November 2021: De balans

Waar de voorgaande maanden vol nieuwe avonturen liet deze maand zich redelijk samenvatten als saai. Natuurlijk was er wel een groot (online) congres aan het begin van de maand in de Beurs van Berlage waar ik mocht co-hosten/sidekick was en gaf ik daarbij ook nog een interview aan de Metro over thuiswerken en hoe hier gelet moet worden op psychische belastbaarheid. Dat dat ook over mijzelf ging moge duidelijk zijn, want met meer coronamaatregelen kwam mijn eigen kwetsbaarheid ook weer wat meer op de voorgrond te staan.

Stemming

Maar zeker niet aan het begin van de maand. Na het congres liep ik nog mee in Klimaatmars, ging ik naar een Karaokebar in Rotterdam en haalde ik nog een nachtje door bij iemand thuis. Wat had ik dat gemist! Een heerlijk kolkende kuip bij Feyenoord – AZ en de winnende van Dessers en een terrasje met een goede vriend. Het is de brandstof om mijn weken op werk ook verder vol te houden. Helaas viel dat naarmate de maand vorderde verder weg. Dit laat zich ook vertalen in een dalende trend van mijn stemming gedurende maand, het gemiddelde kwam uiteindelijk tot een 6.1.

Omgaan teleurstelling en bevestiging vragen

Ik nam vanuit de marathon van Oktober een goed gevoel mee naar November. Er waren een boel leuke dingetjes aan het begin van de maand. Ik noem mijzelf een beetje een mix van introvert en extavert, maar heel weinig sociale afspraken zorgen echt voor meer down. Na nog wat sociale fijne afspraken halverwege de maand ging het echt weer meer richting een week alleen aan het einde van de maand. Nieuwe persconferenties kon ik soms weer slecht verdragen. Maar door de bagage van oktober kreeg omgaan teleurstelling nog een prima 6.4 en bevestiging vragen een 6.1.

Overige coping in cijfers

In de etentjes en sociale afspraken begin van de maand ging het vaak over mooie dingen die bij hen waren gebeurd. Het blij zijn voor de ander lukte echter heel goed en scoorde een prima 6.5. De mate dat ik gezond om hulp vroeg scoorde ook dat cijfer. Het lukte mij wel veel vaker om dingen niet op mijzelf te betrekken en los te laten en het gewoon van de ander te laten zijn of het makkelijker van mij af te laten glijden. Hier bewuster bij stilstaan was ook iets wat ik met haptotherapie probeerde op te pakken. Hiervoor gaf ik mijzelf gemiddeld een 6.6.  

Telefoongedrag

Hoewel het boek wel weer iets meer in de handen kwam met het lezen van 211 bladzijdes, ging dit helaas niet ten faveure van de telefoon. Slechts 5 minuten minder gemiddeld dan in Oktober met 5 uur en 50 minuten in November. Qua ontgrendelingen daalde ik wel naar gemiddeld 56 keer per dag dat ik mobiel erbij pakte, maar dit betekent dus dat de sessies gemiddeld veel langer werden. Kortom, ik blijf te veel aan mijn telefoon vergroeid.

Overige coping

Als afleiding pakte ik weer regelmatig de benenwagen. Ik las zowaar een boek uit binnen een week, ik wandelde 30km op een avond na werk om bij een vriend te gaan eten. De Zevenheuvelenloop werd afgelast, maar ik besloot er toch zelf voor te gaan samen met 1000 andere lopers. Helaas bleef mijn PR ver weg, maar wel weer de snelste tijd in 5 jaar. Uiteindelijk dus 169km wandelen en 79km hardlopen, hiermee verdwenen mijn doelen van 2500km wandelen in 2021 en 1500km hardlopen als haalbaar doel, maar ik mag toch trots zijn op wat ik wel heb gedaan.

Ik bereikte een All time high met met mijn streak qua negatieve uitingen. Maar liefst de eerste 24 dagen van november deed ik niet aan negatieve uitingen. En dat met de 11 laatste dagen van Oktober maakt dat het nieuwe record op 35 dagen. Het oude record stond op 26 dagen. Qua negatieve uitingen werden het er daarna helaas nog wel 4 dagen, met 4 dagen calimero-gedrag, 1 dag met verwijzing naar suicide (ook nieuw record!) en 2 dagen sexting. Kortom, qua coping best wel een erg goede maand. Ik deed daarnaast nog dingen voor D66 Nijmegen en voor EuroGames. Ik keek 100 dagen in je hoofd op televisie en de Documentaire Jason maakte veel indruk over onder andere de misstanden in de jeugdzorg. Ik mocht ook nog een keer naar de teststraat, omdat ik mij een beetje ziekjes voelde en zo was deze maand eigenlijk wel representatief voor 2021. Mooie momenten, maar helaas ook vervelings en momenten dat ik mijzelf tegen kwam, het geen helaas ook een voorteken was voor de maand december….

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.