch heb ik wel op veel momenten heel erg genoten in het moment zelf. De foto’s doen mij nog steeds erg goed en de medaille uit Rotterdam hangt op een plek dat ik hem iedere dag zie. Geweldig nagenieten en deze maand had echt de hoogtepunten van 2021. Proberen dat in 2022 weer een paar keer op te zoeken en de foto’s hiervan nog vaak terug te bekijken…

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.