#300: Wat heeft het bloggen mij gebracht?

Het liefste zou ik hier willen schrijven dat het bloggen mij een nieuwe baan, een relatie en een nieuwe woning heeft opgeleverd. Niets van dit alles is waar. Dat maakt alleen helemaal niet uit. Het 2,5 jaar lang bloggen met hierbij mijn 300e blogpost heeft namelijk wel heel veel andere mooie dingen opgeleverd:

  1. (Media) Aandacht

Ik vind het oprecht cool dat ik kan zeggen dat ik dit jaar zowel op Radio 2 als op NPO 2 mijn verhaal heb kunnen doen. Op de radio ging het over 12,5 jaar uit de kast en wat ik vooral heb geleerd in therapie. In Nieuwsuur over mijn gebruik en blik op antidepressiva. Het geeft precies mijn veelzijdigheid aan die ik ook op mijn blog heb laten zien. Ik ben onwijs trots op de aandacht die ik hiermee heb gekregen. Tevens vind ik het mooi dat mijn blog soms wordt gevonden door grote verenigingen en dat bijvoorbeeld mijn meest gelezen blog gaat over mijn Prikkelbare darmsyndroom.

  1. Begrip

Ik begon anoniem deze site, maar al snel maakte ik hem openbaar. Ik wilde niet meer alleen mijn masker opzetten en streefde naar meer begrip vanuit mijn omgeving. Ik heb gemerkt dat mijn blog dit absoluut heeft bereikt. Ik heb gemerkt dat sommige mensen mij beter konden begrijpen als dat ik in sommige blogs tips kon geven hoe beter met mij om te gaan. Dit is in sommige gevallen ook echt daadwerkelijk door mijn omgeving opgepakt. Ook kon ik door reacties op mijn blog mijn omgeving soms beter begrijpen. Tevens heb ik een aantal taboedoorbrekende onderwerpen aan durven te kaarten. Bijvoorbeeld over seks, darmproblemen, homoseksualiteit, depressie, suïcide, antidepressiva, persoonlijkheidsstoornis, rouw, verdriet, emoties, therapie en nog veel meer. Kortom mijn blog heeft echt geleid tot meer wederzijds begrip!

  1. (Zelf) reflectie / inzichten / verwerken

Hoewel ik ook altijd mijn praatje wel klaar heb, gaat schrijven mij nog een stuk beter af. Door middel van schrijven heb ik veel op mijzelf kunnen reflecteren. Ik heb echt inzichten gekregen, als bijvoorbeeld laatst dat hele negatieve blogs mij helemaal niet helpen. Door schrijven kon ik veel verwerken. Het was soort van therapeutisch door dingen van mij af te schrijven. Ik geloof heilig dat veel taboes niet nodig zijn en daarom heb ik veel onderwerpen niet geschroomd. Door middel van het bloggen over gebruik van antidepressiva, werk, therapie, en alle andere dingen in mijn leven heb ik een stuk meer inzicht gekregen over mijn sterke en minder sterke punten. Mijn blog heeft mij echt heel veel gebracht. Ook bijvoorbeeld het feit dat het mij nu veel minder doet dat een blog minder dan 100 keer wordt gelezen. Al is het natuurlijk nog steeds tof als een blog meer dan 500 views haalt! Ik verdraag kritiek op blogs en daarbuiten nu ook beter. Ik denk echt dat dit ook komt door mijn bloggen.

  1. Plezier

Schrijven is leuk. Schrijven is tof. Ik haal ontzettend veel plezier uit schrijven. Deze blog tik ik ook in één stuk achter elkaar. Ja, ik kan nog veel leren over taal en mijn schrijfstijl. Toch ben ik al heel erg opgeschoten in de kwaliteit van schrijven. Los daarvan vind ik schrijven gewoon echt heel erg leuk. Ik baalde niet voor niets toen dit op een lager pitje ging tijdens mijn therapie. Ik heb daarmee echter ook geleerd dat goed voor mijzelf zorgen het belangrijkste is en dat dat echt voor iedere dag een blog posten gaat. Kortom, ik haal nog zoveel plezier uit het schrijven van een goede blog. Niet alleen plezier, maar ook gewoon onwijs veel trots. Een boek zal ongetwijfeld nog volgen. Bloggen is fun!

  1. Vrienden

Hoewel mijn blog niet veel vaste volgers heeft, wordt die altijd nog veel via mijn social media kanalen geopend. Het heeft ervoor gezorgd dat ik online echt veel mooie mensen heb leren kennen. Ik ben zo dankbaar voor de mensen die ik ken via mijn twitter/blog. Ik noem hierbij speciaal Marion, maar kan nog zoveel andere mensen noemen. Ik vind het mooi dat we elkaar kunnen steunen in elkaar struggle en dat mijn blog echt veel (online) vriendschappen heeft gebracht. Kortom, online zijn heeft niet alleen maar nadelen, maar kan ook onwijs zorgen voor nieuwe banden!

Naast aandacht, begrip, zelfreflectie/inzichten/verwerking, plezier en vrienden heeft het mij nog veel meer gebracht. Bijvoorbeeld eigenwaarde, trots, bekendheid, empathisch vermogen, wordpress skills, nieuw gedrag, therapeutische inzichten en nog zoveel meer. Kortom, ik houd nog lang niet op met bloggen. Ik ben een onwijs trots en een blij mens met deze 300e blogpost! Bloggen, het heeft mij enorm veel gebracht!

P.S. Ik ben deze week in mijn spaarzame uurtjes mijn blog/website aan het vernieuwen. Dit kost wat tijd, en zorgt er even voor dat alles nog niet naar behoren werkt. Mijn excuses voor dit ongemak. Ik beloof echter dat het er uiteindelijk voor zorgt dat mijn website nog een stuk mooier en gebruiksvriendelijker wordt!

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.