Augustus: De balans

Een roerige maand met een spannende darm(kijk)operatie. Het was daadwerkelijk heel moeilijk om te accepteren dat het er zo prachtig uitzag van binnenuit. Dat duurde ongeveer een week om dat een goede plek te geven. Daarnaast waren er nog de kleine triggers op het gebied van liefde, eenzaamheid en rijles. Maar buiten dat was het vooral een goede maand. Ik begon hem heel positief en eindigde hem ook positief en dat moet ik zeker onthouden..

Allereerst natuurlijk de 1 miljoen stappen. Ik begon met het doel erg enthousiast, maar door wat nieuwe teleurstellingen leek ik het weer op te geven. Echter mijn karakter en doorzettingsvermogen kwamen boven en zo haalde ik toch de 1 miljoen voetstappen. Waarom dat zo belangrijk voor mij is? Ik hoef mijzelf niets te bewijzen, maar ik vind mijzelf uitdagen gewoon heel erg gaaf. En met zowel mijn lichamelijke als psychische klachten is wandelen een erg fijne uitlaatklep qua bezinning, qua afleiding en qua ontspanning. Dat dat allemaal bij elkaar kwam in 406km wandelen (alleen wandelingen van 10km en langer meegenomen) en 106km hardlopen is heel erg gaaf. Daarbuiten liep ik nog ruim 460km in korte wandelingetjes. Ongelofelijk gaaf en dat geeft mij erg veel vertrouwen op mijn eigen lichaam en dat ik het leven aankan.

Stemming

Ik ben altijd meer geneigd om de slechte dagen te onthouden. Echter, mijn stemming was gemiddeld het hoogste van heel het jaar: een 6.1! De wandelingen, fijne podcasts en steeds meer sport op televisie deden mijn goed. Met de Tour de France start, weer wedstrijden van Feyenoord als voorbereiding en de Champions en Europa League had ik eindelijk de afleiding waar ik zo naar snakte. Tel daar meer sociale afspraken bij op en vele bioscoopbezoekjes en ik kan zien dat ik steeds vaker de juiste stappen inzet om er het beste van te maken.

Bevestiging vragen en hulp durven vragen

Wat allereerst opvalt in mijn eigen analyses: alles ging beter dan in juli. Mijn rapport in gemiddeldes: Voor bevestiging vragen een 6.3; voor omgaan met teleurstelling een 6.5; voor blij zijn voor de ander een 6.6; voor dingen niet op mijzelf betrekken een 6.2 en voor normale hulp vragen een 6.4. Nergens de beste van het hele jaar, maar algeheel een rapport waarmee ik kan thuiskomen wanneer ik weet wat er allemaal gebeurde. Opkrabbelen en bovenkomen zie ik hierin terug en dat houd ik graag vast.

Telefoongedrag

Mijn telefoon blijft iets waar ik verknocht aan ben. Ik vind gewoon leuk om foto’s te maken tijdens de wandelingen. En ik keek ook regelmatig politiek of sport via mijn mobiel. Ik vind dat niet per se ongezond. Het struinen op sociale media mag ik nog wel verminderen. Maar goed zo is er altijd ruimte voor verbetering. Ik kwam gemiddeld tot 248 minuten (4 uur en 8 minuten) schermtijd en 65 ontgrendelingen per dag.

In alle drie de grafieken valt de dip op rond 18-25 augustus: precies de dagen van mijn darmoperatie. Buiten dat zijn het veelal erg goede dagen. Mildheid en genade zijn termen van tegenwoordige tijd en die ik hier ook inzet.

Overige coping

Voor de tweede maand op rij deed ik niet aan sexting en kan ik dus zeggen dat ik niet op die slechte manier naar aandacht en bevestiging zoek en dat ik dat grotendeels heb afgeleerd. Het aantal dagen dat ik “dreigde”/ dingen riep over suïcide waren er 5, de helft van de dagen in juli. Het aantal dagen als Calimero waren er 6. En het aantal dagen met negatieve uitingen waren er 10. Met twee streaks van een week waarin ik dat dus helemaal niet vertoonde. Statistieken waar ik ruimte voor groei zie, maar wel tevreden over ben voor nu.

En verder

Een record qua lezen met 885 pagina’s en 5 boeken die ik uitlas. Meer krant dat ik las. Het zetten van de stappen zorgde er wel voor dat ik het huishouden wat meer verslofte, maar dat was ook prima en komt wel weer. De hitte was iets wat lastig te overwinnen was, maar zoals ik aangaf ving ik dat op met voldoende afleiding. Een barbecue, terrasje en chillen in de tuin bij iemand maakte het ook wat socialer. Eenzaamheid bestaat nog steeds, maar gelukkig ben ik in staat om het vaak op te vangen. Allemaal dingen die ik zeker mee heb genomen naar september!

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.