Februari: De balans

Februari was een moeilijke maand. Ik moet zeggen dat zich dat heeft voortgezet in maart en dat het daarom moeilijk lukt om een blog te schrijven. Er gebeurt een hoop en toch voelt het vooral als stilstand. Het is vooral mijn lichamelijke beperkingen die mij momenteel even stil laten staan. Beweging helpt tegen psyche, maar wat als dat niet mogelijk is door somatische klachten. Ingewikkeld en van invloed op zoveel onderdelen van mijn leven. In februari speelde dat ook al, maar liep ik ook tegen hele andere dingen aan.

Au! Na een goed januari helaas een erg moeilijke maand. Mijn stemming kwam gemiddeld niet hoger dan een 5.2. Het laagste gemiddelde sinds mei 2018. Au! Er was ook goed nieuws in de vorm van een nieuwe baan, maar dat bracht ook stress met zich mee. Bovendien faalde ik voor mijn theorie examen voor de auto ging het in de praktische rijlessen ook niet veel beter. Au! De vraag Hoe kan je nou falen voor je theorie? En hoe kan je nou zo weinig progressie maken met rijlessen? Werkelijke vragen die zich ook nestelden in mijn hoofd. Wat een oordelen en wat weinig ruimte en begrip wordt er soms door mensen in de samenleving geboden voor als je ergens niet zoveel talent voor hebt.

Het is daarvoor ook dat ik de keuze heb gemaakt voor een nieuwe baan. Meer ruimte voor kwetsbaarheden in de samenleving en minder oordelen en stigma is waar ik mij voor ga inzetten. Een moeilijke keuze dat ook stress opleverde, maar uiteindelijk van iedereen een spiegel gekregen dat dit onwijs bij mij past. Het wordt mij dan ook erg gegund en daarom mag ik trots op zijn op deze stap. Dat kan ik moeilijk binnen laten komen, maar het is wel wat werkelijk het geval is.

Stemming

Kortom de weken waren turbulent. Bovenstaande gebeurtenissen waren van veel invloed. Het was druk en ik kwam moeilijk tot mijzelf. Door lichamelijke struggles moest ik ook hardlopen een paar keer overslaan en kwam de marathon verder onder druk te staan. Dit leverde het volgende overzicht op qua stemming:

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Bevestiging vragen en hulp vragen

Bij de grote teleurstelling van het falen van mijn theorie en rijlessen met grote ingrepen ging ik nog niet lekker om. Ik moest het veel tweeten en veel negatief appen. Het lukte niet om een vriend te bellen voor gezonde hulp. Moeilijk. Dat zorgde voor de volgende grafiek in de mate waarin ik om bevestiging vroeg (gemiddeld een 5.5) en gezond hulp inschakelde (gemiddeld een 5.4).

Afbeelding met tekst, kaart

Automatisch gegenereerde beschrijving

Telefoongedrag

Ook mijn telefoon pakte ik op moeilijke momenten weer veel. Ik had mijn coping slecht onder controle en ik werd er gemakzuchtig over. Ik viel terug en het scheelde mij steeds minder. Pijnlijk om te beseffen, maar wel waar. Gemiddeld op mijn telefoon zat ik 232 minuten (bijna 4 uur) en met 76 ontgrendelingen. Duidelijk minder dan zou moeten en dan januari. Duidelijk is hierin opnieuw te zien dat waar stemming en overige coping ook omlaag gaat, dat het telefoongedrag in minuten stijgt. Niet gek, maar wel een keihard aandachtspunt.

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Overige coping

Op werk had ik nog wel een goede beoordeling, goede gesprekken en mocht ik mee naar Heerenveen – Feyenoord in een skybox. Ook in de kuip was ik weer te vinden. Ik liep ook 103km hard. Ik speelde ook escape room met een oud bestuur, maar helaas waren we daarbij incompleet. Ik ging naar de opening van een gay kroeg en naar het theater van Marjolijn van Kooten. Ik reiste door heel het land. Ik las 238 bladzijdes en 1 boek uit. Dat zijn nog best wat positieve dingen. Echter, meer dan 10 dagen uitte ik mij online erg negatief: 11 dagen. Ik gedroeg mij 9 dagen als calimero, en deed 1 dag aan sexting en 1 dag dreigde ik met zelfmoord. Au. Voldoende ruimte voor verbetering, zeker met een langste streak van maar 6 dagen. Logisch te verklaren allemaal, maar ook verdrietig dat verstandigere keuzes hierin nog niet is gelukt. Qua omgaan met teleurstelling (5.8), blij zijn voor de ander (6.0) en niet op mijzelf betrekken (5.8) scoorde ik nipte voldoendes en dat was in de moeilijke periode het maximaal haalbare. Een duidelijk verschil daarin in een sterk begin van de maand en aan het einde van de maand een crisis waarin ik mij moeilijk kon opvangen. Au. Februari.

Afbeelding met schermafbeelding, tekst, kaart

Automatisch gegenereerde beschrijving

tommie345

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.