Issues.

Toen ik nog een baantje had in de supermarkt werd ik gekscherend wel eens Issue boy genoemd. We hadden allemaal zulke bijnamen voor elkaar en ja ik had altijd wel issues. Ik wist het toen nog aardig te bagatelliseren en kon er wel om lachen. Misschien is het echter wel de opmaat en het begin geweest van mijn psychische klachten. Het was altijd een mix van lichamelijke en psychische klachten wat mij verder vaak hinderde. Nu ik in de wereld van een hele drukke baan ben gestapt worden er helaas weer wat issues getriggerd/ spelen er weer een aantal issues.

Ik weet dat ik psychisch echt vooruit ben gegaan. Dat ik veel meer tegenslagen aan kan. Dat ik minder klaag en meer oplossingsgericht te werk ga. Dat helpt en dat is goed. Echter is het nog niet altijd wat het zijn moet en dat is ook logisch. Dat zal altijd zo blijven en daar heb ik mee te leven. Daar helpt mijn openheid alleen maar bij en dat zorgt ook dat ik kan blijven staan. Echter heb ik ook altijd het gevoel dat een groot deel van mijn klachten niet alleen van psychische aard was, maar ook vaak een medische/lichamelijke component in zich hadden.

Hier schreef ik natuurlijk al meerdere blogs over. Daarvoor loop ik nu ook bij een diëtist. Ik ben nog steeds wel eens sceptisch of er niet meer aan de hand is. Ik heb daarnaast de keuze gemaakt om niet voor de gemakkelijkere baan te kiezen met meer veiligheid en misschien minder druk en stabieler. Ik heb een baan gekozen dat past bij mijn ambities en veel uitdaging biedt. Ik word steeds ingehuurd en daarom wordt er veel van mij verwacht. Ik kan hier echter ook veel van leren en daar wil ik dan ook voor gaan.

Ik kreeg de eerste maand gelukkig de ruimte om veel te leren en mijzelf te ontwikkelen. Ik zat nog niet op een opdracht en daarom had ik best veel tijd en hoogstens 2 afspraken op een dag en veel reistijd om met collega’s te netwerken of trainingen te volgen. Echter ik zat nog niet 8/9 uur op het werk. Echter ben ik vorige week wel begonnen op een opdracht in Houten. Ik zit daar nu 2 dagen in de week. Hierna had ik soms ook dingen in de avond van werk. Ik ging hier vol tegenaan en probeerde mij vol in te zetten. Helaas liep ik echter tegen dezelfde issues aan als in het verleden.

Na 4-5 uur van werk en opperste inspanning/concentratie krijg ik vaak klachten. Ik werk nog wel door en dat gaat ook nog best prima, maar het zijn wel vervelende issues. De grootste is dat ik naar zweet ga stinken/ er een penetrante geur om mij heen gaat hangen. Ik heb dit helaas vorige week ook van mensen te horen gekregen. Het is vaag waar het vandaan komt en extra deodorant en geurtje op doen helpt vaak hier niet genoeg tegen. De schaamte, het eigen ongemak en het ongemak van directe collega’s hierover is groot. Al helemaal omdat ik de oorzaak niet weet en ook de huisarts dit niet lijkt te kunnen vinden.

Andere klachten zijn steken in mijn hoofd, meer last van darmen, anale ongemakken, meer moeheid en tintelingen in huid. Allemaal ook erg vervelend, maar het meest nare is mijn geur. Ik voel de oordelen van mijn omgeving over dat ik slecht verzorgd ben. Ik durf niets meer. Ik moet echter door en soms dan dus nog naar een avond van mijn werkgever dat mij steeds detacheert aan opdrachtgevers. Het zijn vervelende issues. Ik weet niet zo goed hoe ik er mee om moet gaan. Ja, ik heb een fles deodorant en geurtje in mijn tas bij mij. Ik zal meerdere keren op een dag proberen te gebruiken. Maar ik heb vaak het idee dat het niet voldoende is. Mijn issues zijn groter dan dat.

Het resulteerde vorige week in een aantal slechte dagen. Niet per se op werk, want ik vind het werk leuk en ben blij met deze keuze. Echter is de grote vraag of mijn lichaam het wel aankan, of ik nu misschien te veel van mijzelf vraag. Vanaf volgende week zit ik 4,5 dag op opdracht. Kan ik dat aan? Wat doet dat met mijn lichaam? Ben ik gewoon ongeschikt voor werkdagen van 8 uur, maar heb ik daar geen medische diagnose voor? Is het nu al te veel nu ik nog niet eens 30 jaar ben?

Mijn kromme rug, seksklachten, bekkenbodemklachten, darmklachten, voetklachten, blessure, nog nooit echt een relatie gehad, rijbewijs na meer dan 80 lessen nog niet en daar vaak mee geconfronteerd worden in werk en nu ook nog deze vage klachten op/in werk. Het is veel. Het zijn veel issues. Ik werk aan oplossingen en ga het aan. Maar het is allemaal ook wel eng en moeilijk. En als je stinkt wek je weinig sympathie. Het triggert opnieuw dat ik er niet mag zijn. En indien psyche niet speelt is het echt heel lastig als je weet dat je ruikt en daar niets aan kan doen. Kijk maar eens naar alle oordelen daarover ook online of in je eigen kring. Ondanks mijn goede bedoelingen merk je vanuit iedereen oordelen. Het zijn issues. Issues die nu speciaal bovenkomen in werk en waar ik erg last van heb, maar wat zo vaag en onduidelijk is. Ik vind dit moeilijk en eng naar mijn opdrachtgevers en werkgever zelf toe. Extra deodorant en geurtjes zijn ingeslagen. Ik hoop dat het van tijdelijke aard is en ik een manier vind om beter met deze issues om te gaan..

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.