April: De balans

Op de dag van de vrijheid is het goed om terug te kijken op april. De maand dat ik jarig was, mijn record van mijn streak verbrak, maar ook opnieuw een wat diepere dip had. Het was ook de maand dat ik weer meer begon te trainen voor de vierdaagse (115km), nog hard liep (36km) en een eerste grote lezing gaf voor Samen sterk zonder Stigma. Ik zat te lang op mijn telefoon en las weinig, maar qua stemming was het mijn beste maand en ik vroeg ook steeds minder om bevestiging.

Stemming

Mijn stemming was gemiddeld een 6. Daarmee nog steeds niet het cijfer waar ik over het algemeen op hoop, maar wel de beste maand van het jaar. Echter waren de laatste maanden van vorig jaar beter. Het blijft gewoon vallen en opstaan en sommigen dingen blijven moeilijk om mee om te gaan. Ik kan de oorzaken van slechte dagen goed onderscheiden en het komt vaak dus niet zomaar uit de lucht vallen. Aan mijn stemming kan ik ook niet altijd wat doen, het is interessanter om in te zoomen op hoe ik hier meestal mee omga.

Bevestiging vragen

Mijn doel van april bleef het minder vragen om bevestiging. Er zat een stijgende lijn in, maar helaas ging het op de slechte dagen voor en vooral op mijn verjaardag nog vrij slecht. Ik moet hiervan dus nog steeds leren. Het is tijd om meer apps te verwijderen van mijn telefoon en mijn telefoon soms uit te zetten. Ik moet leren om op die momenten om hulp te vragen. Dat is echt de volgende uitdaging. Ik wil doorgaan met minder bevestiging vragen (helaas begon mei wat dat betreft matig) en op zulke momenten juist op een gezonde manier hulp te durven vragen. Niet door appen, maar door middel van bellen of afspreken. De uitdaging voor mei staat.

Wat maakte ik verder mee?

Ik had een meeting met de staatssecretaris van financiën Menno Snel. Ik liep op straat mee met daklozen en leerde over hun heftige leven. Ik reisde onmogelijk met het openbaar vervoer naar Panningen en Vianen. Er waren mooie afscheiden van collega’s bij wie ik op opdracht zat. Een creatieve bijdrage voor hen was een mooi gebaar. Ik tafeltenniste weer eens en won daarbij in de dubbel en verloor veel in de enkel behalve van mijn oude trainer. En daarnaast hield Thomas zijn huishouden goed bij en ging hij weer een paar keer naar Feyenoord. Vervolgens waren er nog rondleidingen bij de belastingdienst (inclusief een mooie bijeenkomst over psychische kwetsbaarheid met vier de verschillen) en werd er meer dan 1000km per OV gereisd. Op werk waren er veel overleggen en een mooie ontmoeting met Leontien van Moorsel.

Hoe was mijn overige coping?

Een aantal dagen waren erg heftig en daarin hield ik mijzelf niet aan de afspraken met mijzelf. Mijn nieuwe telefoon was ook nog verslavend en ik had ook lichamelijk last van veel vermoeidheid en klachten waardoor ik weinig las, maar veel op mijn telefoon zat. Dat is hieronder goed te zien.

Daarnaast hield ik nog bij in hoe ik omging met teleurstelling, in hoeverre ik dingen niet op mijzelf betrok, in hoeverre ik blij kon zijn voor de ander en in hoeverre ik in staat was om op een normale manier om hulp te vragen. Overduidelijk was dit op de moeilijke momenten nog onvoldoende en moet en ga ik hier in mei dus echt nog meer mee aan de slag (ook al is dit in de eerste dagen slecht gelukt).

Mijn langste streak van dagen zonder negatieve (online) uitingen verbrak ik tot 29. Er waren 6 slechte dagen die allemaal vielen in het tweede deel van de maand. Op 6 dagen vertoonde ik calimero gedrag, op 3 dagen dreigde ik nog met zelfmoord en qua sexting was het allemaal best oke en heb ik nergens spijt van.

En nu?

Kortom er is nog een hoop te winnen en er blijven veel uitdagingen. Maar natuurlijk mag ik ook trots zijn op het nieuwe record, alles wat ik onderneem hoe ik mij op veel verschillende maatschappelijke gebieden inzet. En moet ik mijn fouten soms accepteren. Toch wil ik nog steeds minder om bevestiging vragen en mag de focus meer op het gezond om hulp vragen. Dat ga ik proberen! Op naar een maand met nieuwe hoogtepunten!

tommie345

1 Reply to “April: De balans”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.