Mei 2020: De balans

Hoewel ik het voornemen had om de balans iedere maand wel te schrijven in de eerste 5 dagen van de maand kwam het daar deze maand even niet van. Dat heeft vooral met dingen in de maand juni te maken en daar wil ik in deze blog nog niet op ingaan. Door mijn wekelijkse updates hebben jullie ook al veel meegekregen over alles wat ik heb meegemaakt. Daarom in deze blog vooral een weergave van mijn coping en of de relatie van corona daarmee.

Stemming

Mijn stemming was gemiddeld een 5.5. Dat is een tiende hoger dan in april. Het zal vrees ik in de huidige tijd ook niet veel hoger worden. We moeten ons allemaal aanpassen, maar ik blijf het zwaar vinden. Een kleine sociale basis, geen spontane plannen meer mogen om naar de bioscoop of het terras te gaan, veel beperkingen door het gebrek aan een rijbewijs en een huis van 45 vierkante meter waartoe je ook voor werk gebonden bent. Ik moet zeggen dat ik er in mei redelijk mee om kon gaan, maar ik geloof niet dat we hele hoge cijfers voor mijn stemming nog mogen verwachten zolang knuffels niet mogen en het allemaal blijft voelen als een sleur.

Bevestiging, hulp vragen en omgaan met teleurstelling

Bevestiging blijf ik veel nodig hebben. Ik gaf mijzelf gemiddeld hiervoor een 5.8, een daling ten opzichte van april. In deze eenzame tijd heb ik het gewoon nodig dat ik word gezien en dat mensen luisteren. Het is een moeilijke tijd om dat nu beter te verdragen, al probeer ik dat natuurlijk. De mate dat ik omging met teleurstelling was daarentegen een 7.0. Het hoogste cijfer van 2020. De bevestiging was vaak nog op twitter, maar minder naar vrienden op whatsapp. Voor de mate dat ik gezond om hulp vroeg gaf ik mijzelf een 6.2. Iemand bellen op moeilijke momenten blijft daarbij een aandachtspunt. Niet weten wie, gevoel dat ik het niet waard ben zijn daarbij gedachtes die overheersen. Die strijd moet ik meer aangaan en het meer gewoon doen.

Blij zijn voor de ander en niet op mijzelf betrekken

Ik kan niet ontkennen dat deze tijden confronterend voor mij zijn. De meeste vrienden hebben een partner of een vast knuffelmaatje, ik niet. Mensen trouwen, krijgen kinderen en gaan samenwonen. Bij mij blijft het angstvallig stil. Ik kan die teleurstelling verdragen, maar het nieuws van een ander kan ik nog wel eens op mijzelf betrekken. Ik gaf mijzelf daarvoor een 6.3 en voor de mate dat ik blij was voor de ander een 6.4. Ik vind krappe zesjes stiekem best goed in deze tijd, want ik weet hoe moeilijk het voor mijzelf is in deze tijd.

Telefoongedrag

Je zou zeggen dat het thuiswerken wel meer zorgt dat ik meer op mijn laptop doe in plaats van mijn telefoon. Dat valt eigenlijk tegen. Er is gewoon minder afleiding en voor lezen ben ik in de avond vaak te moe. Hierdoor blijft pielen op mijn telefoon tijdens een matige serie of film iets wat ik vaak nog doe. Ook de foto’s maken tijdens de 307km wandelen leverde nog een bijdrage aan het aantal ontgrendelingen. Gemiddeld 3 uur 20 minuten zat ik erop, en ik pakte hem er gemiddeld 50 keer per dag bij. Dat laatste is, zeker ook met oog op alle wandelingen, duidelijk progressie ten opzichte van eerder.

Overige coping

Er waren 5 dagen met te negatieve uitingen online. Het ging een periode van 16 dagen achter elkaar goed, duidelijk een record tijdens de quarantaine. Op drie dagen maakte ik daarbij een link dat ik er beter niet meer kon zijn. Op 4 dagen gedroeg ik mij erg als calimero en vergeleek ik te veel met anderen. Op 4 andere dagen deed ik aan sexting. Soms is dat ook gewoon leuk, zeker met mijn huidige problematiek. Ik overweeg daarom om die niet eer per se onder ongezonde coping te scharen. Al met al zijn dit cijfers waar ik in quarantaine tijd op kan teruggrijpen. Ik weet alleen ook dat het lastig is gebleken in juni om dit vol te houden. Ik las in mei 516 pagina’s, 1 boek uit. Wat ik van de week al zei; bloggen, werken, huishouden, podcasts, politiek volgen en heel veel wandelen en hardlopen is voor mij met de energie en tijd die ik heb voldoende. Meer past gewoon niet. Mildheid en niet te veel doelen naast die dingen probeer ik in het restant van juni voort te zetten.

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.