Juni: De balans

Na mei kwam natuurlijk juni. De maand waarin ik liep in de Ardennen. Een helse tocht waarin ik mijzelf tegenkwam, overwon, maar ook verloor. Het vat de maand juni ook goed samen. Het was niet bepaald een stijgende lijn na mei. Het bleef zo hard werken voor gezonde gedachtes en gezond gedrag. In mijn overzicht zie ik veel rode hokjes staan, wat betekent dat het is gedaald ten op zichten van de maand ervoor. In de lijn van alle maanden was het op 11/12 gebieden het meest negatief van heel het jaar…

Het begon al met de eerste dag van de maand waarin ik mijn nieuwe mobiel verloor en onverzekerd niet meer terug vond. Het zette de toon voor mijn humeur de rest van de maand. Ik liep wel 267km in totaal wandelend, waaronder 177km in de Ardennen. Een epische tocht die ik nooit meer ga vergeten. Enerzijds zo zwaar en psychisch stuk gaan, anderzijds doorgezet, verdwaald, gevallen, geklommen, gekropen, over water gelopen, door gras tot je oksels, illegaal verblijf op een camping, in een luxe hotel, met twitter meetingen, met bloedblaren en zonder water in 35 graden. Een tocht die echt alles in zich had. Daarbij langs de fatale plek waar mijn neefje verongelukte. Indrukwekkend om daar opnieuw stil te staan. Ik verwende mijzelf met pedicure behandeling en eigen bezoekjes aan de bioscoop.

Als troost ontving ik gelukkig een knuffelpanda. Ik zette een stoere stap naar een bekkenbodemfysio om toch meer klachten rondom darmen en seks onder controle te krijgen. Ik had het druk op werk met allerlei deadlines en mocht nog een keer terugkomen in Horst om een moeilijk gesprek te leiden. Ik ging naar de Academiedag van D66 en zette daar een masker op, omdat het eigenlijk helemaal niet goed ging. Ik werkte mee aan een boekje over borderline-klachten. Ik had last van herrie in huis, omdat ze beneden verbouwen waren en ik in juli twee huisgenotes kreeg. Voor Samen Sterk zonder Stigma ging ik in gesprek met leerlingen op een school en ging ik in gesprek met de voorzitter van GGZ Nederland en de voorzitter van SER over het belang van werk in herstel van mensen met psychische kwetsbaarheid. Daarnaast kocht ik veel nieuwe kleding en gunde ik mijzelf een nieuwe mobiel, maar was ik ook verstandig en werd het niet de duurste.

Stemming

Mijn stemming kwam gemiddeld uit op een 5.3. Tegenslagen, stress, drukte, zware inspanningen. Het was moeilijk op te vangen. Mijn grootste probleem is misschien ook wel eenzaamheid. Dat vrienden even onbereikbaar waren en dat het heel veel op mijzelf zijn was. Alleen dingen ondernemen is goed, maar er moet nog wel voldoende verbinding zijn. Er wordt aan gewerkt in juli.

Bevestiging en hulp durven vragen

Door de eenzaamheid kon ik moeilijk mijn ei kwijt. De zoektocht naar gezond hulp durven vragen was op zich goed. Ik belde regelmatig. Echter ook een aantal keer geen gehoor en wist ik mij daardoor geen raad. Doordat meer whatsapp contact is verbroken met goede vrienden is het contact met goede vrienden gezonder geworden, maar ook wel minder. Ik mis het geouwehoer met goede vrienden als ik iets grappigs zie en ik daarover een grap wil maken. Het is even niet anders, maar het zorgt er nog voor dat ik op een ongezonde manier bevestiging zoek en dat hulp vragen moeilijk blijft indien dit niet tot het gewenste resultaat leidt.

Overige coping

Bovenstaande tred is vrij herkenbaar in de mate dat ik omging met teleurstelling, blij was voor de ander en dingen niet op mijzelf betrok. Ook mijn telefoongedrag was nog vrij ongezond. Maar liefst gemiddeld 4 uur 49 minuten per dag en 113 ontgrendelingen. Ik moet hierbij zeggen dat dit deels kwam door vakantiefoto’s maken en mijn nieuwe telefoon installeren. Ik miste doordat ik niet echt een mobiel had in de eerste twee weken de gegevens van de eerste twee weken. Daardoor zijn deze cijfers ook niet zo betrouwbaar. Het was dus even acceptabel en ik ga het in juli zeker weer terugdringen. Alhoewel, met de vierdaagse. Misschien moet ik hierin ook maar niet te streng zijn.

En verder..

Ik las opnieuw veel te weinig. Het is een erg indrukwekkend boek dat ik lees, maar met alles was ik te druk of te moe. Het resulteerde in een negatieve balans. 16 dagen vertoonde ik negatief gedrag dat ik al zolang probeer te vermijden en van te leren. Mijn langste streak in juni was 4 dagen. Het is pijnlijk, maar waar. Alleen in sexting deed ik gezond. Dat kwam waarschijnlijk door een laag libido door mijn negatieve stemming. Maar het was positief dat ik niet de bevestiging zocht in sexting. Dat positieve mag ik ook wel meer gaan zien. Er is soms wel progressie. Het blijft heel hard werken, maar iedere dag met gezond gedrag mag ik mijzelf belonen. Laten we daar maar voor gaan in juli.

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.